Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

myjka ciśnieniowa- 2 modele,któy wybrać?

Recommended Posts

Witam ,szukam myjki ciśnieniowej o dość dużej mocy i wybrałem dwa modele :

https://www.asc-pro.pl/produkt/myjka-cisnieniowa-k7-smart-control-home-1-317-203-0/

https://www.nilfisk.shop.pl/myjka-cisnieniowa-nilfisk-premium-180-10-eu-pompa-mosiezna.html

Nie wiem ,którą wybrać,moc podobna,cena również. Może mosiężna pompa w Nilfisk to wystarczający argument czy tym się nie sugerować? Może ktoś pomoże i poradzi ,którą z nich wybrać???

Ja bym wybrał Karchera z tego powodu że jest duży dostęp do części zamiennych jak również i serwis ma dość dobrze rozbudowany w Polsce. Co do pompy to Karcher może mosiężnej nie ma ale na pewno ma aluminiową i w pompie najsłabsze ogniwo są zawory zwrotne ciśnieniowe oraz pilnowanie aby w pompie był olej.

Dziękuję za poradę, chyba wybiorę karchera.

Ja ostatnio (w ubiegłym tygodniu) kupiłem ten model K7 tylko dodatkowo z płynem i pianownicą i gąbką do auta (jako dodatkowe elementy) cena z all.....o nawet atrakcyjna.

Miałem wcześniej K2, ale okazało się, że aby umyć kostkę betonową potrzeba większego ciśnienia - wykonałem próby i napiszę - super sprzęt ciśnienie reguluje się na wyświetlaczu ( tylko po co ten Smartfon i aplikacja? - na pewno zwiększa to koszty), teraz poszukuje dobrego płynu na mech i glony do kostki.

ps. kupiłem taki zestaw:rolleyes:

1620294643195.jpg

Edytowane przez CityMatic

super sprzęt ciśnienie reguluje się na wyświetlaczu ( tylko po co ten Smartfon i aplikacja? - ]

No właśnie, mnie tez to zaintrygowało, po co ta aplikacja:)

Czytałem opis i tam takie coś jest napisane

Aplikacja przenosi optymalną wartość ciśnienia do urządzenia wysokociśnieniowego za pośrednictwem łączności Bluetooth.

podejrzewam że ręcznie na lancy szybciej się ustawi dane ciśnienie niż poprzez aplikację w szczególności podczas używania myjki i ma się dwie ręce zajęte.

Nie wiadomo po co aplikacja.

Największym plusem Karchera jest ilość części na rynku.

Apka przydaje się jeszcze(z doświadczenia) w poszukiwaniu dodatkowych przystawek i końcówek - te ze względu, że są już inne bez problemu można zlokalizować i wiadomo, że będą pasowały.

Ja właśnie czekam na dokładnie tego Nilfiska. Wśród zalet Karchera widzę dostępnośc serwisu, ale to wszystko. Moim zdaniem jego cena jest zbyt wysoka w stosunku do budowy i możliwości. No i ładnie wygląda. Mam sporo sprzętów Karchera i wiem, że mają przemyślane rozwiązania, ale mimo wszystko zdecydowałem sie na Nilfiska - czas pokaże czy słusznie :)

Jeśli można spytać, ile dałeś za zestaw? Testowałeś, jak sprawdza się przystawka do kostki?

Orientuje się ktoś czym różni się K7 Premium Smart Control od K7 Smart Control ?

Ale przecież parę postów wyżej umieściłem dane https://forum.muratordom.pl/showthread.php?371358-myjka-ci%C5%9Bnieniowa-2-modele-kt%C3%B3y-wybra%C4%87&p=8051312&viewfull=1#post8051312

Przystawka sprawdza się super, wyrywa mech razem z piaskiem