smutna lidka 03.12.2004 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 czy jest sznasa, żeby cos na ten temat pojawiło sie w Muratorze mnie szczególnie interesuje orzech, ale myślę, że dla innych taka informacja odnośnie różnych drzew byłaby ciekawa wbrew pozorom nie tylko gałęzie mają znaczenie powinno się to uwzględniać przy sadzeniu, jeżeli nie chce się mieć później rozwalnych instalacji, chodników czy naruszonych fundamentów kiedy się sadzi drzewa wydają są takie malutkie, że człowiekowi nie pzrychodzi do głowych że za jakiś czas moga byc z tym duże problemy ( tak jak teraz u mnie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.12.2004 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Liduś, orzechy włoskie do duże drzewa (chyba, że kupisz drzewko na odpowiedniej podkładce są i takie i są mniejsze).Generalnie przyjmuje się że korzenie to 2 a nawet 3 razy wielkość korony. Dotyczy to zarówno objętości jak i średnicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KonAn 16.12.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2004 Orzech jest jednym z najbardziej zaborczych drzew,którego korzenie sięgają daleko.W jego sąsiedztwie nic właściwie nie wyrośnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts