dagidagi 03.12.2004 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Gdzie mogę znaleźć szyszki na choinkę? Najlepiej takie prawdziwe albo chociaż bardzo podobne? (Tylko nie mówcie że w lesie... ) Są gdzieś do kupienia? Jak był czas to oczywiście o tym nie pomyślałam a teraz bardzo bym chciała mieć je na choince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
osowa 03.12.2004 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 No oczywiście , że w lesie ... cholercia – w warzywniaku jeszcze nie sprzedają ... Niestety – palto , czapcia na głowę i kosz do ręki – zamiast grzybobrania będzie : szyszkobranie ..hihihi A przy tym i pożytek dla płuc . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Daniel Starzec 03.12.2004 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Szyszki produkuje sie w lesie .Rozejrzyj sie gdzie rosną duże sosny modrzewie i świerki> pod nimi znajdziesz napewno.Aaa szyszki sosnowe te które znajdziesz w lesie będą zwinięte i całkiem nie podobne do szyszek,dopiero po podszuszeniu nabierają wyglądu. Zebrane szyszki warto podsuszyc na kaloryferze,rozchylają sie wtedy pięknie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wciornastek 03.12.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Słuchaj rad Daniela. Parę dni temu nazbierałam szyszki daglezji i świerkowe w parku przy pracy. Mokre wyglądały koszmarnie ale ja wyschły i otworzyły się, zmieniły barwę - są jasnobrązowe i śliczne. Powodzenia i miłego spaceru po parku lub lesie. P.S. Kupić można też np. na giełdzie kwiatowej są nawet egzotyczne z pinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 03.12.2004 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 A jak po szyszki Ci się nie chce...to proponuję zastąpić je orzechami...mam takie pomalowane na czerwono z malutkimi kokardkami w miejscu zaczepienie nitki...wygladają cudnie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dagidagi 06.12.2004 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 Właśnie bałam się że teraz nazbierane będą mokre, zgniłe i nie będą się do niczego nadawały ale skoro po wysuszeniu wyglądają ładnie to spróbuję. Acha, gdy ich nie znajdę (lub nie znajdę czasu na zbieranie, bo o to głównie o to chodzi) to kupię na bazarku koło mnie (tylko tam są od razu pozłacane albo posrebrzane a ja wolałabym takie naturalne). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tuńka 06.12.2004 13:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2004 W ostatniej ofercie Rosmana z dekoracjami świątecznymi były szyszki. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts