dawideo 09.05.2021 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2021 Witam Proszę o poradę jak wykonać stelaż przy lukarnie. Mam nietypowy (a może i zwyczajny) przypadek. Otóż szukając informacji w necie na temat lukarny wszędzie widziałem sufit podwieszany, ewentualnie drewnianą belkę. U mnie sufit to gotowy strop, już otynkowany. Mój pomysł na zabudowę jest taki (poniżej rysunek podglądowy): 1) Na ścianie i suficie przykręcam profile UD - na rysunku linia czerwona 2) Skos (przeciwprostokątna) tworzę z dwóch skręconych profili UD - kolor zielony 3) Na drugiej ścianie przykręcam profil UD - kolor niebieski 3) No i w profile UD wkładam profile CD - oczywiście bez przykręcania do UD - kolor fioletowy Teraz pytanie czy skręcam ze sobą pchełkami profile UD (kolor czerwone i zielony)? Czy skos (profil zielony) to faktycznie skręcić ze sobą dwa UD, czy może są jakieś specjalne profile o których nie wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts