Wwiola 03.12.2004 12:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Zapewne nie będę wiele pisać zanim nie wykopię pierwszej łopaty ziemi ... tym niemniej zapraszam. Potrzebuję wsparcia duchowego, ze to ma sens Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 03.12.2004 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Wwiola oczywiscie,że ma sens...co to za zachwiania wiary...już tyle przeszłaś a widzisz tylko Cię wzmocniło w marzeniach! Uda się! Trzymam kciuki i pozdrawiam...to w końcu nasze marzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AgnesK 03.12.2004 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Wwiola, to budowa powinna być dla Ciebie pestką - z takim przygotowaniem. Wszystkiego sama najlepiej przypilnujesz, no i ta szansa na rabaty - to strasznie duuuuuuużo. I jak tu nie być nastrojonym optymistycznie?Pozdrowienia A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 03.12.2004 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Wiolka jestem za, a nawet przeciw. Nie napalaj się za bardzo na projekt jak jeszcze nie masz WZ, ja już odszzcekałem Z blaskiem, a taki pikny projekt był, jak WZty dostałem, kalenica nie taka i tem podobnie. Jak biuwy cię poinformują o projekcie projektu (pocztą pantoflową) to zobacz czy uda się wpasować marzenia w urzędnicze wypełnienia. Życzę żeby się udało . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 03.12.2004 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Wwiola, trzymam kciuki, żeby się wszystko dobrze udało. Na wiosnę ruszysz pełną parą a teraz jak pisze Kroyena, poczekaj na WZ zanim sobie skrystalizujesz pomysł na dom. Nadal myślisz o kotle na pelety? Ja ostanio zamarzyłam o pompie ciepła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 03.12.2004 18:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Dzieki za podtrzymanie na duchu jesteście wspaniali !!! Jagna myslę, myslę, na decyzje mam jeszcze czas, ale watek o pelletach obseruję regularnie. A pompa ciepła... cóz nie stac mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 03.12.2004 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Mnie na tę chwilę też nie stać, dlatego sobie tak cichutko marzę. Na dom też mnie nie było stać a jednak po maleńku rośnie, więc kto wie...? Napisz coś więcej o swoim projekcie domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 03.12.2004 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2004 Projekt... hmm. Sama go robie, ale projekt indywidualny to tak szumnie brzmi. Umiem projektowac, 6 lat pracowałam jako asystent projektanta (z tym, że byl to konstruktor nie architekt), nie mam uprawnień, bo nie dopilnowałam, by je zrobić (tzreba by jeszcze uzupełnic papiery i zdac egzamin). Projet bardzo prosty podobny do wileu innych. Poddasze użytkowe, dwuspadowy dach. Program funkcjonalny typowy : salon z aneksem jadalnym, kuchnia, dodatkowy pokój łazienka garaz i kotlownia w przyziemiu, na poddaszu 3 sypialnie lazienka garderoba i stryszek nad garażem. Zadnych balkonw i innych ekstrawagancji. jedyna "ozdoba" to aneks jadalny w wykuszu i klatka schodowa z lukarna w osi budynku od frontu. Działka z wjazdem od pólnocy (nieco północny wschód). Ot tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jagna 11.02.2005 19:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Wwiola, Gratulacje! Teraz to już pójdzie "z górki" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 11.02.2005 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2005 Hej Wwiola fajnie samej sobie zaprojektować domek. Wszystko będziesz miała tak jak sama chcesz. A co do projektu to szukam podobnego tzn w ilości i położeniu pomieszczeń na parterze i poddaszu. Ile osób ma u ciebie mieszkać? Gratuluję posiadania warunków zabudowy Jak nastroje budowlane w nowym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maksiu 12.02.2005 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2005 Wiola: my tez prawie sami robilismy projekt, tzn. poszliśmy do zakumplowanego architekta z gotowymi szkicami co, jak, z czym i dlaczego. A on porysowal to jak sie nalezy i podwstal projekt A warunki zabudowy w obecnych czasach to towar deficytowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agacka1719499039 01.03.2005 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2005 Jak to mawiają...wystarczy chcieć a reszta sama przyjdzie...Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 03.05.2005 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2005 Trzymamy kciuki za Twoją budowę (oby szybko i porządnie) rosła. My planujemy zacząć za rok lub dwa, jak pozbieramy papiery i oczywiscie trochę kasy. Będziemy pilnie śledzić Twoje postępy i doświadcznia, bo też(?) będziemy budować w Elblągu. Gdzie kupiłaś działkę (jeśli mogę zadać tak bezpośednie pytanie ), w Dąbrowie? Pozdrawiamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 06.05.2005 17:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 O witam krajanów Działkę mamy w Rubnie. Cenowo wyszło nieco taniej i co ważniejsze było dla nas : autobus (11) jeździ co 10-20 min. Jeżeli chodzi o odległośc od centrum to chyba jest podobnie, a mam piękny widok na Zalew i las niemal "za płotem" (Park Krajobrazowy Wysoczyzny Elbląskiej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 07.05.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2005 O witam krajanów Działkę mamy w Rubnie. Cenowo wyszło nieco taniej i co ważniejsze było dla nas : autobus (11) jeździ co 10-20 min. Jeżeli chodzi o odległośc od centrum to chyba jest podobnie, a mam piękny widok na Zalew i las niemal "za płotem" (Park Krajobrazowy Wysoczyzny Elbląskiej) Widzieliśmy te oferty, ale nie dojechaliśmy w to miejsce. My będziemymieć pod nosem 16, którą ja w razie potrzeby dojadę do pracy, a nasza starsza i za jakiś czas środkowa córcia dojadą do szkoły. Rzeczywiściew Dąbrowie działki wychodzą drogo I ta droga... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 11.06.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2005 Byliśmy w Rubnie! Ładnie jest w tej okolicy!My jednak będziemy się budować z drugiej strony miasta!Niedługo spiszemy ostateczną umowę notarialną. Chcesz zacząć budowę jeszcze w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 16.06.2005 20:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Mamy zamiar w tym roku postawic stan surowy. Czekamy wciąz na pozwolenie ehh... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 16.06.2005 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2005 Nie ma nic tak wkurzającego, jak ilość papierów do przetworzenia.My musimy też naszą działkę odrolnić. Dziś dostaliśmy jakieś awizo- do odebrania kolejne kwity Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 29.06.2005 15:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Wielkie gratulacje.Teraz to tylko prosze wywiązywać się z obowiązków wobec forumowiczów - pisać i wklejać fotki. Ps. 800 zł za geodetę to przyzwoicie - chociaż super tanio nie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 08.07.2005 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2005 GRATULACJE!!!!!! a ceny.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts