Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do marze?... a raczej do dziennika budowy wwioli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 366
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Joanna nic :D . Tylko dlatego jednak, że za wszystkie przyłacza wodne i elektryczne płacił właściciel całego osiedla, tzn człowiek, od którego kupilismy działkę.

od nas żądają prawie 3 tys., ale fakturę wystawili, jako zapłata za wodę. Musimy teraz to wyjaśnić. Ja mogę to zapłacić, ale niech faktura będzie na przyłącze, lub coś podobnego

Dzięki

okazało się, że kilka lat temu jedna pani za własną kasę wybudowała wodociąg i zobowiązała EPWIK do pobrania od wszystkich kasy- partycypacja w kosztach budowy (ma na to papiery). Byliśmy w EPWIK i napisaliśmy podanie o zmianę nagłówka faktury i czekamy teraz na odpowiedź

Co do wodociagu u nas bylo podobnie z tym, że 40 tys :o :o :o odstepnego (podobno tyle kosztowała zgoda sasiadow na podlaczenie nas do wodociagu) zapłacił facet, który był włascicielem calego osiedla. Ten facet tez wykonał na własny koszt siec na osiedlu i zapłacił za wszystkich opłaty przylaczeniowe. Niestety odzyskał wszystko z nawiązką w cenie dzialki.

Wiola czasem przymknij oko na niedoskonałości budowlane to i forumowicze będą Cię chwalić. Wiesz już sama jak to jest z budową i budowlańcami - potrafią wykończyć (tak jak Twoi tynkarze), wykończyć może także inspektor nadzoru, jeśli się uprze. Moją starą kumpelę tak wykańczał przez kilka miesięcy, robiąc przynajmniej dwa razy w tygodniu nalot na jej budowę. A w sumie dziewczyna podwyższyła tylko trochę ściankę kolankową (nie było tego w projekcie). Dotąd jeździli, dopóki nie rozebrała tej ścianki, a mogli trochę przymknąć oko.

Drzwi są firmy Dziadek, drewniane kolor mahoń. W komplecie z klamką dwoma zamkami (w tym klacy C antywłamaniowy) i montażem kosztowały niespełna 3 tysiace. Naprawdę niezłe drzwi za dobre pieniądze. Za czas jakiś będę mogła powiedzieć więcej na temat ich użytkowania. Tutaj na forum było sporo niezłych opinii na ich temat.

Drzwi są firmy Dziadek, drewniane kolor mahoń. W komplecie z klamką dwoma zamkami (w tym klacy C antywłamaniowy) i montażem kosztowały niespełna 3 tysiace. Naprawdę niezłe drzwi za dobre pieniądze. Za czas jakiś będę mogła powiedzieć więcej na temat ich użytkowania. Tutaj na forum było sporo niezłych opinii na ich temat.

ja pierwszy raz taie drzwi widziałam u Giergi, ale już co najmniej w dwóch domach je zauważyłam (cóż cierpię obecnie na przypałość polegającą na obserwowaniu różnych domów i ogrodzeń :wink: )

są ładne i przystępne cenowo