Joanna i Janusz 15.10.2005 15:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Dzieki za kolejne zdjęcia. Rzeczywiście pięknie wyrzeźbiony ten daszek!! Coraz bardziej jest to dom! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 15.10.2005 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 3 wpis dziś, to i trzeci komentarz: śliczniusią macie Inwestorkę a i jej Tatuś też niczego sobie... Tylko gdzie kierowniczka budowy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 15.10.2005 15:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Bo "inwestorka" to najpiękniejsze dziecko na świecie (wiem wiem, każda matka tak o swoim dziecku mówi). A kierowniczka budowy...... Hm zwykle to ona pstryka zdjęcia a sobie to jakoś tak... głupio . Nauczyłam sie wklejac zdjęcia i strasznie mnie to bawi, stąd więc tyle tych wpisów dziś . Obiecuje jednak poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 15.10.2005 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Bo "inwestorka" to najpiękniejsze dziecko na świecie (wiem wiem, każda matka tak o swoim dziecku mówi). A kierowniczka budowy...... Hm zwykle to ona pstryka zdjęcia a sobie to jakoś tak... głupio . Nauczyłam sie wklejac zdjęcia i strasznie mnie to bawi, stąd więc tyle tych wpisów dziś . Obiecuje jednak poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzejka 17.10.2005 16:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Fajne zdjęcia Fajny domek A dach od spodu przepiękny, krokwie to super wykończone Główna inwestorka jest, tata jej tez a gdzie mama Może by ktos jej zrobił fotkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 18.10.2005 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Fajne zdjęcia Fajny domek A dach od spodu przepiękny, krokwie to super wykończone Główna inwestorka jest, tata jej tez a gdzie mama Może by ktos jej zrobił fotkę My też chcemy fotkę Mamy!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 18.10.2005 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Wiola! Trzymaj się ! Niech Ci złość NIE przejdzie! Daj Facetom od Ruppa popalić i to porządnie!!!!! Trzymamy kciuki za jutrzejszą rozmowęz nimi!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroyena 19.10.2005 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Na paletach powinny być kwity z numerami serii produkcyjnych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 19.10.2005 18:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Dobre i tyle. Będziesz miała dom w jednym kolorze! a z przyjemnych wiadomości- odebraliśmy dziś projekt- dom w paprociach2. Pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 21.10.2005 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 Wiola zdjęcia są super!ja też wolę kuchnię zamkniętą-w projekcie mam przejście do salonu, i też wahałam się nad pozostawieniem okna! Dobrze, że to zaczęłaś to mogę się przyjrzeć i później zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 21.10.2005 17:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Października 2005 No właśnie te ściankę kazaliśmy murować na końcu, bo wciąz nie bylismy pewni jak bedzie lepiej. Mysle jednak, ze tak juz zostanie. No chyba, ze okna stanie sie uciązliwe kiedys - juz w trakcie zamieszkania - wtedy je można szybko zasłonic np płyta g/k. Wyciąc otwór w gotowej ścianie byłoby o wiele trudniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.10.2005 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Taras piękny, ale mnie chyba by szyja bolała bo ciągle bym patrzała na ten piękny sufit nad tarasem. No takie cudo dawno nie widziałam, bardzo mi się podoba. Co do kuchni, ja wole otwartą.(chyba, że po użytkowaniu takiej zmienię zdanie) To pierwsze zdjęcie kuchni z jadalnia bardzo mi przypominało moja kuchnie z jadalnia (właściwie miejscem na stół jadalny w pokoju dziennym) ale potem dorobiłaś to okno i się zmieniło...A jak to właściwie będzie? Co tam planujesz w miejscu tego okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 24.10.2005 20:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Dzieki za dobre słowo na temat tarasu - tez mi sie on podoba. A oknu w kuchni bedzie takim a'la barkiem prawdopodobnie, właściwie to wiecej nawet półką na jakies bibeloty. Ma ono łączyc kuchnie z pokojem raczej w sposób akustyczny ( jestem dość gadatliwa i nawet jak robię gosciom herbatę nie przestaje mówic ) niz wizualny. Ale jak to naprawde bedzie jeszcze nie jest do końca przesądzone, mozliwe, ze i "okno" zostanie zaslonięte i kuchnie będzie zamknięta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 24.10.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Wlasnie moj maz zobaczyl wasz taras i powiedzial, a moze by tak zrobic...Spodobalo mu sie bardzo tylko zastanawia sie nad kosztami...Bo jak wiadomo drweno nie tanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 24.10.2005 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2005 Wiola! Z tym gazem to świetna wiadomość!!! Mam nadzieję, że się uda i to szybko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 25.10.2005 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Koszty... Za drewno konstrukcyjne płaciliśmy 650zł/m3. Dach jest "odeskowany" boazerią tzn. zamiast zwykłych desek na deskowanie została użyta boazeria kupiona w tartaku za 30zł/m2. Krokwie wyrzeźbił cieśla w ramach ceny 24zł/m2 za konstrukcję dachu z deskowaniem i pokryciem papą. Dodatkowo to wszystko zostało pomalowane drewnochronem 3x. Wyliczyłam, że kompletny dach ceramiczny ( w tym więźba, pokrycie ceramiczne, okna rynny, obróbki, okapy i taras z boazerii ) kosztował mnie ok 170zł/m2. W tym jest też zawarta konstrukcja tarasu (słupy itp.). Nie jest to pewnie mało, na pewno taniej wyszłaby membrana zamiast deskowania i papy, ale efekt wydaje się wart swojej ceny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 25.10.2005 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Wwiolciu tarasik rzeczywiście robi super wrażenie, ektra masz wykońcozne te deski. Jednak szczerze mówiąc na mnie - jako na świeżo upieczonej mamie największe wrażenie robi mała inwestorka Co do okin dachowych - to podzielam Twój niepokój. U nas okna dachowe wstawili dopiero po zamknięciu budynku. Mieliśmy zamiar wstawiać je od razu, ale nasz dekarz nas nastraszył jak można je w kilkanaście sekund................ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 25.10.2005 08:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Funia, bo tak to już jest z tymi "inwestorkami", że one są najważniejsze dla nas mam. Twoja Haneczka (piękne imię !!!) też jest słodka . Choc i domek mi się podoba ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 25.10.2005 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Czy zauwazyliscie, ze prawie każda mama budująca, wśród zdjęć budowlanych zawsze przemyci choc jedno własnej pociechy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia 25.10.2005 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2005 Czy zauwazyliscie, ze prawie każda mama budująca, wśród zdjęć budowlanych zawsze przemyci choc jedno własnej pociechy ? nooooo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts