Joanna i Janusz 18.02.2006 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 widzę, że w Twoim dzienniku wiele się podziało! Świetnie! Cieszy mnie to podwójnie, bo przecierasz szlaki! Jużniedługo podążę Twoim tropem...mam przynajmniej taką nadzieję. Jedziecie do Warszawy na zjazd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 18.02.2006 18:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Niestety nie. Czasu brakło . I szczerze mówiąc jakoś nie wypłynał ten temat w naszych domowych rozmowach. Ja co prawda pomyślałam, że warto by było, ale jak juz sie obudziłam, żeby nas zapisac, miejsc zbrakło . Heh jaka szkoda, ze ja nie mam po kim iść utartą ścieżką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 18.02.2006 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2006 Niestety nie. Czasu brakło . I szczerze mówiąc jakoś nie wypłynał ten temat w naszych domowych rozmowach. Ja co prawda pomyślałam, że warto by było, ale jak juz sie obudziłam, żeby nas zapisac, miejsc zbrakło . Heh jaka szkoda, ze ja nie mam po kim iść utartą ścieżką szkoda! Mogłybyśmy się w końcu spotkać, bo w Elblągu chyba nam trochę daleko. Idzie wiosna, to może będzie łatwiej. ten/ta pierwszy ma trudniej, na szczęście masz wykształcenie budowlane, a my nie, ani troszkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 22.02.2006 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 Witaj Wwiolu,Bardzo podoba mi się twój domek, tym bardziej że sama go projektowałaś. Czy mogłabym skorzystać z twoich doświadczeń ? Chciałalbym znać powierzchnię użytkową , a najlepiej gdybyś mogła przesłać rzuty.Ja jestem na etapie wyboru projektu i oczywiście ekipy budowlanej. Zdolności projektowych u mnie brak.PozdrawiamMarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 22.02.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2006 pociesz się, że pewne decyzje trzeba podjąć i pewne masz za sobą. Rozmawiałam niedawno z jednym facetem (niestety nie znam go ), pracuje w branży "bramowej"-powiedział, że naklepsze są Horemany, bo jak jeżdżą na przeglądy, to tylko one najmniej sie psują. Też poczytałam wątek o bramach i mam mętlik w głowie. Trzymam kciuki i życzę dużo sił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 23.02.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2006 Wiola! widziałaś tą stronkęhttp://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?p=1061731#1061731 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolariska 01.03.2006 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2006 WWiola, mogłabyś coś więcej napisać o tej piwniczce? Chętnie zrobiłabym taką u siebie ale nie wiem jak.Domek super. A jaki fajny taras.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 02.03.2006 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Jolariska :Piwniczka pod schodami to pomysł zaczerpniety z tego forum. Po pierwsze przy zalewaniu chudziaka pod posadzki miejsce pod schodani zostawilismy puste. Schody są betonowe posadowione na ławie. Potem wystarczyło pod schodami wykopać dziurę do głębokości ław fundamentowych zaszalowac schodki do piwniczki i na poziomie ławy zaizolować posadzkę (tam połozylismy zwykłą folie budowlaną) i wylać chudziak. Później zrobimy tam normalną izolację z papy i wylewkę. Bez styropianu, bo i po co on tam. Trochę zdjęć : http://img331.imageshack.us/img331/3056/img01632xm.jpg http://img331.imageshack.us/img331/5225/img01663vf.jpg Tutaj po prawej stronie widać wejście do piwniczki : http://img405.imageshack.us/img405/5356/img01506xa.jpg Martelia ; od kilku dni męczyłam się (na prośbę także innej forumowiczki, by z plików autocada (bo w takim programie mam projekt) zrobić jakis format internetowy. Niestety nie udało mie się . Znalazłam program do przekształcania plików na pdf, ale można w nim przekształcac tylko pliki tekstowe. Dlatego jeśli masz gdzie odczytać pliki z cada to chetnie prześlę ci je pocztą e-mailową tylko podaj adres. Joanna dzięki za namiary na grupę Elbląską. Już się tam zadomowiłam . Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 02.03.2006 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 czyli wiosną już w nowym domku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martelia 02.03.2006 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Jeśli możesz to wyślij pliki w cadzie, spróbuję odczytać Moj adres : [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 07.03.2006 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 Gratuluję gazu!!! Mój mąż był dziś w Wydziale Architektury, oczywiście mieli całą listę poprawek dla p. architekt. Największe jednak wrażenie zrobiła na nas informacja o braku dokumentacji o gazie. Zadzwoniliśmy do p. architekt i okazało się, że nie "zauważyła", że mamy gaz jutro zatem jedziemy do gazowni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 08.03.2006 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 OOOOOO super U nas też dobre gazowe wieści. Ma być w tym roku. I jak czytam tutaj na forum, to w ogóle jesteśmy w dobrej sytuacji, bo nie musimy robić projektu ani szukać wykonawcy. Przyłącze nam zrobią od razu z gazociągiem a do zapłaty tylko ok 1000zł. Widzę, ze nasz elbląska gazownia dba o rozwój i dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 08.03.2006 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Janusz był w gazowni- musimy czekać ok 30 dni na warunki ale może uda się szybciej.Pojechał z Zuzią na rękach i dzięki temu (?) pani była bardzo miła a kocioł- my myślimy o vissmanie lub vaillancie, ale mamy jeszcze więcej czasu niż Wy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 08.03.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 a kiedy chcecie się wprowadzić?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 08.03.2006 22:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Najszybciej jak się da. Nie mam pojęcia jak to wyjdzie, ale kozdy dodatkowy miesiąc to realne pieniądze wydawane na wynajem mieszkania, więc jak tylko "da sie" zamieszkać to się pzreprowadzamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 08.03.2006 22:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Co to kotła to sama byłam nastawiona na kondensata viessmana, ale ci instalatorzy namieszali mi w głowie. Głównym argumentem "pzreciw" jest cena, no i fakt, ze przy naszym kominku kondensat moze się nigdy nie zwrócić. A argumenty o wychładzaniu pomieszczenia czy tym podobne sa w zasadzie pomijalne, bo kotłownia jest "z dala" od pom. mieszkalnych. Dodatkowo zainwestowalismy w komin leiera (a to były nie małe pieniądze - miał byc kocioł na paliwa stałe), który przy kondnsacie by "sie zmarnował". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tabaluga1 17.03.2006 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2006 Piwniczkę już wcześniej sobie u Ciebie upatrzyłam. Niestety u mnie nie da się jej zrobić, bo pod schodami mam łazienkę. Ale pomysł nieziemski- bardzo mi się podoba. A drzwi wejściowe -pierwsza klasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 20.03.2006 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 gratulacje!!!!o tych oknach to super wiadomość!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 20.03.2006 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2006 No, Wwiolu............, następny, milowy krok do przodu. Gratulacje. Z niecierpliwoscią czekamy na zdjęcia........Hmmm, ale to musi cieszyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 22.03.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2006 No pewnie, że piękny!!!!! Jak dojdzie jeszcze kominek, to chyba ciężko będzie go opuszczać. Wwiola, wiesz, spotkałam kuzyna twojego domu (ale tylko z elewacji) oto on: http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&new=1&sid=m43eb46ccc1ced Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts