Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do marze?... a raczej do dziennika budowy wwioli

Recommended Posts

• Odpowiedzi 366
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

:D :D :D

Heh dopraszałam się komplementów i je mam, dzięki :D

Ewa, kuzyn jest super :D . Na pewno ma lepiej rozwiązana strefę wejściową, ale zaprojektowany jest dla trochę inaczej zorientowanej dziłki niż moja. Wydaje mi się, ze idealny byłby na działką z wjazdem od południa tudzież wschodu. Podoba mi się ten projekt.

Joanna bardzo Cię przepraszam, ze się nie odzywałam. Najpierw urlop, potem choroba zatrzymała mnie w domu. Juz pracuję, więc jeśli nadal jesteś zainteresowana kosztorysem to zapraszam :D .

Pozdrawiam moje wierne czytelniczki :D

:D :D :D

Heh dopraszałam się komplementów i je mam, dzięki :D

Ewa, kuzyn jest super :D . Na pewno ma lepiej rozwiązana strefę wejściową, ale zaprojektowany jest dla trochę inaczej zorientowanej dziłki niż moja. Wydaje mi się, ze idealny byłby na działką z wjazdem od południa tudzież wschodu. Podoba mi się ten projekt.

Joanna bardzo Cię przepraszam, ze się nie odzywałam. Najpierw urlop, potem choroba zatrzymała mnie w domu. Juz pracuję, więc jeśli nadal jesteś zainteresowana kosztorysem to zapraszam :D .

Pozdrawiam moje wierne czytelniczki :D

jestem nadal zainteresowana. Gdzie Cię mogę znaleźć?

Domek z okienkami CUDNY!!! :lol: :lol: Różnica chałupy z oknami lub bez, to jak kobita z makijażem lub bez :wink: :wink: Niby takie same facjaty ale wizuz całkiem inny!!!

Ten etap wbrew "uprzedzeniom" też jest BARDZOO FAJNY. Trochę bardziej absorbujący,ale widać jak chłupka z budowy w DOM się zamienia!!! Pozdrowienia i powodzenia!!!! :lol: :lol:

Piękny jest ten kominek...

a samochód to super sprawa, my mamy też dwa- rozwiązuje to wiele problemów, choć dziś przeżyłam z moją pandą chwile grozy, zakopałam się w błocie i potrzebowałam silnej pomocy, żeby samochód "wynieść" z błota... Poczułam sie taką słabą kobietką, jak nigdy....

i potrzebowałam silnej pomocy, żeby samochód "wynieść" z błota... Poczułam sie taką słabą kobietką, jak nigdy....

Tak to juz jest, ze każda kobieta potrzebuje, by u jej boku był jakiś "kawałek marynarki" :D :D :D

A własnie miałam zapytac Was. Czym będziecie sie grzać ? Bo zrezygnowalismy radośnie z komina w Waszej kotłowni a pewnie piec tam jakis będzie ?

Co z tą Kobietą się dzieje...chwila nieuwagi, a tu proszę: taaakie postępy. Ta asymetria na kominku wygląda bardzo ciekawie, mozna przy tym bardziej wykorzystać grę kolorów uatrakcyjniajac salon, podoba mi się. Ta wnęka to chyba na drewno?? Na pewno nada ciepełka temu miejscu. Gratuluję samochodu, masz rację, wykorzystuj swój zapał i umiejętności. Mam nadzieję, że te plany związane są z budownictwem, trzymam kciuki. Ja niestety nadal czekam na działkę :cry:

i potrzebowałam silnej pomocy, żeby samochód "wynieść" z błota... Poczułam sie taką słabą kobietką, jak nigdy....

Tak to juz jest, ze każda kobieta potrzebuje, by u jej boku był jakiś "kawałek marynarki" :D :D :D

A własnie miałam zapytac Was. Czym będziecie sie grzać ? Bo zrezygnowalismy radośnie z komina w Waszej kotłowni a pewnie piec tam jakis będzie ?

tak, planujemy ogrzewanie gazowe.p.architekt mówiła o jakiejś obudowanej rurze, a piec z zamknietą komorą spalania

A gdy słucham informacji o położonych rurkach, kablach, hydrauliku (dobrym!!!) to mnie wprost skręca.... tak Ci zazdroszczę!!!

:D Pamiętam jak w ubiegłym roku, w okolicach maja chyba, bylismy na, pustej wówczas, działce moja mama, spoglądając na dom sąsiada mówiła : "Jak ja im zazdroszczę, chciałabym, by wasz dom juz taki był". Czas szybko leci, nasz dom sie wykańcza a u sąsiada wciąż ten sam stan surowy. Także nie zazdrośc tylko... do roboty :D :D :D . Kiedy dostaniecie pozwolenie? Bo potem to juz szybko leci - uwierz mi :D :D :D . I stan surowy to właśnie najszybciej "rośnie" się zmienia. U nas cóz nowe rurki i nic takiego :D .

Oferta bedzie gotowa na poniedziłek - własnie stan surowy. Pozdrawiam.

A gdy słucham informacji o położonych rurkach, kablach, hydrauliku (dobrym!!!) to mnie wprost skręca.... tak Ci zazdroszczę!!!

:D Pamiętam jak w ubiegłym roku, w okolicach maja chyba, bylismy na, pustej wówczas, działce moja mama, spoglądając na dom sąsiada mówiła : "Jak ja im zazdroszczę, chciałabym, by wasz dom juz taki był". Czas szybko leci, nasz dom sie wykańcza a u sąsiada wciąż ten sam stan surowy. Także nie zazdrośc tylko... do roboty :D :D :D . Kiedy dostaniecie pozwolenie? Bo potem to juz szybko leci - uwierz mi :D :D :D . I stan surowy to właśnie najszybciej "rośnie" się zmienia. U nas cóz nowe rurki i nic takiego :D .

Oferta bedzie gotowa na poniedziłek - własnie stan surowy. Pozdrawiam.

Jak dobrze pójdzie, to do końca kwietnia powinniśmy dostać pozwolenioe na budowę, ale.... brakuje nam jednego podpisu: uzgodnienie projektu wyjazdu z działki z administratorem drogi, a oni właśnie się skomputeryzowali i pracują wolniutko...

Bardzo się cieszę, że udało Ci się tak szybko

pozdrowienia

PS. dokonalismy dziś zakupu "budowlanego"- kupiliśmy aparat cyfrowy, bo przy ilości zdjęć, które planujemy zrobić, mogłoby już nie starczyć na budowę :lol: :lol: :lol:

Wiolu, teraz to naprawdę widać u Ciebie wiosnę- prace ruszyły pełną parą. Aż miło poczytać i pooglądać. A panowie od odkurzacza, faktycznie miłą niespodziankę przygotowali.

I tu znowu powtórzę za poprzednikami: Kiedy u mnie tak będzię? (za rok?) :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll:

Pozdrawiam i życzę szybkich postępów na budowie- bez wpadek oczywiście.