Joanna i Janusz 07.05.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 to faktycznie masz problem z tymi tynkami...ale może już wyczerpałaś cały zapas kłopotów i potem pójdzie już z górki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.05.2006 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Wiola, serdeczne współczucia z tymi tynkarzami. To tylko przykład na to, jak różne mogą być ekipy. Ja najbardziej byłam zadowolona właśnie z tynków i ich wykonawców. Cały domek wytynkowali w ciągu 6,5 dnia. Trzeba więc albo uzbroić się w świętą cierpliwość albo ich pogonić. Tylko jak znależć przyzwoitą ekipę w środku sezonu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 07.05.2006 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Tylko jak znależć przyzwoitą ekipę w środku sezonu? I to jest właśnie problem ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Żelka 07.05.2006 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2006 Wwiola, mamy ten sam klopot. U nas tez tynkow skonczyc nie moga. Mialo byc gotowe do 10.05. a tu jeszcze wiekszosc pracy przed namy. Malo tego, nasze okna juz od 2 tygodni czekaja na te tynki i to w takim srednio dobrym miejscu... Tez mnie to wszystko denerwuje...A moj maz, taki szybko tracacy cierpliwosc w zyciu codziennym, tutaj jakos mu sie nie spieszy i specjalnie ich nie pogania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 11.05.2006 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2006 Wwiolu mam prosbe czy mozesz dokladnie opisac proces zacierania tynku piaskiem kwarcowym tzn z czym go sie rozrabia, jak go sie nanosi na tynk, czy po naniesieniu trzeba go jeszcze jakos przeszlifowac itp. Jesli mozna prosic o zdiecia bylbym wdzieczny. Sam zastanawiam sie nad takim wlasnie wykonaniem tynkow cem-wap. a moj wykonawca nigdy ich tak nie robil. pozdrawiamArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 12.05.2006 07:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 Nie wiele Ci powiem , bo sama też tego nie robiłam, ale z tego co wiem to nie jest to jakośc zbyt skomplikowane. Moi wykonawcy tez pierwszy raz robia takie tynki u mnie. Z tego co wiem to po prostu do ostatniej warstwy tynku zamiast zwykłego piasku dodają tego kwarcowego. I wychodzi samo . Podejrzewam, że cały problem lezy w jakości piasku i skoro on jest idealnie równy to i tynki "same" takie wychodzą przy zwykłym zacieraniu. Ktoś tutaj na formum kiedyś pisał, ze niektórzy te ostatnią warstwe robia z samego piasku z wapnem. Cos jest na rzeczy, by tynki faktycznie po wyschnięciu są niamal białe. Zdjęcia postaram sie zrobic jutro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anSi 12.05.2006 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 I na koniec dobra dla mnie informacja . Udało mi się załatwć pozytywnie pewną bardzo istotną dla mnie rzecz. Napisze więcej jak sprawa się sfinalizuje . No tak...ciekawość babska jest nieograniczona...teraz umierać będę w oczekiwaniu na finał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 12.05.2006 12:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 No tak...ciekawość babska jest nieograniczona...teraz umierać będę w oczekiwaniu na finał I o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 12.05.2006 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2006 No tak...ciekawość babska jest nieograniczona...teraz umierać będę w oczekiwaniu na finał I o to chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2006 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Widzisz, Wiola, jednak wkrótce pozbędziesz się ekipy tynkarzy. wizja zamieszkania z nimi jest rzeczywiście straszna . Teraz czeka Cię fajny etap budowy: wybieranie podłóg, płytek, farb (strasznie stresujący wszystkich członków rodziny, którzy mają coś w tej kwestii do powodzenia, bo jak tu dogodzić każdemu). Ale najważniejsze, że pozbywasz się w końcu tynkarzy i praca posuwa się do przodu. Cena piasku kwarcowego zwaliła mnie z nóg - u nas 18 zł za tonę najcieńszej frakcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 18.05.2006 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Z tych postów, które dziś napisałaś, przemawia do mnie zwłaszcza jedno słowo- przeprowadzka i to jest piękne, a koszty...lepiej o nich nie mówić, bo stale rosną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 18.05.2006 18:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Cena piasku kwarcowego zwaliła mnie z nóg - u nas 18 zł za tonę najcieńszej frakcji. To może zawiążemy jakąś spółke i zaczniemy go do nas sprowadzac . Przydała by sie kasa na budowę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewa__b 18.05.2006 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 O ile, ta wizja przeprowadzki w tle, zabrzmianła dość optymistycznie, tak ostatni post o powszechnym, "podświadomym" niedoszacowaniu budowy, jest, przyznam, dość przytłaczający. Ale racja jest w tym, że człowiek chce bardzo wierzyć, że wyrobi się z kasą, a jak w ostateczności jej zabraknie, to tak zakombinuje, że będzie ją miał. I w ten własnie sposób realne staje się to, co do niedawna było nieuchwytnym marzeniem... A tak stąpając już po ziemi, czy możesz Wwiolu podać dotychczasowe koszty budowy Waszego domu? To dla takich ludzików, jak ja bardzo istotne, co by ta niedoszacowana kwota nie była ZBYT wysoka. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elmer 18.05.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Wwiolu czy moge sie przypomniec i jeszcze raz poprosic o zdiecia tynkow. pozdrawiam Artur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alfreda 18.05.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2006 Jak to ktoś, gdzieś powiedział:FORSA MA TO DO SIEBIE ŻE ZAWSZE MOŻNA JĄ SKOMBINOWAĆI to chyba prawda!! Myślę że nikomu nie starcza, zawsze zabraknie! I Tym co budują za niewiele ponad 100 000, i tym co ponad 500 000 pln przeznaczają na budowę!! Wybiera się wtedy inne rozwiązania, urządzenia, technologie, ekipy....Ten typ już tak ma!! Ale że budowa to jakby naszę dziecie, nikt kasy nie żałuje, co trza kupuje.... Ale ja , nawet teraz, gdy dpoiekla mi wykończeniówka, ZA NIC BY NIE CHCIAŁA ZMIENIĆ SWIOCH DECYZJI O BUDOWIE!!! Nęci nas, kusi, mami swoim urokiem.....a my jak te ćmy do światła lecimy!!!A co mi tam.. Przeprowadzka..To jest to magiczne słowo.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 19.05.2006 08:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 No właśnie całe szczęście, ze tę kasę w taki czy inny sposób można "skombinować Ewa, co do kosztów do teraz to nie powiem, bo nie wiem . W domu mam kalkulację z wyliczonym każdym gwoździem, ale naprawdę nie pamiętam jaka suma tam się pokazuje na końcu. Wiem jedno : mój dom będzie mnie kosztował z dzałką 300tys i nie ma siły, by było mniej (140m2 plus garaz i kotłownia + taras) niestety. Tak, macie rację przeprowadzka to magiczne słowo i ma WIELKĄ moc Artur, dziś tynkarze kończą (w koncu !!!!!!!) więc będę mogła na spokojnie zrobic zdjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.05.2006 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Wiola, ale fajnie, w końcu pozbyłaś się ekipy tynkarzy. Nic tylko pogratulować im tempa prac a Tobie, że masz ich już z głowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Joanna i Janusz 19.05.2006 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2006 Wiecie co? Skończyli tynki !!!! Naprawde skończyli !!!!!!! Co prawda zostały jakies poprawki, ale cóz to poprawki skoro robota skończona. No nie moge chyba się z radości upiję !!! powiedz tylko kiedy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wwiola 21.05.2006 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Cytat: Wiecie co? Skończyli tynki !!!! Naprawde skończyli !!!!!!! Co prawda zostały jakies poprawki, ale cóz to poprawki skoro robota skończona. No nie moge chyba się z radości upiję !!! powiedz tylko kiedy? Mówiąc szczerze to wczoraj . Zorganizowalismy z sąsiadami na budowie grila. Tak z zaskoczenia i z rozpędu, ale było super !!! Polecam !!! I wiecie co. Udali nam się sąsiedzi (tfu, ftu odpukać ), dogadujemy sie super i stosunki sa dobre, moze dlatego, ze nie wchodzimy sobie w drogę , nie wtrącamy sie sobie nawzajem a tylko w razie potrzeby pomagamy. Plecam takie rozwiązanie z całego serca ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 21.05.2006 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2006 Wiola, dobry sąsiad jest lepszy niż pies , sama nie raz się o tym przekonałam, gdy moja 86 letnia sąsiadka informowała mnie kto i o której godzinie zawitał na moje podwórko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts