Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Umowa na usługi budowlane

Recommended Posts

Witam, mam pytanie, zawarłem umowę na wykonanie ogrodzenia murowanego z tynkiem i montażem wideodomofonu z elektrozaczepem, różnymi innymi funkcjami, umowa na rozpoczęcie robot była zawarta na dzień 1.05, a zakończenia na 20.05, zamawiająca miała zdjąć stary Plot betonowy, słupki i przęsła, pomogłem im to zrobić, do dnia 10.05 nie mogłem doprosić się aby wywieźli przęsła i słupki z miejsca gdzie miałbyc wykop pod ławy, koparka była wczoraj, ja nastawiony na wykop napotkałem nieposprzątany plac, musiałem odmówić operatorowi, dopiero wieczorem przęsła zostały wywiezione a ja nie potrafię teraz znaleźć operatora z wolnym terminem, chce wypowiedzieć umowę wykonania ze względu na zbyt długa zwłokę w przygotowaniu placu, idą następne terminy, czy mogę skutecznie wypowiedzieć umowę która zawarłem, powołując się na nieprawidłowości z strony zamawiającego ?,

Pytanie poboczne, zamawiający ma poprowadzony kabel pod domofon dwużyłowy na zewnątrz, aby zamontować to co chcą Ci państwo potrzeba minimum 10 żył, czy żeby wyprowadzić kabel niezbędna będzie ingerencja w skrzynkę ?, czy jest błędem, że tego videodomofonu nie maja dalej zakupionego i czas na realizacje zamówienia to około 40 dni ?

01.05 umowa podpisana wiec i przejęcie placu, dopiero wczoraj 10, został przygotowany pod prace, 10 dni w plecy

podpisanie umowy nie musi oznaczać przyjęcia placu budowy. Jeżeli to zrobiłeś pierwszego to za 9 dni dasz ciała i Ciebie będą ścigać.

Edit:

Tak sobie pomyślałem że ta Twoja umowa to tak trochę samobójcza. W 20 dni nie da się zgodnie z technologią wykonać fundamentu, wymurować i otynkować.

Edytowane przez jajmar