Gwiazdoor 13.05.2021 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 Witam,Czytając wszelki tematy na temat podkaszarek chyba rezygnuje z wersji spalinowej i chce kupić akumulatorową.Podkaszarka ma służyć jako uzupełnienie kosiarki na powierzchni ok. 350-400m2 koszenie obok drzewek, płotu, krawężników itp. Znalazłem dwa modele:1. Skil 18V 2Ah https://allegro.pl/oferta/podkaszarka-akumulatorowa-25cm-20v-skil-1-x-2-0ah-93022770522. 4garden 2x20V 4Ahhttps://allegro.pl/oferta/podkaszarka-akumulatorowa-kosa-trawy-40v-4ah-2x20v-10573887271 Ktoś może ma taką samą lub podobną podkaszarkę i podzieli się opinią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 13.05.2021 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 Ja mam Makita dur184l. Do tego idealna: koszenie obok drzewek, płotu, krawężników itp. Do cięższych prac się nie nadaje. W takich cenach co podesłałeś wolałbym coś np. z Ryobi. I koniecznie z automatycznym wysuwem żyłki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwiazdoor 13.05.2021 08:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 Czyli masz też 18V i nie muli, daje rady?Jaki masz aku i na ile mniej więcej pracy starcza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 13.05.2021 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 Tak mam 18V i aku 5Ah, daje spokojnie radę do takiego zastosowania jak opisałeś. Oczywiście łąki i rowów nie skosi.Na ile max wystarczy nie wiem, bo nigdy sie nie skończyła, ale nie ma tego za dużo - wokół ogrodzenia, krawężniki, architektura ogrodowa.Często przekładam częściowo zużyte aku z kosiarki i nadal wystarcza dla podkaszarki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gwiazdoor 13.05.2021 18:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 Czy ktoś jeszcze podzieli się opinią i doświadczeniem?Liczy się dla mnie każda opinia, bo nigdy nie pracowałem urządzeniami na aku w ogrodzie i nie mam doświadczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 13.05.2021 18:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 No ja mam boscha z ostrzem plastikowym wymiennym . Dla mnie na Rodos wystarcza , ale posiadacze kombinują ostrze stalowe i chwalą sobie. Wkurza cena wymiennej baterii w zasadzie koszt podkaszarki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giman 13.05.2021 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2021 Czy ktoś jeszcze podzieli się opinią i doświadczeniem? To znowu ja ale podzielę się opinią kogoś innego -> opinia inna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PrzyszłyBudowniczy 21.05.2021 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2021 Po pierwszym sezonie mogę polecic Ryobi OLT1832, co prawda głównie kierowałem się ilością innych urządzeń by wykorzystać aku i ceną. Na baterii wytrzymuje tyle ile podaje producent przy trawie przy obrzeżach. Robiąc testy czegoś na granicy możliwości czas był o połowę krótszy. Idzie wolniej niż spalinową no ale koszenia mam relatywnie mało na godzinkę raz na jakiś czas więc się nie przejmuję.Z minusów - żyłka jednostronna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts