dxn95 14.05.2021 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 (edytowane) Witam, jako że w tym roku oddany do użytkowania zostanie blok w którym kupiłem mieszkanie postanowiłem pomyśleć trochę nad wykończeniem.Tak się złożyło, że w ofercie dewelopera nie ma tynków na ścianach w łazienkach, zrobione są tylko sufity. Co o tym myślicie? Budynek zbudowany jest z jakiś bloczków bodaj gazobetonowych (ręki nie dam sobie uciąć) i teraz tutaj moje pytanie, jak wykończyć te ściany pod płytki?Z tego co już zdążyłem się zoriętować to mam 3 możliwości : Płyty GK, położyenie tynków i montaż płytek bezpośrednio na bloczki. Montaż płyt GK to fajna i szybka opcja - dla wykonawcy. Uczciwiy, zatrudniony przeze mnie majster odradził mi to z pwoodu możliwego echa jakie będzie towarzyszyć pobytowi w łazience. Rozważam więc tynki, lub gołe ściany (to drugie chyba także przewiduje developer?). Z tynkami jest taki problem, że jak wiadomo muszą schnąć, terminy z majstrem już ustalone, grafik jest napięty a i wcześniej tzn. przed oddaniem do użytkowania nie bardzo jest jak wejść i te tynki zrobić. W związku z tym moje pytanie : Jakie są minusy montażu płytek, konkretnie gres szkliwiony bezpośrednio na "pustaki"? Poza zwięszkonymi nakłądami na klej, (rozumiem że to zależy od tego jak krzywe są sciany ) jest coś jeszcze co powinienem wziąć pod uwagę? Położenie tynków nie jest niemożliwe lecz bardzo komplikuje sytuację ale czy gra jest warta świeczki? Edytowane 14 Maja 2021 przez dxn95 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts