evogevo 14.05.2021 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Jak wykonać wylewkę i warstwę wierzchnią balkonu aby była ona powyżej otworów odwadniających drzwi HST? Chciałbym aby taras był najwyżej 2cm poniżej progu drzwi, a odwodnienia kończą się 5cm poniżej progu. Wiem że da się to zrobić, tylko nie wiem w jaki sposób to wykonać aby odwodnienia były drożne. Macie jakieś pomysły? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stary 14.05.2021 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Jak wykonać wylewkę i warstwę wierzchnią balkonu aby była ona powyżej otworów odwadniających drzwi HST? Chciałbym aby taras był najwyżej 2cm poniżej progu drzwi, a odwodnienia kończą się 5cm poniżej progu. Wiem że da się to zrobić, tylko nie wiem w jaki sposób to wykonać aby odwodnienia były drożne. Macie jakieś pomysły? Trudno udzielić jednoznacznej odpowiedzi na tak skąpe informacje... Przydałyby się jakieś fotki. Podejrzewam, że problem stwarza tzw. monorail z aluminium, ze szkleniem stałym bezpośrednio w ościeżnicy bowiem Hs-y wykonane ze szkleniem stałym w skrzydle lub z pvc mają inny rodzaj progu i zwykle spadek pomiędzy częścią wewn/zewn w granicach 25 mm. Odpływ z odwodnień powinien być zapewniony i drożny, więc wchodzi w rachubę jakiś rodzaj rynienki przyprogowej lub taras demontowany, wykonany z desek na wylewce sięgającej dolnej części ościeżnicy tej konstrukcji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
evogevo 15.05.2021 08:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 Trudno udzielić jednoznacznej odpowiedzi na tak skąpe informacje... Przydałyby się jakieś fotki. Podejrzewam, że problem stwarza tzw. monorail z aluminium, ze szkleniem stałym bezpośrednio w ościeżnicy bowiem Hs-y wykonane ze szkleniem stałym w skrzydle lub z pvc mają inny rodzaj progu i zwykle spadek pomiędzy częścią wewn/zewn w granicach 25 mm. Odpływ z odwodnień powinien być zapewniony i drożny, więc wchodzi w rachubę jakiś rodzaj rynienki przyprogowej lub taras demontowany, wykonany z desek na wylewce sięgającej dolnej części ościeżnicy tej konstrukcji. Jest to okno aluminiowe Aluprof MB-77 HS. Nie mam przy sobie zdjęć. Wpadłem jeszcze na takie rozwiązanie jak taras wentylowany i chyba coś takiego wykonam u siebie. Wydaje mi się że rozwiązuje to moje problemy, woda będzie mogła sobie spływać w przestrzeni pod płytami, a płyty będę mógł położyć dość blisko progu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts