Loczeski 14.05.2021 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Zastanawiam się jak odnowić ten budynek w miarę po taniości. Nie chciałbym za bardzo wchodzić w większe koszta w chwili obecnej. Budynek jest cały drewniany + eternit na dachu. Na chwilę obecną nie będzie rozbierany, ale też nie chciałbym aby garaż nie straszył wyglądem. Jak widać na załączonym obrazku wszędzie płyta pilśniowa jako izolacja, ochrona od wiatru (tak mi się wydaje), drewno nie wygląda też najlepiej. Jak ugryźć ten temat? Będę wdzięczny za jakiekolwiek sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arturo1972 14.05.2021 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2021 Zerwać płyty, szlifierka w dlon i działać do białości,ubytki uzupełnić albo zregenerować. Póżniej impregnat i malowanie. Eternit do kosza, jakas blachodachowka na dach i voila. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loczeski 17.05.2021 08:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2021 Do szlifowania drewna to lepiej sprawdzi się tarnik w szlifierce kątowej czy może szlifierka oscylacyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 17.05.2021 09:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2021 Do szlifowania drewna to lepiej sprawdzi się tarnik w szlifierce kątowej czy może szlifierka oscylacyjna? Papier ścierny - tarcza listkowa(lamelkowa) na szlifierkę kątową. Maski p. pyłowe i zabawa parę dni - ale efekt będzie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loczeski 20.05.2021 08:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Dodatkowe pytanie. Po zerwaniu płyt, między deskami są szczeliny (gdzieniegdzie wypchane jakimś materiałem odzieżowym ). Wszystko to usuwam bo nie dość że śmierdzi to nie wygląda. Czym takie szczeliny można uzupełnić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 20.05.2021 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Dodatkowe pytanie. Po zerwaniu płyt, między deskami są szczeliny (gdzieniegdzie wypchane jakimś materiałem odzieżowym ). Wszystko to usuwam bo nie dość że śmierdzi to nie wygląda. Czym takie szczeliny można uzupełnić? Najprościej pianką montażową, ale to dopiero później po oczyszczeniu. Gdy wypełnisz i wyschnie również będziesz ją musiał obrobić bo nie będzie zapewne zbyt estetyczna dodatkowo będzie wrażliwa na promieniowanie UV i też trzeba ją zabezpieczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loczeski 24.05.2021 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2021 Tak z bliska wygląda deska, praktycznie 90% ścian tak wygląda. Chciałem tylko to pokazać, może znają się jeszcze jakieś sugestie, jeśli nie to będę walczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 24.05.2021 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2021 Tak z bliska wygląda deska, praktycznie 90% ścian tak wygląda. Chciałem tylko to pokazać, może znają się jeszcze jakieś sugestie, jeśli nie to będę walczyć. Mimo wszystko to te ściany są słabe - zjedzone przez owady w tym korniki - będzie się pyliło i niekoniecznie ładnie to będzie wyglądało gdy pojawią się ubytki - sprawdź czy już nic nie żyje w tych ścianach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Loczeski 24.05.2021 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2021 Mimo wszystko to te ściany są słabe - zjedzone przez owady w tym korniki - będzie się pyliło i niekoniecznie ładnie to będzie wyglądało gdy pojawią się ubytki - sprawdź czy już nic nie żyje w tych ścianach. Niestety zauważyłem że żyje coś w stropie drewnianym, więc zapewne i ściany tak samo są "żywe" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts