creif 15.05.2021 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2021 Dzień dobry Jestem w trakcie zakupu mieszkania od dewelopera, inwestycja ma planowane zakończenie w 1 kwartale 2022. Według informacji od dewelopera, mogę rozplanować rozmieszczenie punktów świetlnych itp, w czerwcu na mieszkanie wchodzi elektryk. Moje pytanie jest takie, czy faktycznie instalacja elektryczna zostanie wykonana zgodnie z moimi propozycjami? Czy deweloper/ pracownicy dewelopera rozmieszczą punkty świetlne i gniazdka na podstawie przekazanych przeze mnie informacji? Jak powinny wyglądać przekazane przeze mnie informacje dla dewelopera? Czy wystarczy prosty plan rozkładu punktów świetlnych/gniazdek, powiedzmy na rzucie z góry z opisem/wymiarami ? Czy elektryk będzie w stanie na podstawie "amatorskiego" rysunku wykonać taki układ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
creif 16.05.2021 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2021 W zasadzie to deweloper powinien Cie powiadomić na wizytę na budowie z elektrykiem i na miejscu podasz elektrykowi swoje propozycje rozmieszczenia instalacji. Żadnych rysunków czy projektów nie musisz robić, po prostu nas gruncie przekażesz swoje sugestie a elektryk się do nich dostosuje. Wiesz nie wszystkie rozwiązania jakie sobie wymyśli inwestor są zgodne ze sztuka więc dlatego elektryk Ci na miejscu powie czy tak można czy nie i konsensus jakoś uzyskacie:) Dziękuję bardzo za odpowiedź. Zastanawiałem się właśnie jak to ma wyglądać i jak mam przekazać te informacje. Wbrew pozorom jak zacząłem sobie to wszystko planować, to tych punktów świetlnych i gniazdek jest całkiem sporo, więc trzeba to jakoś przekazać żebym nie musiał potem robić instalacji właściwie od zera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts