Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z gładzią na suficie

Recommended Posts

Witam serdecznie forumowiczów. Mam problem z gładzią. Korzystam z Cekol C-45. Proporcje odmierzam wagą z dokładnością 1 grama. Wsypuję proszek do wody, przesiewam sitkiem. Mieszam ręcznie po woli szpachelką. Jeszcze trochę i będę to miział piórkiem... Po nałożeniu gładzi na packę do gładzi i przejechaniu po suficie, mam mnóstwo bąbli. No chyba że grubość warstwy wynosi 0.00001mm to wtedy jest ok... Po nałożeniu warstwy i rozsmarowywaniu jej przez kilka minut, żeby zniknęły bomble jest w miarę ok. Najgorsze jest szlifowanie . Po zeszlifowaniu wychodzą jakieś ciemniejsze mega twarde warstwy i robią się schodki. I wszystko wygląda jakbym ten sufit szpachelką drapał. Nałożyłem 3 warstwy każda do d... ten sam problem. Nie mogę nałożyć grubszej warstwy bo bąble, przy cienkich mam jakieś schodki, chociaż wydaje mi się że twardsze "podwarstwy" są tej samej warstwy kładzonej gładzi. Po każdej warstwie dokładnie czyszczę sufit pędzelkiem i szmatką, aby przy pociągnięciu ręką nie było śladu proszku. Krew mnie już zalewa... Poświęciłem na ten sufit mnóstwo czasu, położyłem (nie licząc równania) 3 warstwy i zaraz mi ten sufit na głowę spadnie... Z góry dziękuję za wszelkie sugestie.