kowcio1994 18.05.2021 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Cześć mam pytanie odnośnie drzwi. Dostałem dwie wyceny:wikęd wzór 21a z lustrem weneckim i klamkami oraz dopłatą do ościeżnicy termo - ogólnie całość z montażem 5kgerda wzór nicea też z weneckim i klamkami + Ościeżnica stalowa PERFOTHERM - razem 3400 podobno drzwi wikęd są cieplejsze i polecają mi dopłacić ale czy na prawdę jest aż taka różnica w jakości/izolacji pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bwojtek 18.05.2021 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Porównywanie ościeżnicy aluminiowej ze stalową to jak zastanawianie się czy na deser zjeść na surowo ziemniaka czy pomarańcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowcio1994 18.05.2021 19:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Porównywanie ościeżnicy aluminiowej ze stalową to jak zastanawianie się czy na deser zjeść na surowo ziemniaka czy pomarańcze nie znam się na tym dlatego pytam - rozumiem że hasło ościeżnica termo oznacza aluminium ? pytanie zostaje takie samo - co jest lepsze ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.05.2021 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 (edytowane) To zależy czy masz ochotę na ziemniaki, czy pomarańcze a poważnie: myślę że Wikedy masz z wyższej serii a Gerdę z podstawowej. To takie porównanie Fiata Pandy do Skody Octavii. Edit: nie znam się na tym dlatego pytam - rozumiem że hasło ościeżnica termo oznacza aluminium ? pytanie zostaje takie samo - co jest lepsze ? jak wspomniałem - patrząc na cenę wygląda na to, że masz wycenione Wikędy z serii Optimum Termo lub nawet TermoPrestige Lux a Gerdę którąś z podstawowej serii (może OPTIMO 60), czyli z założenia słabsze (acz dla wielu wystarczające). By było porównywalnie - wyceń z Wikęda drzwi serii Premium lub w drugą stronę - Gerdę TermoPrime 75mm. Ps. Ościeżnica stalowa PERFOTHERM - pamiętam jak parę lat temu jakiś spamer na zlecenie tego producenta fantazjował na jej temat - oj uśmiałem się do łez i jakiś uraz do tej marki m pozostał. Edytowane 19 Maja 2021 przez finlandia uzupełnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowcio1994 19.05.2021 16:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 jak wspomniałem - patrząc na cenę wygląda na to, że masz wycenione Wikędy z serii Optimum Termo lub nawet TermoPrestige Lux a Gerdę którąś z podstawowej serii (może OPTIMO 60), czyli z założenia słabsze (acz dla wielu wystarczające). By było porównywalnie - wyceń z Wikęda drzwi serii Premium lub w drugą stronę - Gerdę TermoPrime 75mm. ok dziękuję za informację rozumiem, że w sytuacji gdzie staramy się zrobić dom ciepły i oszczędny to warto dołożyć te prawie dwa koła i zainwestować w lepszej jakości drzwi tak? pytam bo staram się unikać wydatków gdzie występuje przerost formy nad treścią - jeżeli tu ten przerost nie występuje i korzyści są wymierne to dokładam i o sprawie zapominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 19.05.2021 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Nie wiem czy warto. Moim zdaniem trzeba wybierać optymalnie. Dziś byłem u klienta, któremu montowałem stolarkę 8 lat temu. Drzwi drewniane - bez zarzutu. Drzwi stalowe (firma ówcześnie uważana za super) - okleina pęka. Dlatego zawsze będę za dobrym drewnem. Teoretycznie, na papierze Ud zwykłych drzwi jest wystarczające nawet dla programu "Czyste Powietrze", ale w praktyce, ktoś, kto zobaczy jedne i drugie drzwi nie chce myśleć o tych tańszych. Nie jestem przekonany, czy 2 tys. jest warte dołożenia. Może jednak masz wycenione coś innego i moje przypuszczenia są błędne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowcio1994 19.05.2021 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Może jednak masz wycenione coś innego i moje przypuszczenia są błędne.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowcio1994 19.05.2021 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 https://drive.google.com/drive/folders/1PjmKUGFC9yTvqoa6nerjhDHMv9_4VLEz?usp=sharing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 25.05.2021 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 ...jak wspomniałem - patrząc na cenę wygląda na to, że masz wycenione Wikędy z serii Optimum Termo lub nawet TermoPrestige Lux a Gerdę którąś z podstawowej serii (może OPTIMO 60), czyli z założenia słabsze (acz dla wielu wystarczające). By było porównywalnie - wyceń z Wikęda drzwi serii Premium lub w drugą stronę - Gerdę TermoPrime 75mm. Ps. Ościeżnica stalowa PERFOTHERM - pamiętam jak parę lat temu jakiś spamer na zlecenie tego producenta fantazjował na jej temat - oj uśmiałem się do łez i jakiś uraz do tej marki m pozostał. Przy dopłacie za ościeżnicę termo to najdalej mogłaby być to seria Optimum + Termo, bo w Prestige masz już w cenie drzwi tą ościeżnicę. Co do perforowanej ościeżnicy to ja nadal nie wiem jak to miało rynek zawojować, ale marketingowo J.K.Rowling chyba pomagała w fantazjach . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts