Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Hydroizolacja a wysoki poziom wód gruntowych

Recommended Posts

w moim przypadku to mam ekipa na za półtora miesiąca

a Ci kierownicy rozumiem, że zapewniali Cie że nic nie powinno się stać itd?

Coś z stylu "będzie Pan zadowolony". Jestem na coś takiego uczulony. Trzecia Pani zapytała o badania gruntu i projekt i po kilku dniach zadzwoniła i przedstawiła swoje uwagi. Nie powiedziała, że dom odpłynie ale żeby w przypadku ław przypilnować hydroizolację bo zna przypadki, że i tak wilgoć się pojawiła. Ale masz 6 tygodni, nie wiem czy znajdziesz ekipę do płyty od ręki (w jednej ofercie widziałem ekstra termin do miesiąca za sporą dopłatą). Może jak ekipa robi też płyty to wystarczy im projekt.

Ale nie namawiam na płytę, ja sam ponad miesiąc się zastanawiałem mając komfort przebierania w ofertach i szukania informacji.

Coś z stylu "będzie Pan zadowolony". Jestem na coś takiego uczulony. Trzecia Pani zapytała o badania gruntu i projekt i po kilku dniach zadzwoniła i przedstawiła swoje uwagi. Nie powiedziała, że dom odpłynie ale żeby w przypadku ław przypilnować hydroizolację bo zna przypadki, że i tak wilgoć się pojawiła. Ale masz 6 tygodni, nie wiem czy znajdziesz ekipę do płyty od ręki (w jednej ofercie widziałem ekstra termin do miesiąca za sporą dopłatą). Może jak ekipa robi też płyty to wystarczy im projekt.

Ale nie namawiam na płytę, ja sam ponad miesiąc się zastanawiałem mając komfort przebierania w ofertach i szukania informacji.

słyszałeś o tej firmie? https://brinkmann.com.pl/technologia/

Tak. Ale nie oni nam będą robić. Firm specjalizujących się w płytach jest mnóstwo.

rozmawiałem z jedną firmą i Pan powiedział że w tym roku poziom wód gruntowych jest wszędzie wysoki. Wspominał klientke która robiła rok temu badania na wiosne woda na 1m a teraz ma na 40cm z czego 70cm hummus i czekają z budową bo nie są w stanie nawet płyty zrobić a odpompowanie wody to duży koszt