martingg 18.05.2021 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Cześć, kupiłem płyty szalunkowe na strop, podobno mają być zaolejowane specjalnym płynem który jest jak olej (już kupiłem). Problem taki że jest to cholernie śliskie więc nie da się tego nałożyć przed zbrojeniem bo mi murarze pospadaja, a samo zbrojenie nie może być tym uwalone. Ktoś miał podobny problem lub wie jak to skutecznie rozprowadzić po położeniu już zbrojenia? Rozlewać to w oczka i ręcznie pędzlem rozprowadzać? Kupić spryskiwacz ręczny, wsdzac dyszę między oczka i delikatnie pryskać "mgiełka"? Jakiś pomysł ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej733 18.05.2021 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2021 Kupiłeś płyty szalunkowe? Na jeden raz? Płyn do szalunków zapobiega przyczepianiu betonu do sklejki, więc do zbrojenia także, nie można spryskać po zbrojeniu. Nikt nie spadnie, smarujesz, rozkładasz dystanse, robisz zbrojenie, Nowe płyty mają ( nie wszystkie) film fenolowy i w zasadzie pierwszy raz nie trzeba smarować ( chyba że wypożyczone) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 19.05.2021 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 To są nowe płyty Peri 18mm brzozowa , po stropie je po prostu sprzedam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 19.05.2021 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Zabroń w klapkach chodzić po budowie to posmarowanych płytach dadzą radę łazić. Smarowanie przez zbrojeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martingg 19.05.2021 18:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2021 Nie wiem czemu ale najpierw robią zbrojenie a potem je podnoszą na dystanse, tak samo robili płytę fundamentowa, pewnie im wygodniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts