Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Ciepły próg pod bramą garażową segmentową

masera

Recommended Posts

Gdzie nie gdzie przewija się pomysł zrobienia pod bramą przekładki z nyxonu / purenitu. Jest to chyba jedyny pomysł na odcięcie posadzki od kostki brukowej. Czy to faktycznie zdaje egzamin? Nie niszczy się ten próg? Myślałem żeby ewentualnie na tą belkę nakleić taki gumowy próg https://www.amazon.pl/Weather-Stop-WS003-252-wysoko%C5%9Bci-gara%C5%BCowych/dp/B00ARFZ42C

Przechwytywanie.jpg

Poniżej ilustracja z filmu z poniższego filmu 4:56

Najmniejszego sensu nie ma kombinowanie z bramą garażowa bo to jest tylko brama do garażu, który jest przecież odizolowany od domu, a przynajmniej powinien być.

Mam płytę fundamentową i brama została zamontowana od wewnętrznej strony ściany czyli przed izolacją płyty,połączenie z kostką płyty,przez jej izolację stanowi piasek.

• 3 weeks później...
Ja mam garaż ogrzewany (choć w zasadzie ogrzewa się sam wyciagając z domu ciepło), brama segmentowana zamontowane normalnie (poza izolacyjnymi dystansami do ściany. Brama ocieplana. W progu kostka granitowa łączy się z posadzką. Po co coś więcej kombinować? Jak już ktoś bardzo chce (głównie dla psychiki) można wstawić materiał izolacyjny pomiędzy o grubości ok 2 cm, żeby nie było problemu z wyłamywaniem od kół samochodu... ale po co i tak to nic realnie nie da... Ja odpuściłem. I tak masz uszczelkę gumową, która wypuszcza ciepło więc to taki cyrk dla cyrku moim zdaniem :)

• 1 year później...