mynmarian 20.05.2021 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2021 Dzień dobry, w stary mieszkaniu mam stary parkiet (klejony na szczęście nie na subit). Niestety parkiet był w całym mieszkaniu i np. przy drzwiach wejściowych deseczki były w tak złym stanie, że można je było rozłupywać paznokciem. Dlatego chcę wymienić parkiet w przedpokoju na gres. Ale tutaj pojawił się problem. Parkiet ma tylko 6-7mm grubości i po położeniu gresu powstanie dosyć wysoki próg między przedpokojem a pokojami. Dlatego wybrałem najszybszą i najtańszą opcję czyli panele. Z tej przyczyny mam 2 pytania: 1. Jaki w takim przypadku zastosować podkład pod panele? Czy w takim przypadku musi być folia paroizolacyjna czy tylko mata? A może nic nie trzeba?2. Jakiego kleju użyć do podklejenia poluzowanych elementów parkietu. Najlepiej jakby był jakiś gotowy w tubie do pistoletu. dziękuję i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts