Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PARAPETÓWA

duduś

Recommended Posts

Na jakim etapie wykończenia domu robiliście parapetówę - czy może zaraz po wprowadzeniu ( chodzi mi o warunki jakie panowały podczas imprezy- np. jeszcze nie zrobione piętro lub nie zrobiona łazienka) czy po wykończeniu na super? NAPISZCIE jak to u Was wygląda, kogo się zaprasza ,jakie są zwyczaje?Co serwujecie?

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

...Na jakim etapie wykończenia domu robiliście parapetówę...

U nas było to na etapie zakończenia więźby. Wykonawca postawił wiechę, a to nas do czegoś zobowiązywało. :p Parapetówa kojarzy mi się z etapem, w którym zostały już zabudowane parapety, ale niekoniecznie. Było klawo ! Bawiliśmy się wszyscy do późnych godzin. Kogo prosiliśmy ? Według wskazań inspektora: robotników, kierownika budowy, inspektora nadzoru. Tak im się to spodobało, że potem wiechę stawiali po następnym etapie budowy ! :p

Pozdrawiam

My mieszkamy od kilku miesięcy we w pełni wykończonym domu, ale parapetówki nie było.

Ciekawe, czy tym razem też uraziłam czyjeś delikatne uczucia ? :roll:

Miejmy nadzieję, że nie. Jakoś się tak u nas utarło, że imprezy są obligatoryjne, a przecież powinny wynikać z dobrej woli danej osoby.

Tak samo jest z telefonami komórkowymi. Wielu moich znajomych ma wręcz pretensje, że wyłączam swój telefon na noc. Rano od razu słyszę zarzut - no przecież dzwoniłem/-łam do Ciebie. Do diaska, przecież to mój telefon i ja, a nie osoba dzwoniąca, decyduję czy chcę go używać w danym momencie.

wg mnie parapetówkę robi się od razu po wprowadzeniu ,stan wykończenia nie ma znaczenia ...... :D

Dokładnie tak

U nas było to na etapie zakończenia więźby. Wykonawca postawił wiechę, a to nas do czegoś zobowiązywało. Parapetówa kojarzy mi się z etapem, w którym zostały już zabudowane parapety, ale niekoniecznie. Było klawo ! Bawiliśmy się wszyscy do późnych godzin. Kogo prosiliśmy ? Według wskazań inspektora: robotników, kierownika budowy, inspektora nadzoru. Tak im się to spodobało, że potem wiechę stawiali po następnym etapie budowy !

To nie była parapetów lecz typowa wiecha

A my pierwsza parapetowe (jesli moge to tak nazwac) zrobilismy 2 tygodnie po kupnie dzialki :lol: Wprawdzie jeszcze nie bylo na dzialce

nic poza kilkoma drzewkami ale impreza sie udala - byl oczywiscie grill, kielbaski, piffko itp 8). Szkada tylko ze robotnicy z poblistkich budow tak dziwnie na nas patrzyli :o . Kolejne imprezy planujemy po wybudowaniu stanu surowego otwartego, potem po wykonczeniowce, a potem to kiedy tylko nadazy sie okazja :wink:

2 polowa Wojty'ego

my zrobilismy parapetówę jakieś 2 miesiące po wprowadzeniu...najważniejsza rzecz, czyli parapety - były....bo oprócz tego to dużo rzeczy nie było, m.in. drzwi wewnętrznych :lol:

...ale stwierdziliśmy że zawsze będzie jeszcze "coś" do zrobienia, a żeby spotkac się z dobrymi znajomymi nie musimy mieć :złotych klamek"....

Ciekawe, czy tym razem też uraziłam czyjeś delikatne uczucia ? :roll:

Czuję się urazony do żywego ;) Będziesz musiała chyba dla mnie specjalnie zrobić ta parapetówę ;)

....a na powaznie to choć już dość długo mieszkam to na razie ta impreza jest przede mną, a właściwie to kilka imprez, dla rodziny, dla znajomych i dla znajomych z pracy :/ Szczerze mówiąc to zbytnio mi się do nich nie pali ale w końcu chyba będe musiał ulec "delikatnemu" naciskowi otoczenia :)

http://www.swir.foxnet.pl/gify/okazyjne/boze%20n/anim_swieta_snieg_02.gif

parapetówa -jak sama nazwa wskazuje jest na parapetach , czyli jak jeszcze niewpełni jesteśmy zagospodarowani w sprzęty ... :wink:

Impreza u mnie była juz dwa razy

1/ jek stanęły mury i strop

2/ więźba ( skromniejsza)

parapetówa będzie przed zamieszkaniem lub zaraz po ( znajomi juz sie pytaja o termin - dowcipnisie :lol: )

U mnie już kilka parapetówek było - ale jednak nie tak od razu tylko po 2-3 miesiącach- miało to związek z terimem przeprowadzki i wakacjami na które rozjechali sie nasi znajomi, Jakoś tylko nie mogę się przemóc i zrobić tej imprezki dla osób, które nachalnie się jej dopominają. Przyznam, że mnie to tez irytuje, bo w końcu to ja decyduję, czy robę parapetówe czy nie i kiedy i dla kogo.

Ja mam wyrzuty sumienia, że nie zrobiłem parapetówy po zakupie działki... znajomi chyba trochę krzywo patrzą (zwłaszcza Ci, których i tak bym nie zaprosił... ;) ).

Uważam, że w przypadku mieszkania tuż po jego zakupie, a w przypadku domu - jeśli kupujemy gotowy - też tuż po zakupie, a jeśli budujemy - po wprowadzeniu się.

• 3 years później...