Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

PARAPETÓWA

duduś

Recommended Posts

• Odpowiedzi 79
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

to chyba u ciebie

Tak u mnie ,a co może nie wolno inaczej niż u Ciebie 8)

ależ wolno!!!

w ogole róbta co chceta!!! :D

I tej wersji będę się trzymał. Parapety są od dawna, a wielu innych rzeczy nie ma. Np części podłogi. To co mam robić podłogówkę?

:D

• 6 months później...

U nas parapetówka odbyła się w minioną sobotę, długo zwlekaliśmy - mieszkamy od lutego - nie wiedzieliśmy czy dzielić ją na kilka, czy zrobić jedną wspólną, pomimo tego, że poszczególne osoby nie będą się znały... No i wyszla impreza na 45 osób, zorganizowana w 3 dni, z pomocą kolegi, Który pozyczyl stoly parasole i ogromnego grila... Dom został podlany trzema beczkami piwa i kilkoma butelkami wódeczki...

Ludzie się dobrze bawili, mój mąż wręcz rewelacyjnie, ja oczywiście musiałam mieć wszystko na oku, więc nie byłam zbyt wyluzowana, ale na pocieszenie mam teraz górę pięknych prezentów :wink: (to oczywiście nei jest najważniejsze :lol: )

mam teraz górę pięknych prezentów :wink: (to oczywiście nei jest najważniejsze :lol: )

Oczywiście.

Najważniejsze jest teraz doprowadzenie domu do stanu używalności :wink: Remoncik, cyklinowanie, malowanie, przetykanie rur i te rzeczy :roll:

Noooo, to gratulacje!

Było trochę sprzątania, ale jedyna szkoda jaką zauważyłam, to pęknięte plastikowe wiadro :lol: Jesteśmy szczęśliwymi nieposiadaczami parkietów, więc cyklinowanie nas ominie... :wink: A co nas czeka? No więc dziś, korzystając z cudownej pogody chłodzimy ostatnią beczkę piwa, zwołujemy sąsiadów z ogródków i delektujemy się zachodem słońca :D

• 2 weeks później...
Jak kupiliśmy mieszkanie to parapetówki trwały przez 6 tygodni. Oczywiście nie było możliwości zaprosić wszystkich na raz. Aż boję się pomyśleć ile będą trwały jak skończymy budować dom. A tak naprawdę to się zaczną zaraz po zamontowaniu parapetów lub jeszcze przed :))))))

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...