JANINKI-AMORKI82 26.01.2008 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 A my jeszcze nie mamy działki ale ja już sie ciesze na pierwszą "parapetówę", namioty, ognicho lub grill i heja!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 26.01.2008 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 PY TANIE!! Czy ktos z Was zaprasz czarneckich na parapetowe!!??? czarneckich znaczy księży?? i cały wieczór dyskusja co jest skuteczniejsze przy wyganianiu diabła alkohol czy woda święcona??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 27.01.2008 04:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Matko, masz wątpliwości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 27.01.2008 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 ja nie mam ale niektórzy księża mogą mieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 27.01.2008 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 ja to nawet z butelki diabła wygonię... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 25.02.2008 13:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 To ja chyba jestem jakaś pokręcona bo mnie denerwują ciągłe pytania kiedy będzie parapetówka i oczywiście ,że napewno zaprosimy.Małe dziecko w domu i co jedna wielka impreza na 100 osób czy 10 mniejszych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 25.02.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 To ja chyba jestem jakaś pokręcona bo mnie denerwują ciągłe pytania kiedy będzie parapetówka i oczywiście ,że napewno zaprosimy. Małe dziecko w domu i co jedna wielka impreza na 100 osób czy 10 mniejszych. a co robi dziecko w niewykończonym domu????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 25.02.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 To ja chyba jestem jakaś pokręcona bo mnie denerwują ciągłe pytania kiedy będzie parapetówka i oczywiście ,że napewno zaprosimy. Małe dziecko w domu i co jedna wielka impreza na 100 osób czy 10 mniejszych. a co robi dziecko w niewykończonym domu????????? Wyjaśniam.Dziecko jeszcze w brzuchu ale przed urodzeniem planujemy się wprowadzić.Praktycznie już zbliżamy się ku końcowi z wykańczaniem ale chcemy mieć wszystko dopięte na tzw ostatni guzik.U nas jest tak przyjęte ,że parapetówkę robi się po zamieszkaniu i taki był plan ale teraz mi się odechciało.Rozumiesz kobieta zmienną jest. Ps. Dziecko w niewykończonym domu może np zamiatać,wyrzucać śmieci itp ale ma bezpieczne schronienie w brzuszku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.02.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Parapetówka to prastary obyczaj.Już w czasach kamienia łupanego jaskiniowiec zapraszał do swej nowej groty współplemieńców, którzy przynosili po kawałku pieczonego mamuta a on, w zamian za to, pozwalał im pochędożyć ze swoimi samicami.Współcześnie mamuta zastąpiono gorzałą, natomiast chędożenie z żoną gospodarza lub współbiesiadnika nadal jest aktualne-zwłaszcza jeśli surogat mamuciego mięsa jest w dużych ilościach.Stąd , jakże prawdziwe, staropolskie powiedzenie :"Nowy domek, nowy potomek". Osobiście uwielbiam parapetówki i wszystkie z nimi związane ingrediencje,chętnie się więc wproszę, , szczególnie , że jestem wówczas neandertalskim jaroszem i wolę zrekompensować sobie z nawiązką w pozostałych atrakcjach biesiady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 25.02.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 U nas jest tak przyjęte ,że parapetówkę robi się po zamieszkaniu i taki był plan ale teraz mi się odechciało.Rozumiesz kobieta zmienną jest. Pisałem już, że to nie parapetówka. parapetówka jest wtedy, kiedy się zamontuje parapety, a nie kiedy się zamieszka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 25.02.2008 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 U nas jest tak przyjęte ,że parapetówkę robi się po zamieszkaniu i taki był plan ale teraz mi się odechciało.Rozumiesz kobieta zmienną jest. Pisałem już, że to nie parapetówka. parapetówka jest wtedy, kiedy się zamontuje parapety, a nie kiedy się zamieszka. Kto Ci tak powiedział, dla mnie parapetówka to oblewania mieszkania czy domu a nie parapetów.Co to za różnica kiedy robi się parapetówkę.To wytłumacz mi co ma zrobić ktoś kto mieszka a nie ma zamontowanych parapetów ? Parapetówka to oblewanie i robi się kiedy się chce i jak się chce. U mnie są już parapety i co z tego mam gości zaprosić na wykończeniówkę czy zrobić dzień przed wprowadzeniem się. Ty masz inne zdanie ,a ja inne i nie zgodzę się z twoją teorią. Parapetówa rzeczownik r.żeński potocznie impreza u kogoś,kto się właśnie przeprowadził do nowego mieszkania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
matka dyrektorka 25.02.2008 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 a czy to takie ważne z jakiej okazji zaprosimy przyjaciół Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 25.02.2008 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Parapetówa rzeczownik r.żeński potocznie impreza u kogoś,kto się właśnie przeprowadził do nowego mieszkania to chyba u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 25.02.2008 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Parapetówa rzeczownik r.żeński potocznie impreza u kogoś,kto się właśnie przeprowadził do nowego mieszkania to chyba u ciebie parapetówka pot. «przyjęcie z alkoholem organizowane z okazji wprowadzenia się do nowego mieszkania» Za Słownikiem Języka Polskiego PWN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.02.2008 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 O rany...Parapetówka- no bo niby dom jest, parapety, zakładam że też, bo wykończone.. ale mebli brak, no to gdzie niby tą wódkę i zagrychę postawić? Nie na podłodze przecież. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paulka 25.02.2008 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 O rany... Parapetówka- no bo niby dom jest, parapety, zakładam że też, bo wykończone.. ale mebli brak, no to gdzie niby tą wódkę i zagrychę postawić? Nie na podłodze przecież. A niby czemu nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 25.02.2008 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Bo biorąc kieliszek (n-ty..) z parapetu nie muszę się schylać, co może być kłopotliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 25.02.2008 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 a czy to takie ważne z jakiej okazji zaprosimy przyjaciół Dla mnie nie jest to takie ważne ale nie lubię jak ktoś mi ciemnotę wciska. Zaznaczam,że dla mnie nie ma znaczenia kto kiedy robi tzw parapetówkę. W moich okolicach jest przyjęte ,że robi się po wprowadzeniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość BEATA-BETI 25.02.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 to chyba u ciebie Tak u mnie ,a co może nie wolno inaczej niż u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
retrofood 25.02.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 to chyba u ciebie Tak u mnie ,a co może nie wolno inaczej niż u Ciebie ależ wolno!!! w ogole róbta co chceta!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts