heteranthera 22.05.2021 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 Witam, Mam wejście na piętro jak na tym zdjęciu: https://ibb.co/M7dT2BgGK zostało przykręcone a na to miało iść druga warstwa GK, niestety wykonawca nie dokończył i być może wykonam to sam. Tylko mam pytanko jak to zrobić. To GK co już widać jest przykręcone na dole, na górze nie ma stelarza. Mógłbym to zdemontować i skonstruować jakiś stelaż przykręcany do stropu aby to było przykręcone również o góry i na to dokręcić drugą płytę, 6mm, sięgającą do końca listwy i zlicować aluminową listwę z gk i podłogą na piętrze. Mógłbym też na to co jest przykleić płytę gk bez konstruowania dodatkowego stelaża i chyba taki był zamysł wykonawcy. Nie wiem tylko jaki to miałby być klej co przykleiłby gk do aluminium i do drugiego gk jednocześnie. Klej który nie sprawiłby korozji tej listwy aluminiowej. Chyba, że macie inne pomysły ? Nikt tego nie chce robić bo za mała robota a terminy są za kilka miesiący. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 22.05.2021 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 Zrób fotkę jakąś z której cos będzie widać a nie obrócone z daleka. Co masz nad ta płyta g-k ? Blachę aluminiową , co ona tam robi? A może to stal a nie aluminium? Jeżeli kręcisz tak jak piszesz do aluminium to używaj wkrętów nierdzewnych, klejenie do aluminium płyt g-k, hmmm pewnie coś z bostika dobierzesz może z siki. Mi coś nie gra z tym aluminium. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
heteranthera 24.05.2021 08:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2021 Hej,Zrobiłem próbę nawiertu 4mm i wkręty do GK pięknie trzymają Gk przykręcone do tej listwy. Także nic na mokro nie będzie, więc chyba tez nie potrzebuje nierdzewnych wkrętów .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 24.05.2021 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2021 Hej, Zrobiłem próbę nawiertu 4mm i wkręty do GK pięknie trzymają Gk przykręcone do tej listwy. Także nic na mokro nie będzie, więc chyba tez nie potrzebuje nierdzewnych wkrętów .. jeżeli listwa jest aluminiowa to nierdzewne wkręty są koniecznością, nie dlatego że jest klej na mokro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts