miro_86 22.05.2021 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2021 Niestety...na etapie wyboru projektu uaprłem się na dom z dachem bezokapowym i jeszcze do tego z ogniomurami- bo tak mi się to wizualnie skłądało. Teraz już bym tego błędu nie popełnił i spać przez to nie mogę. Bedę na dniach kończył elewację ale mam problem ponieważ po kazdym deszczu pomiedzy polacią a ogniomurem leci mi woda na elewację. Był dekarz, wymienił nawet całe obachowanie na ogniomurze aby zakład wystawał co najmniej 3-4cm a "łuna" wody po każdym deszczu i tak zostaje. Dekarz oczywiście zrzuca to na odwieczny problem ogniomurów, a ja twierdzę że coś jednak spier***. Wydaje mi się że rynne zrobił za krótką i później musiał rzeźbić z opierzeniem blachą. Zerknijcie proszę na te zdjęcia. Może jest jakiś sprywtny patent, mała rynna którą można pod ogniomury podłożyć i skierowaćwodę do rynny. Z góry dzięki za sugestię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 30.05.2021 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2021 Jest źle wykonane i tyle. Można jeszcze więcej dać silikonu czy innej masy i to nic nie pomoże. Ilość użytego silikonu jest odwrotnie proporcjonalna do wiedzy dekarza. To że dach jest bezokapowy nie oznacza, że należy stosować taki system rynnowy. Rynna powinna być za ścianą np. tak jak na moich realizacjach. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
miro_86 03.06.2021 14:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2021 Pewnie tak, ale co do systemu rynnowego to ja chciałem rynny ukryte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 04.06.2021 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2021 Ale Twoje rynny nie są ukryte. One maja jedynie maskownicę osłaniającą haki. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gambit565 06.06.2021 07:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2021 Masz fatalnie zrobione obrobki i to jest przyczyna twoich problemow. Tego tez w tej chwili nie da sie uratowac tylko trzba zrobic od nowa, najlepiej przez kogos kto ma o tym pojecie bo ten co robil widocznie nie mial. Mistrz silikonu i farmerka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts