brochas 25.05.2021 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 witam mam problem z jakością sufitu podwieszanego przy świetle dziennym wszystko jest ok, nie ma żadnych śladów. wieczorem, zwłaszcza przy świetle LED widać falowania sufitu sufit podwieszany, max odchyłki na łacie 2m to 2-3mm w załączniku foto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.05.2021 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 No cóż - wygląda, że jest zrobiony niestarannie i wykonawca mógł się tego spodziewać, że będzie widać niedoróbki przy takim oświetleniu.Bardzo często firmy wykonujące takie konstrukcje specjalnie podczas szlifowania układania gładzi podświetlają światłem bocznym by uniknąć takich sytuacji - u Ciebie tego jak widać nie robili stąd nieefektowny wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
E-Rzecznik Śnieżka 04.06.2021 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2021 Szanowny Panie,W tym przypadku przyczyną nierówności jest najpewniej nieodpowiednie, niestaranne wykonanie sufitu. Rozwiązaniem jest zagruntowanie powierzchni oraz ponowne nałożenie gładzi. W takich warunkach sprawdzi się gładź szpachlowa Śnieżka Acryl-Putz® ST10 Start. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 04.06.2021 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2021 Przy takim świetle sufit musi być zrobiony idealnie. Każdy nawet najmniejszy defekt będzie widać. Trzeba jeszcze raz zagipsować i wyszlifować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 04.06.2021 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2021 Mi wygląda to na wadę położenia stelaża, ktoś to zrobił niedokładnie (nie wypoziomował go) albo odchudził stelaż i teraz sa tego skutki. Wykończenie to druga sprawa, też ważna jak piszą przedmówcy ale ja dopatrywałbym się winy w stelażu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nurek_ 04.06.2021 15:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2021 Jak jest 2-3 mm na łacie odchyłki to z poziomowaniem tragedii nie ma. Odchudzenie stelaża powodowałoby raczej pękanie na łączeniach niż efekt taki jak tu. Tu jest po prostu kiepsko wyszlifoeasne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts