Pauliq 25.05.2021 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Witam. Przeczytałem całe forum ale nie dostałem jasnej odpowiedzi. Za 2 miesiące odbędzie się montaż monobloka EHS 8kw. Pytanie brzmi.. zalać wodą i dać zawory spustowe z instalacji zewnętrznej? Zalać glikolem czy zrobić wymiennik płytowy i jaki? Słyszałem że glikol ma opory.. a znów na wymienniku są straty? Może ktoś mi jakoś jasno powiedzieć jak to jest w końcu? Może ktoś ma u siebie to rozwiązanie i wie np. czy glikol chodzi dobrze w układzie? Ile to kosztowało? Czy może ktoś ma wymiennik i spokojnie to działa nie powodując strat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej5101 25.05.2021 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Warto Twój problem rozwiązywać w temacie ;https://forum.muratordom.pl/showthread.php?355533-Instalacja-PC-monoblok-w-domu-z-grzejnikami/page9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaszpir007 25.05.2021 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Witam. Przeczytałem całe forum ale nie dostałem jasnej odpowiedzi. Za 2 miesiące odbędzie się montaż monobloka EHS 8kw. Pytanie brzmi.. zalać wodą i dać zawory spustowe z instalacji zewnętrznej? Zalać glikolem czy zrobić wymiennik płytowy i jaki? Słyszałem że glikol ma opory.. a znów na wymienniku są straty? Może ktoś mi jakoś jasno powiedzieć jak to jest w końcu? Może ktoś ma u siebie to rozwiązanie i wie np. czy glikol chodzi dobrze w układzie? Ile to kosztowało? Czy może ktoś ma wymiennik i spokojnie to działa nie powodując strat? Zalać glikolem propylenowym i tyle ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts