revelare 25.05.2021 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Witam, Posiadam bramę przesuwną z napędem HAto 400. Od jakiegoś czasu brama zaczęła mieć problem z ponownym zamknięciem się. Po obejrzeniu dokładnie co tam się dzieje - okazalo się że krzywka zamontowana na listwie zębatej pękła i zaczęła się ruszać. Efektem tego było to że przy samej końcówce otwierania się sprężyna łącznika końcowego - przejeżdżała nie zatrzymując bramy - i brama otwierała się do samego końca - czego efektem było potem automatyczne jej cofnięcie o 10cm/15cm. W takim ustawieniu brama nie chce za nic się zamknąć - tzn. otwiera się i cofa automatycznie o te 10-15cm i tak w kolko...Przymocowałem krzywkę naprawdę solidnie za pomocą zipów - także teraz się już nie rusza, ale dalej brama nie traktuje tej krzywki jako ogranicznika tylko dalej się otwiera. Czy ktoś mógłby mi podpowiedzieć gdzie może leżeć problem? Albo co źle robię? bo pewnie na coś nie zwróciłem uwagi i taki jest powód Dziekuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 25.05.2021 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Problem polega na tym, że najprawdopodobniej przestawiły się położenia krańcowe. Trzeba rozsprzęglić bramę i ustawić jej mikrowłączniki wg obecnego położenia bramy. Czyli zamykasz bramę -krańcówka skrajną zamknięcia ma być zadziałana. Otwierasz max krańcowy skrajny otwarcia ma być zadziałany. W pozycji zamkniętej zasprzęglasz i "start" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts