Mario67krk 25.05.2021 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 Cześć wszystkim, mam takie zapytanie: Kupiłem działkę z długim dojazdem do drogi asfaltowej i mam dylemat z czego i jak zrobić drogę dojazdową do posesji. Tak, żeby wytrzymała jakieś 5 lat, może dłużej ( wiem, że w ciągu tego czasu na 2 poprzednich działkach nic się nie będzie działo - później może z sąsiadami dogadam się co do jakiegoś docelowego rozwiązania ). Obecnie dojazd to droga polna. Będę wdzięczny za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 25.05.2021 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2021 przeczytaj TUTAJ wątek 1. najpierw media w drodze2. korytowanie na odpowiednią glebokośc3. Geowłoknina drogowa4. Podbudowa z grubych odpadów betonowych5. Kliniec Tymczasowo -płyty betonowe, które w razie potrzeby kopania mediów można przesunąć.Może na wyrównany teren położyć cienką geowłóknine i na to kruby kliniec 32-63mm aby potem łatwo zebrać i móc go wykorzystać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 26.05.2021 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Maja 2021 3. Geowłoknina drogowa 4. Podbudowa z grubych odpadów betonowych Świetna rada, tylko co zostanie z tej włókniny po wysypaniu na nią gruzu betonowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tolo74 27.05.2021 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 Zawsze jest jakis kompromis między ceną a jakością.Gruba włoknina od 250g powinna wytrzymać, a jak w jakimś miejscu się przedrze to przezcież nie rura z gazem że wybuchnie.Oczywiście teoretycznie powinno nasypać się 10cm piasku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
henrykow 27.05.2021 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 Na geowłókninę nie można dawać bezpośrednio kamienia czy klińca czy gruzu betonowego, musi iść warstwa stabilizująca np 5-10 cm piasek i powinien być zagęszczony a dopiero na to kamień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 27.05.2021 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 Świetna rada, tylko co zostanie z tej włókniny po wysypaniu na nią gruzu betonowego? Masz złę wyobrażenie ona temat geowłókniny . To raczej solidny gruby kocyk z tworzywa . Zatem NIC SIE NIE STANIE. A jak się stanie , znaczy to sprzedawca cię oszukał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
forgetit 27.05.2021 17:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2021 Masz złę wyobrażenie ona temat geowłókniny . To raczej solidny gruby kocyk z tworzywa . Zatem NIC SIE NIE STANIE. A jak się stanie , znaczy to sprzedawca cię oszukał Pierwszą włókninę układałem w 1996, więc faktycznie mogę nie mieć wyobrażenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gnago 28.05.2021 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2021 A zatem wiesz że do układania tego gruzu nie używa się bombowców tylko sprzętu budowlanego:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts