krezusik 04.01.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Witam wszystkich, kończymy stan surowy i powoli szukamy jakiegoś specjalisty od wykończeniówki - tynki itd. Wszelkie namiary mile widzine. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 04.01.2007 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 jakoś bez echa minęły tu Święta, więc póki to ma sens na Nowy Rok podziele się z Wami taką wizją: - napalić w zimowy wieczór w kominku gdy już wszyscy śpią i jest cicho, - otworzyć butelkę piwka (lub innego ulubionego trunku) - włączyć fajną muzykę - wyłączyć światła - zasiąść w (bujanym) fotelu prze kominkiem we własnym domu i rozkoszować się 'świętym spokojem' Poprostu odlot, szczególnie dla zmęczonego inwestora - przetestowałem 2 tygodnie! Samych takich miłych chwil życze Wam w 2007 i następnych latach! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 04.01.2007 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 Ostatnio zrobiło nas się wiecej, budujacych tu i przymierzających się do budowy. Może tak o(u)tworzyć nową grupę? Co Wy na to? Zapraszam Grzesiek Witam wszystkich Jesteśmy w trakcie kupna działki przy ul. Kosmatki i planujemy budowę na wiosnę. Myślałam, że będą problemy ale że aż takie to się nie spodziewałam. Jedno co mi się udało, to szybko ( jak czytam to forum to nawet bardzo szybko) załatwić warunki zabudowy - 2 miesiące. Chcemy dom z poddaszem i wstępnie wybraliśmy YTONG ale teraz to już sama nie wiem. Proszę o opinie ( najchętniej już" mieszkających w ytongu" ) Dziękuję Agnieszka i Arek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 04.01.2007 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2007 jakoś bez echa minęły tu Święta, więc póki to ma sens na Nowy Rok podziele się z Wami taką wizją: - napalić w zimowy wieczór w kominku gdy już wszyscy śpią i jest cicho, - otworzyć butelkę piwka (lub innego ulubionego trunku) - włączyć fajną muzykę - wyłączyć światła - zasiąść w (bujanym) fotelu prze kominkiem we własnym domu i rozkoszować się 'świętym spokojem' Poprostu odlot, szczególnie dla zmęczonego inwestora - przetestowałem 2 tygodnie! Samych takich miłych chwil życze Wam w 2007 i następnych latach! Przyłączam się do życzeń. Wszystko się zgadza, z tym że ja - nie mam jeszcze kominka , zastępuje mi go kociołek - mam nie podłączone głośniki - i na razie padam na twarz ze zmęczenia - oczwiście po wypiciu piwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmoter 07.01.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 Cześć Grupo, Mam prośbę: poszukuje pilnie namiarów na architekta wnętrz oraz na ekipy: elektryka, hydraulika, tynkarze (gips) oraz elewacje... dzięki Halo... coś rozleniwienie noworoczne zapanowało w Grupie... no hej...pomóżcie... przecież mieliście juz tynkarzy itd... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ArtiW 07.01.2007 22:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2007 To ja z konkretnym pytaniem "wyjade".Czy wiecie cokolwiek o planowanych drogach na linii Goclaw-ul. Wąbrzeska? Sa to drogi rownolegle do Poprawnej. Podobno prace mialy rozpoczac sie z poczatkiem tego roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 08.01.2007 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Cześć Grupo, Mam prośbę: poszukuje pilnie namiarów na architekta wnętrz oraz na ekipy: elektryka, hydraulika, tynkarze (gips) oraz elewacje... dzięki Halo... coś rozleniwienie noworoczne zapanowało w Grupie... no hej...pomóżcie... przecież mieliście juz tynkarzy itd... Namiary były już podawane - wystarczy przeszukać stare posty. Tynki robiła u mnie ekipa pana Zarzecznego: 608517657. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krezusik 08.01.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam wszystkich, kończymy stan surowy i powoli szukamy jakiegoś specjalisty od wykończeniówki - tynki itd. Wszelkie namiary mile widzine. Dostałem namiar na Zbigniewa Cieplaka. Ktoś tu z nim współpracował? Polecacie? (w archiwum nic nie znalazłem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 08.01.2007 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Qumoter - ja bym polecił Pana Kubuja - hydraulik z bardzo sprawną ekipą tel. 0 601 391 034 Czy ktoś może polecić fachowca wykonującego schody drewniane? najchętniej dębowe. Jakie są koszty? Uwaga na złodziei!!! weekend w nocy odkopali moją studnię, sforsowali sztabę blokującą wieko i ukradli mi pompę.Jak by wam ktoś oferował tanio "prawie nowego" Grundfosa, to dajcie mi/policji porszę znać. Pozdawiam,M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 08.01.2007 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 KREZUSIK Napisał: Dostałem namiar na Zbigniewa Cieplaka. Ktoś tu z nim współpracował? Polecacie? (w archiwum nic nie znalazłem) To za moją sprawą ten pan pojawił się na Forum, po upływie pewnego czasu mogę obiektywnie ocenić jego pracę i nie polecam. Robił u mnie tynki wewn i wylewki. Wylewki zrobił na 4, tynki na 3, pieniądze - po wykonaniu mówił, że wszystkiego było więcej, niż umówione, sciany krzywe. Owszem może trochę były, ale, to, co pozostało po jego tynkowaniu - NIE polecam Żałuję, że podałem ten namiar Schody mogę polecić. Robiła u mnie firma GAWA parkiety. Siedziba na KŁobuckiej: http://www.gawaparkiety.pl/ Można się powołać,że namiar z wawra, tam, gdzie podstopnice z białego jesionu robili (stopnie dębowe). Powinni być przychylnie nastawieni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 08.01.2007 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Czy ktoś może polecić fachowca wykonującego schody drewniane? najchętniej dębowe. Jakie są koszty? Ja i Vivaldi z otwockiej - schody robił nam gość: http://schodyzdrewna.com.pl/index.htm Cenowo był najbardziej atrakcyjny ze wszystkich co robili wyceny. Póki co wszystko wygląda dobrze (prawie rok) i polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2007 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Witam wszystkich, kończymy stan surowy i powoli szukamy jakiegoś specjalisty od wykończeniówki - tynki itd. Wszelkie namiary mile widzine. Dostałem namiar na Zbigniewa Cieplaka. Ktoś tu z nim współpracował? Polecacie? (w archiwum nic nie znalazłem) Ja ZDECYDOWANIE NIE polecam. Tynki miały być robione 3 tygodnie - ciągnęly się 2,5 miesiąca. Mieli je robić sprawdzeni fachowcy - a robili goście z łapanki, którzy rozgrzebali robotę i zniknęli po tygodniu jak złoty sen. Cały dom tynkował potem jeden człowiek (włącznie z przygotowaniem zaprawy) - bo więcej tynkarzy p. Cieplak po prostu nie ma. Wbrew zapewnieniom p. Cieplak nie dysponuje też żadnym własnym zasobem w zakresie wylewek - po prostu wyszukuje ekipy na rynku. W efekcie wylewki też robili mi losowo sprowadzeni ludzie, których jakości nie byłem w stanie sprawdzić wcześniej (ekipa miała byc ta sama co u znajomego). Zalali betonem rurę od kibla, mieli w nosie spadki w garażu, z wylewki w łazience wystaje rura i kawałki siatki. P. Cieplak wziął zaliczkę, której w zamieszaniu nie rozliczyliśmy przy końcowych płatnościach i z której już najwyraźniej nie zamierza się rozliczyć - mimo wielu telefonów z mojej strony. Standardowa odpowiedź to 'nie ma mnie w Warszawie ale jak tylko wrócę..." niestety jakoś nie wraca. Oby. Może już więcej w Warszawie nikomu nie narobi kłopotów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 08.01.2007 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 U mnie tynki robiła ekipa p. Zarzecznego (namiar kilka postów wyżej). Polecam - szybko, sprawnie, dość równo (choć pewnie jakbym ich mocniej przycisnął, to byłoby równiej - np. pilnowaliby kątów, czego "normalnie" nie robią twiedząc, że jak ściany krzywe, to szkoda materiału na równanie kątów tynkiem - kątów pilnują tylko w miejscu przyszłej kabiny itp.). Inna ekipa od Zarzecznego robiła mi elewację zewnętrzną: styropian+klej+siatka+tynk - wrażenia podobne - naprawdę szybko i na moje oko solidnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 08.01.2007 22:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Qumoter - ja bym polecił Pana Kubuja - hydraulik z bardzo sprawną ekipą tel. 0 601 391 034 Mogę się podpisać pod tym nazwiskiem, również jestem zadowolona ze współpracy z tym panem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 08.01.2007 22:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 Qumoter - ja bym polecił Pana Kubuja - hydraulik z bardzo sprawną ekipą tel. 0 601 391 034 Mogę się podpisać pod tym nazwiskiem, również jestem zadowolona ze współpracy z tym panem. Tak, trzeba przyznać, że ekipę ma naprawdę fajną - niby nigdy ich nie widziałem, bo zawsze jak coś robią u mnie, to ja jestem w pracy, ale jak się patrzy na efekty to aż miło dla oka - czyściutko, schludnie - po prostu rewelacja. Niestety póki co nic z hydrauliki nie mam jeszcze funkcjonującego, więc wstrzymam się z opiniami, ale z tego co widziałem do tej pory muszę powiedzieć, że ekipa robi naprawdę wyjątkowo dobre wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 08.01.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2007 [Niestety póki co nic z hydrauliki nie mam jeszcze funkcjonującego, więc wstrzymam się z opiniami, ale z tego co widziałem do tej pory muszę powiedzieć, że ekipa robi naprawdę wyjątkowo dobre wrażenie. FUNKCJONUJE, wszystko będzie dobrze! . Tylko, czy szambo funkcjonuje jak trzeba??. Oto jest pytanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krezusik 09.01.2007 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 FUNKCJONUJE, wszystko będzie dobrze! . Tylko, czy szambo funkcjonuje jak trzeba??. Oto jest pytanie. A szambo może nie funkcjonować jak trzeba? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krezusik 09.01.2007 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 Witam wszystkich, kończymy stan surowy i powoli szukamy jakiegoś specjalisty od wykończeniówki - tynki itd. Wszelkie namiary mile widzine. Dostałem namiar na Zbigniewa Cieplaka. Ktoś tu z nim współpracował? Polecacie? (w archiwum nic nie znalazłem) Żałuję, że podałem ten namiar Ja ZDECYDOWANIE NIE polecam. Jeśli o mnie chodzi to zamyka sprawę. Dziękuję za wsparcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 09.01.2007 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 FUNKCJONUJE, wszystko będzie dobrze! . Tylko, czy szambo funkcjonuje jak trzeba??. Oto jest pytanie. A szambo może nie funkcjonować jak trzeba? Owszem, może być niestety nieszczelne, o takich przypadkach już pisano na forum. Firma, w której zakupiłam swoje właśnie dostała kilka negatywów. Więc mogę mieć powody do niepokoju. Ale pożyjemy, zobaczymy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 09.01.2007 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 połowa Twoich sąsiadów ma niesczelne szambo....i dla nich to nie wada ale ważna cecha szamba. Kubuja polecałem i będę polecać - u mnie rozprowadził wszystkie rurki i instalacje (Kotłownie kto inny robił, szambo sam podłączałem). Ale u ktos z otwockiej miał do Kubuja kilka uwag a propos kotlowni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts