Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

fripp

Recommended Posts

Ponadto rozmawialiśmy z sąsiadami i powiedzieli, że są problemy z wodą i że wożą ją beczkowozem - i do picia i do mycia...Czy też macie takie doświadczenia? Chyba będzie trzeba wykopać studnię głębinową...jakiej głębokości macie u siebie studnie z czystą, zdrową wodą? jesli koszt wykopania metra głębinowej to ok. 100 pln, to jest to spory koszt...

yyy...a gdzie to dokładnie tak jest...z tym beczkowozem??

100 zł za metr - spory koszt ale da się taniej.

Pytanie: czy ktoś z już mieszkających kupował sztachety na ogrodzenie? Jako że to śliski temat szukam jakiegoś sprawdzonego źródła bo nie chciałbym za rok wymieniać całego plotu.

ja płaciłem 50zł za metr studni u p. Flisińskiego (w 2005 r.)

sztachety - widziałem na płocie u trzech osób z naszej grupy, może się pochwalą namiarami? ;)

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witam

Ja rowniez mialem podobną przykrośc co wicekK - niestety u mnie ekipa złodziejska była bardziej skuteczna. :evil:

W związku z tym rozglądam sie za systemem antywłamaniowym i niiniejszym prosze o Wasze doświadczenia z róźnymi firmami "ochroniarskimi".

Celowo nie pytam sie sie o system, rodzaje czujek itp bo to bardzo obszerny temat i raczej nadaje sie do odrębnego wątku.

Z gory dziekuję

Jacek

Dzien dobry, chcialem poprosic o kontakty do agencji nieruchomosci specjalizujaych sie w Waszym pieknym obszarze! Chodzi oczywiscie o zakup dzialki... mission impossible, wiem, ale kto szuka nie bladzi! :)

Pozdrawiam

Agencja nieruchomości Anin:

http://www.ag-nier-anin.pl/

mecenas Jerzy PIĄTEK - polecamy - od lat zajmuje się wszystkimi nieruchomościami rodziny - naprawdę godny zaufania !!!

mecenas Jerzy PIĄTEK - polecamy - od lat zajmuje się wszystkimi nieruchomościami rodziny - naprawdę godny zaufania !!!

Potwierdzam. Tylko trzeba być przygotowanym na jego przedziwny styl (od stroju po rozmowę) :)

I tu UWAGA:

należy stosować zasadę ograniczonego zaufania.

My również uważaliśmy go za godnego zaufania (mimo iż wydawał się strasznym cwaniakiem) dopóki się nim nie okazał i nas nie oszukał. Powiem tylko tyle że do dziś sprawa jest w sądzie i nawet uwaga... potrafią akta ginąć.

Facet jest większym cwaniakiem i ma sporo wejść ... w gminach, urzędach skarbowych itd... jest bardzo obrotny, sprytny i wie jak sie zakręcić, a czaruś taki ze hoho....

ale fakt trzeba mu to przyznać, ze ma dojscie do "koryta". Zajmuje sie podziałami na tym terenie (Wawra), a jego konkubina handluje tymi działkami w swojej agencji... wiec napewno działek tam trzeba szukać...

Pytanie: czy ktoś z już mieszkających kupował sztachety na ogrodzenie? Jako że to śliski temat szukam jakiegoś sprawdzonego źródła bo nie chciałbym za rok wymieniać całego plotu.

Trochę późno ale może jeszcze nie kupiłeś :wink: ,

ja w zeszłym roku próbowałem kupić z Czarnolasu (polecał Fripp) ale w końcu kupiłem na Mazurach (dokładnie tartak w Szczechach Wlk.). po 2,5zł za szt. (w Czarnolasie chcieli ca. 4,5zł). Transport był we własnym zakresie, ale to akurat wtedy nie było dla mnie problemem.

Potwierdzam. Tylko trzeba być przygotowanym na jego przedziwny styl (od stroju po rozmowę) :)

I tu UWAGA:

należy stosować zasadę ograniczonego zaufania.

My również uważaliśmy go za godnego zaufania (mimo iż wydawał się strasznym cwaniakiem) dopóki się nim nie okazał i nas nie oszukał. Powiem tylko tyle że do dziś sprawa jest w sądzie i nawet uwaga... potrafią akta ginąć.

Facet jest większym cwaniakiem i ma sporo wejść ... w gminach, urzędach skarbowych itd... jest bardzo obrotny, sprytny i wie jak sie zakręcić, a czaruś taki ze hoho....

ale fakt trzeba mu to przyznać, ze ma dojscie do "koryta". Zajmuje sie podziałami na tym terenie (Wawra), a jego konkubina handluje tymi działkami w swojej agencji... wiec napewno działek tam trzeba szukać...

w pełni się z tym zgadzam - cwaniak i ma kupę "znajomości".

Dzięki Bogu my z nim współpracujemy od wielu wielu lat i póki co nigdy nie zawiódł.

Przykro mi, że tak tarktuje innych ale jesli jest "sprawa do załatwienia" my zawsze go polecamy i póki co znajomi są bardzo zadowoleni.

A weszłam tu z innej beczki - NA GWAŁT POTRZEBUJĘ ELEKTRYKA DO ZROBIENIA PROWIZORKI.

t

Trochę późno ale może jeszcze nie kupiłeś :wink: ,

ja w zeszłym roku próbowałem kupić z Czarnolasu (polecał Fripp) ale w końcu kupiłem na Mazurach (dokładnie tartak w Szczechach Wlk.). po 2,5zł za szt. (w Czarnolasie chcieli ca. 4,5zł). Transport był we własnym zakresie, ale to akurat wtedy nie było dla mnie problemem.

Jeszcze nie kupiłem. Masz je od zeszłego roku? Nie powyginały się? Jakiś namiar?

Jeszcze nie kupiłem. Masz je od zeszłego roku? Nie powyginały się? Jakiś namiar?

Wiszą od listopada, trochę się "czubki" powyginały, ale:

po pierwsze primo mi to zupełnie nie przeszkadza (widać jak się stanie w linii ogrodzenia),

po drugie primo :wink: nie umocowałem tych końców tak jak należało,

a po trzecie to nie jest parkiet żeby był idealnie równy.

a wreszcie po ostatnie płot jest jedną z najbardziej udanych "części mojej budowy" 8)

Tartak w Szczechach Wielkich (droga z Pisza do Orzysza po lewej stronie).

Niestety dokładnego namiaru nie mam, bo większość moich namiarów, kontaktów itd. zginęła razem z laptopem :evil: . (tego gościa z Wiązownej od drzewek, którego szukał mlk też miałem i nie mam, ale szukam :evil:)

A ja , niestety z OSTRZEŻENIEM

Jest pewien "fachowiec" miy, sympatyczny, cenowo w miarę do przelknięcia, ale... niestety przy okazji sporo niszczy, rzeczy, które są zrobione wcześniej - zapaskudzil m.in. jedne z drzwi pianką !!! Przykadów niestety więcej jeszcze....

Cechy charakterystyczne - narzeka na nerki, Nazywa się Krzysztof S....niewski.

Odradzam, a z tego, co wiem kręci się w naszym rejonie.

Pozdrowienia dla Wawrzynów :wink:

A ja , niestety z OSTRZEŻENIEM

Jest pewien "fachowiec" miy, sympatyczny, cenowo w miarę do przelknięcia, ale... niestety przy okazji sporo niszczy, rzeczy, które są zrobione wcześniej - zapaskudzil m.in. jedne z drzwi pianką !!! Przykadów niestety więcej jeszcze....

Cechy charakterystyczne - narzeka na nerki, Nazywa się Krzysztof S....niewski.

Odradzam, a z tego, co wiem kręci się w naszym rejonie.

Pozdrowienia dla Wawrzynów :wink:

'fachowiec' jakie branży?

Fachowiec z ogólnie pojmowanej "wykończeniówki" tak wykańcza, że nie daje rady wykończyć, jak ktoś zbyt dobrze się przygląda..... no i mówi, że schrzanił, no i lepiej, zeby ktoś inny dalej robił rzeczy, które on sknocił. i tak oto przeprowadzamy się od Bożego Narodzenia '06.... dzięki panu K.S.

Pozdro.

UWAGA RATUNKU pilna sprawa

potrzebuję rzeczoznawcę, który realnie wyceni budowę na cele kredytowe, czyli na liście bankowej musi być. Dotychczasowy rzeczoznawca, z którym współpracowałam, do wyceny używał zeszłorocznych aktów notarialnych, a czym to grozi to chyba nie trudno sobie wyobrazić, serdecznie proszę o namiary na priva bowiem wcześniej musimy załatwiać kredycik

serdeczności