mikol 03.07.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2007 Mlk, Mikol dzieki za kierownika budowy. Nie wiem jak was, ale mnie dziadek pod koniec już męczył, jak dzwonił raz - dwa razy dziennie z releacją co się dzieje na budowie, co ekipie kazał poprawic. Zostały mi stemple, blaty szalunkowe, troche cegły pełnej. Oddam w dobrej cenie. To sprawka tego, że Pan Tadeusz ma darmowe wieczory i weekendy Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JACY007 05.07.2007 16:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Zgodnie z koncepcją że sprawdzone kontakty należy polecać (korzyśc dla wszystkich) pragne tym razem polecić Pana który dziś wywiózł mi gruz. Dysponuje on dużą Scania (11m sześć gruzu weszlo) wraz z HDS wyposażonym w łyżkę dwustronną do załadunku. Soldnie, szybko. Bezproblemowo. Niestety nie pamietam imienia (złapałem go na CB - radio a tam same Mobile ) 602-355-390 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 05.07.2007 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Witam po długiej nieobecności na forum, mam nadzieję, że teraz częściej odwiedzę grupę wawerską. Od wczoraj mam telefon stacjonarny, a więc i internet. W sprawie Bramstal - bardzo polecam firmę. Solidna firma. Ogrodzenie (słupki), furtki, brama - ich dzieło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qmoter 05.07.2007 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2007 Cześć Grupo, pomóżcie proszę! umówiony glazurnik wystawił mnie do wiatru.podzielcie się proszę namiarami na jakiegoś solidnego glazurnika.poszukuję też murarza do słupków klinkierowych.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bramstal 06.07.2007 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2007 poszukuję też murarza do słupków klinkierowych.... Co prawda nie mam murarza i nie pomogę w tej kwestii, ale proszę wcześniej ustalić kto będzie robił bramę i furtkę. Ma to o tyle spore znaczenie, że przy słupach konstrukcyjnych (bramy na zawiasach) oraz do furtek należy wcześniej przygotować pewne elementy konstrukcyjne tak aby później nie było problemu z ich montażem - przy porządnej robocie powinien być w środku wmurowany słupek metalowy z wyciągniętymi od razu zawiasami na odpowiednią długość i obmurowany klinkierem. Jeśli ma być tam później napęd do bramy (cały czas mowa o dwuskrzydłowych) tym bardziej warto to skonsultować by odległość od krawędzi słupka do zawiasy była odpowiednia, a w konsekwencji można było założyć tańszy sprzęt a nie koniecznie kosztowne napędy bądź późniejsze modyfikacje słupków. Proszę też nie zapomnieć o okablowaniu już na etapie murowania słupków - chodzi głównie o domofon/widofon (tutaj nie pomogę jakie jakble położyć bo się na tym akurat nie znam), do elektromagnesu furtki, ewentualnej lampy sygnalizacyjnej czy anteny do automatu bramowego... a także o położeniu zasilania do w/w sprzętu. Na tym etapie prac jest to znacznie łatwiej zrobić, a do tego estetyczniej niż później poprawiać po murarzach. Niewielu murarzy przykłada do tego wszystkiego wagę - najcześciej wsadzają pręty w słupek i zalewają betonem - a później zdarza się oglądać popękane na dole słupki i "kręcące" się wokół własnej osi... Polecam konsultacje z firmą, która to będzie w przyszłości robiła by nie dublować niektórych kosztów... Mam nadzieję, że w Waszym przekonaniu nie zapiszę się jako MĄDRALIŃSKI a jako osoba chcąca pomóc uniknać pewnych dodatkowych kosztów... Gdyby jednak bylo inaczej dajcie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 07.07.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Czy ktoś z was brał więżbę z Drewpłyt w SOKOŁÓW 34, na trasie do Komorowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał Szczepański 07.07.2007 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 Mam dwa pytania/prośby:1. Czy ktoś z Was budowała kiedyś z firma Złotniccy?2. Mam ekipę górali polecona przez MIKE jednak pytanie, czy taką ekipę ktoś musi pilnować. Nie chodzi mi tutaj o kierownika budowy, który przyjedzie 4 x i zrobi wpis w dzienniku, ale o codzinną kontrolę jakości ich prac. A może kierownik Wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 07.07.2007 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2007 pilnować trzeba zawsze, ja też miałam nie pilnować a na budowie to jestem dwa razy dziennie z poziomicą i planami. Nie wierzę,że ktoś wybuduje bez kontroli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 08.07.2007 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Pani brama została zamontowana w tym samym dniu w którym wjechała na magazyn producenta - staramy sie dbać o naszą reputację. Powiem więcej - jak będzie problem z napędem do bramy wjazdowej na osiedle (brama skrzydłowa) to też można się z nami kontaktować lub z developerem - my robiliśmy tą instalację i choć jest po gwarancji cały czas ją obsługujemy. Niemniej udało nam się przekonać mieszkańców na właściwy sprzęt dlatego jesteśmy spokojni o jakość i niezawodność (pracuje ok. 2-3 lat przy bardzo dużym obciążeniu ruchem bezawaryjnie). Oczywiście jedna i druga brama może być sterowana tym samym pilotem (taki był zamysł i daltego pilot do bramy na osiedle ma dwa przyciski). Życzę miłego odpoczynku Pozdrawiam. Pilota skoordynujemy z bramą wjazdową już po naszym wprowadzeniu się do domu. Teraz piloty krążą po róznych wykonawcach. Potem zrobimy to na czysto. Czy Państwo stawiają też ogrodzenia - tzn. słupki??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bramstal 08.07.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2007 Betonowych spraw niestety nie robimy... po prostu brakuje nam już czasu a ludzi do pracy nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 13.07.2007 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2007 Zmieniam nieco temat: znacie jakieś ciekawe miejsca, gdzie w okolicy można dobrze i niedrogo zjeść? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 16.07.2007 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 Widać nie jedzo, nie pijo, a chodzo i budujo..... a sam chętnie bym jakiś namiar na miłe miejsce "łyknął" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 16.07.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 my bardzo lubiny karczmę (malutka ale bardzo przytulna) na trasie do Garwolina. Chyba jest to rondo "Na Zakręcie" ? W połowie drogi między Warszawą a Garwolinem. Jedzonko palce lizać -ceny naprawdę małe jak za takie pyszności. a i napić się można http://www.ajlawgifs.yoyo.pl/gify30/012.gif Druga moja ulubiona knajpka to ursynowska Deska. Mieści się przy Galerii Ursynów - placek z kurkami - mistrzostwo świata Ceny - warszawskie - ale uwielbiam tam wpadać z ukochanym raz na jakiś czas na dobre jedzonko w kameralnej atmosferze. Na linii otwockiej nic nie przychodzi mi do głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 16.07.2007 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 My z żoną bardzo często odwiedzamy Restauracje Angelikę w Falenicy. Ma jedną wielką zaletę: znajduje się 250m od miejsca gdzie obecnie mieszkamy:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 16.07.2007 22:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2007 a jednak jedzo.....a nie tylko bloczki im w głowie....Zakręt i Ursynów - trochę daleko, ale może tę Angelikę warto sprawdzić....dzięki i prosiemy o więcej, aby nam smaczniej było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 17.07.2007 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2007 Ludzie, dostaliśmy wczoraj pozwolenie na budowę!!! Teraz tylko uprawomocnienie, dziennik, oswidczenie o rozpoczęciu i juz za dwa miesiące mozemy zaczynac Kocham ten kraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 23.07.2007 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 gratulacje!a ile czakaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 24.07.2007 06:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Pamiętacie burzę, która przechodziła nad Wawrem w sobotę wieczorem? Okazało się, że piorun trafił w komin sąsiada - wyglądało to tak, jakby ktoś wielkim młotem w niego przywalił - cegła klinkierowa rozleciała się w drobny pył. Poza tym nie działa blat elektryczny w kuchni, telewizor, zestaw hi-fi, dvd, instalacja alarmowa itp. Co lepsze niektóre sprzęty poszły też u drugiego sąsiada, którego dom oddalony jest od tego trafionego o jakieś 50 metrów... w czwartek oboje montują u siebie instalacje odgromową... Niestety nie zrobiłem zdjęcia rozwalonego komina, a w chwili obecnej jest już naprawiony . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 24.07.2007 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Pamiętacie burzę, która przechodziła nad Wawrem w sobotę wieczorem? Okazało się, że piorun trafił w komin sąsiada - wyglądało to tak, jakby ktoś wielkim młotem w niego przywalił - cegła klinkierowa rozleciała się w drobny pył. Poza tym nie działa blat elektryczny w kuchni, telewizor, zestaw hi-fi, dvd, instalacja alarmowa itp. Co lepsze niektóre sprzęty poszły też u drugiego sąsiada, którego dom oddalony jest od tego trafionego o jakieś 50 metrów... w czwartek oboje montują u siebie instalacje odgromową... Niestety nie zrobiłem zdjęcia rozwalonego komina, a w chwili obecnej jest już naprawiony . WOW dobrze że mam piorunochron ale musze go przedłużyć, bo antena jest wyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 24.07.2007 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 WOW dobrze że mam piorunochron ale musze go przedłużyć, bo antena jest wyżej Od tamtego dnia pilnie studiujemy wszystkie sprawy związane z ochroną odgromową. I wniosek jest taki: piorunochron ochroniłby komin przed rozwaleniem, ale instalacja w domu i tak by się zepsuła. Jedyny sposób na ochronę instalacji w domu to ochrona przeciwprzepięciowa (czy jak to się nazywa) w skrzynce elektrycznej i ewentualnie przy gniazdkach (np. przy komputerze), choć i ona nie jest skuteczna w każdym przypadku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts