tosinek 06.02.2007 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 Po prostu sprawdź: Geodeta - Pan Owsianko: 502 381 500 (najlepiej wieczorem), Gazownik - Mariusz Chojnacki: 501 156 126, 507 191 028. Hydraulik/gazownik - Kubuj 601 391 034 Pozdrawiam, Szukam inż od instalacji sanitarnych, możecie kogoś polecić???? czy pan Kubuj zajmuje się też projektem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daga75 06.02.2007 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2007 WZ i inne dokumenty.... UPIERDLIWOŚĆ do bólu. Dzwonienie i częste bywanie, przypominanie się. Ja w sytuacji, gdy po raz kolejny usłyszałem,że już,już w przyszłym tygodniu w poniedziałek będzie - tak kilka razy- zapytałem, gdzie te dokumenty są. W którym pokoju konkretnie i u kogo. Co się okazało, dostałem po tych 6 ciu miesiącach czekania od ręki . Gonić doroboty, a nie koperty dawać. Czy Wam ludzie też dają koperty za pracę? Przecież to CHORE!!!! Potwierdzam, ja dosatałam WZ po 2 m-cach dzwonienia i chodzenia do Urzędu z dzieckiem na ręku ale zadziałało. Pewnie dostałam tak szybko bo już nie mogli na mnie patrzeć albo im dziecko przeszkadzało. Nic nie dałam (żadnego ptasiego mleczka), bo jestem temu przeciwna. To jest ich praca. Mam nadzieję, że przy PNB też się tak uda. Powodzenia. trzeba przyznać że TE SAME panie z urzędu na Żegańskiej potrafią być niezwykle szybkie i "nie widzące żadnych problemów" .... gdy chodzi o inwestycje dewelopera (udziały ma pan radny R.......) ! Właśnie grozi mi że będę 'obudowany' osiedlami ("kołchozami") Wniosek dewelopera o warunki zabudowy jest bardzo niekonkretny: nie ma zaznaczonego przebiegu mediów, ani szamb, które obawiam się że wypadną zaraz obok mojej studni - jak to SKUTECZNIE oprotestować? macie jakiegos godnego polecenia prawnika albo dziennikarza? Dziękuję, Mayyak Ja boję się o to samo. Po sąsiedzku mamy pas ziemi i mam nadzieję, że nie pojawi się tam deweloper ale mili sąsiedzi. Jeżeli chcesz mogę ci dać namiar na poleconego prawnika, z usług którego sama korzystałam (w sprawie działki). Może coś poradzi. Powodzenia, daga75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayyak 07.02.2007 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 WZ i inne dokumenty.... UPIERDLIWOŚĆ do bólu. Dzwonienie i częste bywanie, przypominanie się. Ja w sytuacji, gdy po raz kolejny usłyszałem,że już,już w przyszłym tygodniu w poniedziałek będzie - tak kilka razy- zapytałem, gdzie te dokumenty są. W którym pokoju konkretnie i u kogo. Co się okazało, dostałem po tych 6 ciu miesiącach czekania od ręki . Gonić doroboty, a nie koperty dawać. Czy Wam ludzie też dają koperty za pracę? Przecież to CHORE!!!! Potwierdzam, ja dosatałam WZ po 2 m-cach dzwonienia i chodzenia do Urzędu z dzieckiem na ręku ale zadziałało. Pewnie dostałam tak szybko bo już nie mogli na mnie patrzeć albo im dziecko przeszkadzało. Nic nie dałam (żadnego ptasiego mleczka), bo jestem temu przeciwna. To jest ich praca. Mam nadzieję, że przy PNB też się tak uda. Powodzenia. trzeba przyznać że TE SAME panie z urzędu na Żegańskiej potrafią być niezwykle szybkie i "nie widzące żadnych problemów" .... gdy chodzi o inwestycje dewelopera (udziały ma pan radny R.......) ! Właśnie grozi mi że będę 'obudowany' osiedlami ("kołchozami") Wniosek dewelopera o warunki zabudowy jest bardzo niekonkretny: nie ma zaznaczonego przebiegu mediów, ani szamb, które obawiam się że wypadną zaraz obok mojej studni - jak to SKUTECZNIE oprotestować? macie jakiegos godnego polecenia prawnika albo dziennikarza? Dziękuję, Mayyak Ja boję się o to samo. Po sąsiedzku mamy pas ziemi i mam nadzieję, że nie pojawi się tam deweloper ale mili sąsiedzi. Jeżeli chcesz mogę ci dać namiar na poleconego prawnika, z usług którego sama korzystałam (w sprawie działki). Może coś poradzi. Powodzenia, daga75 poprosze o namiar na tego prawnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 07.02.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Ania napisała : Czy orientowaliscie sie w cenach np desek parkietowych czy stolarki - drzwi wew/zew? -> chodzi mi o roznice w cenie W-wa i okolice kontra reszta PL. Czy oplaca sie sciagac towar kilkaset km wliczajac w to transport? Np moj sasiad ma szambo (betonowe) z Radomia - twierdzi, ze nawet z dowiezieniem bylo duzo tansze niz u nas. Macie doswiadczenia w tym temacie? owszem, warto sprawdzać. Czasem reszta Polski to jest już Sulejówek albo Radzymin (tam kupowaliśmy drzwi wewn - od producenta) namiarem mogę się podzielić za jakiś czas, jak przeżyją montaż ikrótkąchociaż eksploatację. Cena w każdym razie była bardzo atrakcyjna... Warto też kontrolować allegro i net w ogóle, zdarza się, że niższe ceny są tuż za rogiem ,albo można trafić na bezpłatny transport przy okazji większego transportu do wawy (jeśl imożemy zaczekać). Fripp, dzieki za odzew wlasnie czasowo (po opuszczeniu Miedzylesia na krotko - mam nadzieje! ) zamieszkuje okolice Sulejowka i sledze bacznie tamtejsza grupe budujaca i podawane tam namiary. Jezeli chodzi o drzwi i kuchnie, to zamierzam jeszcze zaatakowac stolarza z polecenia, ciekawa jestem, jak to bedzie sie ksztaltowalo cenowo. Jak na razie moge tylko polecic geodete, ktory urzeduje na pietrze, w pawilonach przy tym koslawym rondzie w Miedzylesiu. Czasowo nie jest konkurencyjny (czas oczekiwania byl identyczny jak u innych geodetow), ale za mapki do celow projektowych zaplacilam tylko 500zl /cena z konca zeszlego roku/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pks 07.02.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam,Poszukuję jakiegoś lokum dla ekipy budowlanej która ma u mnie robić prace wykończeniowe. Niestety jest jeszcze zima więc panwie poprosili mnie o znalezienie im jakiegoś niedrogiego hotelu lub jakiegoś innego lokalu gdzie mogliby spać. Jeśli ktoś z Was miałby jakiś pomysł to wdzięczny byłbym za rady lub namiary na takie lokale.PozdrawiamPKSPS: Barakowóz nie wchodzi w grę - nie mam go gdzie postawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 07.02.2007 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Witam, Poszukuję jakiegoś lokum dla ekipy budowlanej która ma u mnie robić prace wykończeniowe. Niestety jest jeszcze zima więc panwie poprosili mnie o znalezienie im jakiegoś niedrogiego hotelu lub jakiegoś innego lokalu gdzie mogliby spać. Jeśli ktoś z Was miałby jakiś pomysł to wdzięczny byłbym za rady lub namiary na takie lokale. Pozdrawiam PKS PS: Barakowóz nie wchodzi w grę - nie mam go gdzie postawić. A u ciebie w wykańczanym domu. Moi po prostu mieszkają u mnie. Oczywiście ma to swoje dobre i złe strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pks 07.02.2007 21:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2007 Odpada, Nie mam jeszcze drzwi i okien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 08.02.2007 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam, Kolega z Jóżefowa poszukuje ekipy do prac budowlanych przy niedawno zamieszanym domu - tynki zwenętrzne i stawianie ścian, prace raczej zwenętrzne. Jeśli możecie kogoś poecić, to piszcie proszę Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 08.02.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam, tu "osobista" Antolka melduję że dziś złożyliśmy dokumenty na Żegańskiej o PnB Pani w okienku orzekła: "...czas oczekiwania 65 dni" nogi się pode mną ugięły no zobaczymy, bez walki się nie poddamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yaneck 08.02.2007 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 Witam, tu "osobista" Antolka melduję że dziś złożyliśmy dokumenty na Żegańskiej o PnB Pani w okienku orzekła: "...czas oczekiwania 65 dni" nogi się pode mną ugięły no zobaczymy, bez walki się nie poddamy Powodzenia!!! Ja dopiero składam papiery o WZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 08.02.2007 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lutego 2007 No właśnie - dzisiaj złożone papiery o PnB. Jakie są wasze doświadczenia w tej materii. Ile czekaliście na pozwolenia na budowę ?? Czy ktoś może ma jakieś pozytywne doświadczenia z przyśpieszania spraw w Urzędzie jeśli chodzi o pozwolenia na budowę ?? Szukam również kierownika budowy. Ma ktoś kogoś takiego. Najchętniej z okolic, żeby w każdej chwili mógł się zjawić na budowie ?? Proszę o info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 09.02.2007 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 No właśnie - dzisiaj złożone papiery o PnB. Jakie są wasze doświadczenia w tej materii. Ile czekaliście na pozwolenia na budowę ??... 62 dni, po 35 dniach były uwagi (poprawione następnego dnia). Pamiętam te dni tak dokładnie bo ekipa już robiła a ja czekałem na te pieprz... dokumenty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 09.02.2007 07:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 No właśnie - dzisiaj złożone papiery o PnB. Jakie są wasze doświadczenia w tej materii. Ile czekaliście na pozwolenia na budowę ??... 62 dni, po 35 dniach były uwagi (poprawione następnego dnia). Pamiętam te dni tak dokładnie bo ekipa już robiła a ja czekałem na te pieprz... dokumenty . OOoo...też o tym myślę.. a jak to jest ze zgłoszeniem budowy. Nie ma jakiejś wizytacji na budowie czy czegoś takiego. Bo też się nad tym zastanawiam, czy w razie czego nie wyprzedzić robót (tzn. zacząć planowo ) i czekać na PnB szczególnie, że u mnie to będzie prawie w jednym czasie.....a jeśli będzie obsuwa w otrzymaniu PnB to może 2 tygodniowa....ale i tak szkoda czasu na czekanie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 09.02.2007 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 OOoo...też o tym myślę.. a jak to jest ze zgłoszeniem budowy. Nie ma jakiejś wizytacji na budowie czy czegoś takiego. Bo też się nad tym zastanawiam, czy w razie czego nie wyprzedzić robót (tzn. zacząć planowo ) i czekać na PnB szczególnie, że u mnie to będzie prawie w jednym czasie.....a jeśli będzie obsuwa w otrzymaniu PnB to może 2 tygodniowa....ale i tak szkoda czasu na czekanie.... Po PnB składasz w PINB zawiadomienie o rozpoczęciu budowy, a potem niestety odczekać kolejne 14 dni i dopiero wtedy teoretycznie można zacząć budowę. Kary za budowę bez pozwolenia są wysokie, oprócz samego stresu związanego z budową dochodzi ten że cię złapią . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
antolek 09.02.2007 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 OOoo...też o tym myślę.. a jak to jest ze zgłoszeniem budowy. Nie ma jakiejś wizytacji na budowie czy czegoś takiego. Bo też się nad tym zastanawiam, czy w razie czego nie wyprzedzić robót (tzn. zacząć planowo ) i czekać na PnB szczególnie, że u mnie to będzie prawie w jednym czasie.....a jeśli będzie obsuwa w otrzymaniu PnB to może 2 tygodniowa....ale i tak szkoda czasu na czekanie.... Po PnB składasz w PINB zawiadomienie o rozpoczęciu budowy, a potem niestety odczekać kolejne 14 dni i dopiero wtedy teoretycznie można zacząć budowę. Kary za budowę bez pozwolenia są wysokie, oprócz samego stresu związanego z budową dochodzi ten że cię złapią . Ale jak rozumiem to u Ciebie skończyło się wszystko dobrze ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 09.02.2007 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Ale jak rozumiem to u Ciebie skończyło się wszystko dobrze ?? Tak, ale nie polecam, zawsze może się znaleźć jakiś życzliwy sąsiad, znajomy .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dyru 12.02.2007 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2007 Witam po raz pierwszy, Właśnie się przymierzam do budowania, mam już działkę na końcu Warszawy, przy Wale Miedzeszyńskim przed Werbeny (niestety z wjazdem od południa ale i tak mi się podoba). Fajna się z Was grupa zebrała - wyguglałem przy szukaniu geodety i cały wieczór czytałem. Czy ktoś z Was mógłby polecić dobrego i szybkiego, najlepiej też niedrogiego architekta - mam 2 projekty gotowe, na któryś się chyba zdecyduję i potrzebuję architekta do konstruktywnej rozmowy, naniesienia modyfikacji i przygotowania dokumentacji do PnB. Pozdrawiam, Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 14.02.2007 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Witam po raz pierwszy, Właśnie się przymierzam do budowania, mam już działkę na końcu Warszawy, przy Wale Miedzeszyńskim przed Werbeny (niestety z wjazdem od południa ale i tak mi się podoba). Fajna się z Was grupa zebrała - wyguglałem przy szukaniu geodety i cały wieczór czytałem. Pozdrawiam, Piotr Witam Piotrze w grupie Wawer. Byłam dzisiaj na "drodze Żegańskiej" Wymęczyłam Pana Jerzego choc na początku nie chciał ze mną gadać. Muszę donieść jeden świstek - no moze dwa i powiedział ze do miesiąca sprawa z PnB powinna być załatwiona. Jest lepiej, ale to jeszcze nie to... doniose ASAP papierki i będe dalej go nękać. Mam nadzieje cos wskórać No ale przynajmniej powiało nadzieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 14.02.2007 16:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Julienx - tempo macie dobre Oby tak dalej Ja nieco podłamana,bo własnie zamarzły nam rury od wody w całym domu... Z wodą w środku.... Niebacznie zostawiliśmy hydrofor pelny na noc. Jednak mróz może wejść do domu... Mamy porozstawiane testowe butelki z wodą w różnych pokojach - zamarznięte na kość... Az się boję mysleć co nam rozsadziło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 14.02.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 Julienx - tempo macie dobre Oby tak dalej Ja nieco podłamana,bo własnie zamarzły nam rury od wody w całym domu... Z wodą w środku.... Niebacznie zostawiliśmy hydrofor pelny na noc. Jednak mróz może wejść do domu... Mamy porozstawiane testowe butelki z wodą w różnych pokojach - zamarznięte na kość... Az się boję mysleć co nam rozsadziło... ojojoj... no to nie za ciekawie. Mam nadzieje, ze jednak że nic nie rozsadziło. Brzuszek rośnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts