Lawy 24.07.2007 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Od tamtego dnia pilnie studiujemy wszystkie sprawy związane z ochroną odgromową. I wniosek jest taki: piorunochron ochroniłby komin przed rozwaleniem, ale instalacja w domu i tak by się zepsuła. Prawdopodobnie - choć niekoniecznie, zależy co mają w skrzynce (czy robili z myślą o takim zabezpieczeniu). Ale i najlepsze zabezpieczenia w wielu przypadkach nie dadzą rady. Dobre ograniczniki przepięć dodatkowo sporo kosztują niestety ale IMO warto w nie zainwestować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 24.07.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 Witam sąsiadów .Poszukuję piasku kwarcowego do tynków .Może komyś "wpadł w oko" ?Za pomoc dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 25.07.2007 05:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witam sąsiadów . Poszukuję piasku kwarcowego do tynków . Może komyś "wpadł w oko" ? Za pomoc dziękuję . Jest na Bronowskiej w składzie bud. (a przynajmniej kiedyś bywał). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikol 25.07.2007 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 WOW dobrze że mam piorunochron ale musze go przedłużyć, bo antena jest wyżej Od tamtego dnia pilnie studiujemy wszystkie sprawy związane z ochroną odgromową. I wniosek jest taki: piorunochron ochroniłby komin przed rozwaleniem, ale instalacja w domu i tak by się zepsuła. Jedyny sposób na ochronę instalacji w domu to ochrona przeciwprzepięciowa (czy jak to się nazywa) w skrzynce elektrycznej i ewentualnie przy gniazdkach (np. przy komputerze), choć i ona nie jest skuteczna w każdym przypadku. Wstawiłem sobie coś takiego do rozdzielni - Moellera - nie pamiętam dokładnie, ale coś koło 4 lub 5 stówek kosztowało . Trzeba brać pod uwagę również fakt, że po uderzeniu z nieba coś takiego trzeba wymieniać, więc może lepiej zabezpieczenia przy urządzeniach końcowych ? Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 25.07.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Ja mam Dehn'a i kosztowało trochę mniej. Co do zabezpieczeń przy urządzeniach - wiesz ile profesjonalna listwa kosztuje? Bo te co można kupić w mediamarktach czy innych to są "dobre" ale co najwyżej na niewielkie przepięcia ze słupa i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wicekK 25.07.2007 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witam sąsiadów . Poszukuję piasku kwarcowego do tynków . Może komyś "wpadł w oko" ? Za pomoc dziękuję . Jest na Bronowskiej w składzie bud. (a przynajmniej kiedyś bywał). Jutro tam jadę - dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 27.07.2007 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Ponawiam pytanie o knajpy w wawrze. Ostatnio byłem w pizzerii na ul. Lucerny (obok poczty). Nie zachwyciłem się. Pewnie raz na jakiś czas można zjeść, choć koniecznie z osobą towarzyszącą, bo nie ma u nich czegoś takiego jak mała pizza. Ponadto ciasto jest jakby słodkawe, co mi nie za bardzo odpowiada. Kolejna wada to bardzo skromne menu - lista dostępnych wariantów pizzy jest ok, ale bardzo brakuje innych dań. Poza pizzą dostępne były trzy rodzaje sałatek (z czego jednej akurat nie mieli) i nic więcej. Kiedyś jadłem raz w knajpie na skrzyżowaniu Lucerny i Widocznej (przy torach). Samego dania nie pamiętam (ale było chyba ok), natomiast zapamiętałem, że czas oczekiwania na danie wyniósł coś ok. 40 min. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 27.07.2007 17:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2007 Witajcie, dwie sprawy - pizzeria - jeszcze nie jadłem, ale wypatrzyłem przed skrzyżowaniem Patriotów i Panny wodnej, jadąc w stronę Otwocka, tak wnętrze, jak i cennik nie zxwalał z nóg, ale nie próbowaliśmy jeszcze, przejeżdżaliśmy na rowerach.No i sprawa druga - internet wzięliśmy razem z telefonem od sferii. Telefon - bez wątpliwości i zastrzeżeń - mówili, że musi działać - no i tak jest. Co do netu, to powiedzieli, że nie ma możliwości i podpisaliśmy klauzulę, dzięki której możemy zrezygnowć w każdej chwili bez opłat karnych. No i działa. Sprawdzimy jeszcze, jak będzie dalej, ale na razie - porywająco nie jest, ale w końcu to tylko antenka. No i jest 10 dni na sprawdzenie całości i możliwość zwrotu sprzętu do punktu bez żadnych konsekwencji. W sumie polecam sprawdzenie.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 28.07.2007 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Internet - znajoma w Wawrze (bliżej Pragi Płd) ma stąd: http://bait.pl/cenowo ok - 512/512 za 34 zł. Tylko nie wiem jak daleko w Wawer sięgają. Jaa sobie radzę kablem TPSA i net z Netii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 28.07.2007 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lipca 2007 Witam, szukam glazurnika na wrzesień... Macie kogoś godnego polecenia? Kogoś, w kogo ręce mogę oddać swoje cenne płytki? Please... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 30.07.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Hej sąsiedzi, Poszukuję namiarów na tanią ziemię - nie musi być super jakości. Może ktoś z Was ma jakieś namiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 30.07.2007 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Czy ktoś mógłby z czystym sumieniem polecić mi ekipę do tynków cementowo-wapiennych? Chyba wszystkie dotychczas polecane na grupie w końcu okazywały się niezbyt dobre... Przy okazji przydałby się także namiar na fachowców od wylewek pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tosinek 30.07.2007 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Hej sąsiedzi, Poszukuję namiarów na tanią ziemię - nie musi być super jakości. Może ktoś z Was ma jakieś namiary? pan Darek 602649532 spróbuj, Pięknokuchnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 30.07.2007 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Zuzza, na Zwoleńskiej w połowie drogi między kościołem a pkp międzylesie po prawej stronie jest ziemia do sprzedania. moze głupio o tym Ci pisać bo to obok Ciebie, ale może mają tanio lub nie zaglądałaś... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 30.07.2007 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 Międzylesie - przy stacji PKP międzylesie - Niespodzianka (pamiętam ją z lat młodości). przy rondzie na Al Dzieci Polskich jest jakaś sieciowa pizzeria = pizza dominium czy jakoś tak. Anin - V Poprzeczna Gospda do Syta - też pamiętam, ale wtedy to był inny lokal i inna nazwa, ale w rodzinie pozostało... Ufo - na Rzeźbiarskiej - hmmm - tanio to tam chyba nie jest... też arcy stary lokal... na IX Poprzecznej jest Pub 9, to samo na Bronisława Czecha - Pub Alibi - nazwa sama chyba wszystko tłumaczy.... Wawer - na Trakcie Lubelskim jadąc od płowieckiej na pierwszym zakręcie jest chyba Bar Karpik (jakoś tak się nazywa)- głównie ryby z możliwością wędkowania w stawie... jak jest teraz to nie wiem - bo wiele lat nie byłem, a jak byłem to na piwie, lub wódce. raczej polecam (ale do weryfikacji) Gospode do Syta w Aninie na V Poprzecznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 30.07.2007 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Lipca 2007 zapomniałem - na Bonisława Czecha jadąc z Centrum przed PKO BP jest jakaś sieciowa pizzeria - to samo na Br. Czecha pod kładką po stronie MArysina Wawerskiego (ta nie jest sieciowa)nie jadłem ale wiem że są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 31.07.2007 05:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 1. "Pizza z Radości" ul. Panny Wodnej (przy bazarku) - chyba najlepsza w okolicy. 2. i taki lokal nad "Łachą" nazwy niestety nie pamiętam, jedzenie i winko było ok. - tylko chyba ceny nie najniższe, za to widoki super. Dojazd z Wału Miedzeszyńskiego, przez korty tenisowe, na wysokości Michalina jakieś 300-400m za stacją Rafinerii (w stronę Otwocka oczywiście). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 31.07.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Dzięki dziewczyny za te namiary - ziemię musimy na jutro.... I koparkę - ogrodzeniowcy sobie zażyczyli - przynajmniej porządek zrobimy w końcu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Morrwa 31.07.2007 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Zuzza - ty jesteś ze Zwolenskiej??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 31.07.2007 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Lipca 2007 Zuzza - tym razem to napisał glowac, a nie glowacowa...glowac raczej nie stosuje emotikonów,a glowacowa tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts