daga75 28.01.2008 23:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Podam swoje namiary, może ktoś skorzysta.- beton+pompa - 502-536-092/(22)789-02-08- firma chyba "Sajbet"- bloczki betonowe - 601-293-465 "Trans-bet" Radom- strop teriva - 783-25-68/601-210-163,Kazimierz Korzeniak Sulejówek ul.Drobiarska 33- hurtownia materiałów budowlanych - 605-588-817p.Mirosław Zając,Domur4 ul.Chełmżyńska249- skład materiałów bud. -(22) 612-62-08, Magbud-Trans- deski, więźba, skład tarcicy - 609-20-49-25- ul.Wąbrzeska 14- okna - Jareko forumowicz-608-019-654 (pozdrawiam Pana Jarka)- rekuperator - Jarosław Gosz- [email protected]/602-334-682- hydraulik - Mariusz Mikołajczuk - 604-251-629- ekipa budowlana-nie polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 29.01.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2008 czytaliście?http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4878625.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkot 30.01.2008 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2008 Witam wszystkich, Wczoraj odebrałem pozwolenie na budowę - ruszam na wiosnę (Aleksadrów). Od razu dziękuję wszystkim za namiary na składy budowlane i na beton. Czy ktoś mógłby polecić Kierownika budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 31.01.2008 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 A ja mam pytanie z nieco innej działki: jak w realiach wawerskich zabezpieczaliście swoje place budowy przed kradzieżą? Ja myślę o alarmie z monitoringiem po założeniu okien (przed instalacjami). Czy polecacie jakąś firmę ochroniarską dobrze sprawdzającą się na terenie Wawra? A może u nas to w ogóle nie jest problemem i po prostu nie kradną??? Pozdrowienia WaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 31.01.2008 12:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Dziękuje za podane namiary na składy budowlane. Zrobiliśmy już mały rekonesans, niestety trochę się spóżniliśmy, bo ceny poszły już w górę. Mam nadzieję, że nie czeka nas takie szaleństwo na rynku materiałów budowlanych jak w zeszłym roku? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 31.01.2008 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 czytaliście? http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4878625.html Jakoś trudno w to uwierzyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 31.01.2008 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Witam grupę budujących w Wawrze. Niedawno zaczęliśmy budowę domu w Radości. Pozdrawiam Witamy W jakich rejonach budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 31.01.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2008 Witam grupę budujących w Wawrze. Niedawno zaczęliśmy budowę domu w Radości. Pozdrawiam Witamy W jakich rejonach budujecie? Rejon ulicy Sobierajskiej, działka zalesiona, dom piętrowy. Podobnie jak u ciebie (zaglądałam do projektu) z tym, że nasz dom mniej nowoczesny. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 01.02.2008 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Witam grupę budujących w Wawrze. Niedawno zaczęliśmy budowę domu w Radości. Pozdrawiam Witamy W jakich rejonach budujecie? Rejon ulicy Sobierajskiej, działka zalesiona, dom piętrowy. Podobnie jak u ciebie (zaglądałam do projektu) z tym, że nasz dom mniej nowoczesny. Pozdrawiam Budujecie w baaaardzo fajnym miejscu Poznałam wszystkie ulice w Radosci, gdy szukałam działki. Ciesze sie, ze nie tylko nam podobaja sie domy pietrowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 01.02.2008 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2008 Myślę, że zwolenników domów piętrowych jest więcej Chociaż przyznam się, że mam obawy, czy nasz dom dobrze wpisze się w sasiedztwo. Domy dookoła są w większości tradycyjne, z poddaszem użytkowym. No cóż zbudujemy, zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 06.02.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Kto ma namiary na dobrego i niedrogiego Kierbuda w Wawrze lub okolicach? PozdrowieniaWaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 06.02.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 my mamy na b. dobrego ale drogiego :cry:Co myślicie o tych cenach? To kwoty do zapłacenia, robi nam ta sama ekipa, która buduje stan otwarty. Miejsce budowy Warszawa. Sama robocizna: 1) sztukateria do zrobienia - 25 zł mb - paski 2cm/15 cm przy otworach okiennych 2) ocieplenie 50 zł m2, glify -40 % 3) tynk z ostatnią warstwą kwarcu - 20 zł m2 4) podbitka - 110 zł mb z materiałem - ja tylko kupuję lakier, bejcę, itd, 5) podbitka - 40 zł mb - sama robocizna 6) posadzka - 17 zł m2 ( z jedną warstwą styropianu - każda kolejna + 1pln, folia, siatka) 7) zabudowa poddasza (ocieplenie 2 warstwy, folia i g/k) - 50 zł m2 ułożenie kostki granitowej z przygotowaniem podłoża - 50 zł m2 co o tym myślicie? ta podbitka - z materiałem - BARDZO DROGA - tak mi się wydaje... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 06.02.2008 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 A ja mam pytanie z nieco innej działki: jak w realiach wawerskich zabezpieczaliście swoje place budowy przed kradzieżą? Ja myślę o alarmie z monitoringiem po założeniu okien (przed instalacjami). Czy polecacie jakąś firmę ochroniarską dobrze sprawdzającą się na terenie Wawra? A może u nas to w ogóle nie jest problemem i po prostu nie kradną??? Pozdrowienia WaldekZ Właśnie tak zrobiłem, w dniu kiedy były montowane okna uruchomiłem monitoring. 2 dni wcześniej przyszedł człowiek i ułożył kable do alarmu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 06.02.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 my mamy na b. dobrego ale drogiego :cry:Co myślicie o tych cenach? To kwoty do zapłacenia, robi nam ta sama ekipa, która buduje stan otwarty. Miejsce budowy Warszawa. Sama robocizna: 1) sztukateria do zrobienia - 25 zł mb - paski 2cm/15 cm przy otworach okiennych 2) ocieplenie 50 zł m2, glify -40 % 3) tynk z ostatnią warstwą kwarcu - 20 zł m2 4) podbitka - 110 zł mb z materiałem - ja tylko kupuję lakier, bejcę, itd, 5) podbitka - 40 zł mb - sama robocizna 6) posadzka - 17 zł m2 ( z jedną warstwą styropianu - każda kolejna + 1pln, folia, siatka) 7) zabudowa poddasza (ocieplenie 2 warstwy, folia i g/k) - 50 zł m2 ułożenie kostki granitowej z przygotowaniem podłoża - 50 zł m2 co o tym myślicie? ta podbitka - z materiałem - BARDZO DROGA - tak mi się wydaje... Witaj, Ja płace (albo bede płacił): 1) 15 PLN za mb paski 2cm/10cm 2) ocieplenie 40 PLN/m2 3) tynk 25 PLN/m2 4) podbitka 25 PLN/mb - robocizna 6) jeszcze nie wiem 7) 50 PLN/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 06.02.2008 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 A ja mam pytanie z nieco innej działki: jak w realiach wawerskich zabezpieczaliście swoje place budowy przed kradzieżą? Ja myślę o alarmie z monitoringiem po założeniu okien (przed instalacjami). Czy polecacie jakąś firmę ochroniarską dobrze sprawdzającą się na terenie Wawra? A może u nas to w ogóle nie jest problemem i po prostu nie kradną??? Pozdrowienia WaldekZ Właśnie tak zrobiłem, w dniu kiedy były montowane okna uruchomiłem monitoring. 2 dni wcześniej przyszedł człowiek i ułożył kable do alarmu. A czy możesz zdradzić w jakiej firmie masz monitoring i czy jesteś z niej zadowolony? Pozdrowienia WaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 06.02.2008 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 KaJota to sprawdzone ekipy?widziałeś jak robią?ceny masz lepsze, mamy zamiar trochę zjechać z nich targujac się - albo samemu zrobić zabudowę poddasza z g/k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 06.02.2008 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 KaJot a to sprawdzone ekipy? widziałeś jak robią? ceny masz lepsze, mamy zamiar trochę zjechać z nich targujac się - albo samemu zrobić zabudowę poddasza z g/k To są dwie ekipy: jedna od tynków wewnętrznych - tu cene mam gorszą, ekipa która mi zrobiła stan surowy, zakładam ze jakość taka sama od zewnątrz - właśnie kończy mi układać styropian - ceny ustalone w zeszłym roku od ocieplenia poddasza - cena od ekipy znajomego; nie widziałem jak robią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Essa 06.02.2008 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 PILNIE KUPIE LUB WYPOZYCZE NA 2-3 MIESIACE BETONIARKE 150L najchetniej odkupie od kogos uzywana ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tejot3 Tomek i Patka 07.02.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2008 Ja za tynki wew. cementowo wapienne, kładzione ręcznie płacę 18zł za m2Za ocieplenie elewacji bez tynku (styropian, siatka i klej) płacilem za robociznę 25zł/m2Na wiosnę za położenie tynku z kolorem dopłacę jeszcze 10zł/m2. To razem wyjdzie 35zł.za ocieplenie poddasza wełną płaciłem chyba z 10zł/m2, do tego dojdzie zabudowa g/k cos koło 30-35zł/m2 (nie pamiętam dokładnie). Wszystko robi mi jedna ekpia górali, która robiła mi stan surowy.Bardzo cenię sobie to że znam kogoś i mogę być pewny tego, że jest uczciwy i się stara. Nawet jak czasem coś nie wyjdzie idealnie, to wiem, że się nie obija i mogę mieć do niego zaufanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Niania 22.02.2008 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2008 TANIO odsprzedam listwy przypodłogowe drewniane ( fornir jesion) 20mmx60mm - po remoncie zostało mi 8 sztuk o długości 2,5m.Do tego mam również 1 paczkę (fabrycznie zamkniętą) finish deski (140cm) w kolorze jesion kolorowy i trochę luzem.Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o kontakt. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts