KaJot 18.04.2008 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2008 Witam, ja też zrobiłam rozeznanie: szambo jednokomorowe z transportem: 1. Radom - 10600m3 - 3600zł, -bez wykopu, -więcej osób, to cena niższa, -czas oczekiwania ok.3-5dni 2. ok. Warszawy - 10m3 - 4600zł -z wykopem -więcej osób, to cena niższa -czas oczekiwania ok.7dni -400zł dopłata za materiał potrzebny do podłączenia rury z szamba do ogrodzenia. Nie wiem jak to się nazywa, ale chodzi o to, że rura z szmbiary jest podłanczana do końcówki, która wystaje w ogrodzeniu. Nie trzeba wjeżdżać na podwórko, czy przerzucać rury przez płot. 3. ok. Radomia - 10m3 - ok.3200zł -2300zł szambo -pokrywa cienka do nasypu ziemi ok. pół metra-150zł -kominek-0,5m-75zł, 1m-150zł -transport-ok.600zł -czas oczekiwania ok.7dni i jeszcze może: http://www.szambo.go3.pl/oferta.html http://www.salexpol.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 19.05.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 jak ktoś będzie chciał kupić komin metalowy, to polecam kupno u producenta w Michałowicach -> http://www.kominy.wamm.com.pl/w poruwnaniu z konkurencją np MK Żary rewelacja cenowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia77w1 21.05.2008 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2008 Szukam sprawdzonego stolarza do drzwi zewnętrznych. Jeśli możecie kogoś polecić byłabym wdzięczna. pozdrowionka Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomeckianin83 22.05.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 WitamSzukam piasku do murowania gdzie najblizej moge znalezc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emma2008 23.05.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Witam Szukam piasku do murowania gdzie najblizej moge znalezc?? My kupowaliśmy w składzie budowlanym R. Muchy przy Zwoleńskiej, bo tam mieliśmy najbliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 23.05.2008 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Maja 2008 Dla wawerskich budowniczych - mam do sprzedania za przyslowiowe grosze rozne rzeczy po budowie - pompa do studni na czas budowy, drzwi zewnetrzne budowlane (sosnowe, zabejcowane) z oscieznica, pustaki maks (Markowicze), zbiornik na olej 1600l. Zainteresowani proszeni sa o kontakt na pw Pozdrawiam Ania z Wawra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkot 02.06.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2008 Witam, Poszukuję namiarów na piasek do wypełnienia fundamentów. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 03.06.2008 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2008 piachP. Kolasa602-333-964lub P. Kadej - wspominiany wcześniej na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
basia_z_lasu 06.06.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 Mam po szalowaniu stropu do odsprzedania stemple 3m i krótsze, deski, kantówkę nieaktualne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Talbot 07.06.2008 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2008 Do planujących/rozpoczynających budowę: Będę miał do dostąpienia:ok 10-12 palet gazobetonu SOLBET 24 - palety oryginalnie zapakowane, stoją na skladzie budowlanymgazobeton SOLBET 12 - co najmniej 5 palet, oryginalnie zapakowawnePomogę załatwić transport. Stemple długości min 2,90m ok 120 sztuk + ok 80 sztuk krótszych różnej długości. Transport własny. Zainteresowanych prosze o kontakt na priv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
licia 09.06.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2008 Uff, wreszcie, po roku od otrzymania warunków zabudowy i przebudowie wszystkiego co się da bez pozwolenia na budowę wreszcie złożyłam wniosek o pozwolenie na budowę (a właściwie przebudowę naszego domu:))) czy ktoś ostatnio przechodził przez pozwolenie na budowę na Wawrze? Jak długo trwało uzyskanie pozwolenia - marzy mi się krócej niż przepisowe 65 dni, ale nie wiem, czy to realne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 10.06.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 liciamy w zeszłym roku czekaliśmy ponad 5 miesięcy....najgorszy jest sezon urlopowy - więc pilnuj tematu - bo nam zostały papiery cofnięte z przycyzn kuriozalnych - po czasie się okazało że w wakacje to częsta praktyka - żeby UG nie przeraczał terminów.... cofają do uzupełnienia i w ten sposób przewlekają temat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ani1719500334 12.06.2008 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Aktualizuje Dla wawerskich budowniczych - mam do sprzedania za przyslowiowe grosze rozne rzeczy po budowie - - pompa do studni na czas budowy, SPRZEDANA - drzwi zewnetrzne budowlane (sosnowe, zabejcowane) z oscieznica, progiem, wkladka gerdy - pustaki maks (Markowicze), SPRZEDANE - zbiornik na olej 1600l. SPRZEDANY Zainteresowani proszeni sa o kontakt na pw Pozdrawiam Ania z Wawra I jeszcze jedna rzecz znalazlam - koza z rurami do podlaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 13.06.2008 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2008 Powoli trzeba by zacząć myśleć o wykańczaniu poddasza. W związku z tym zaczynam poszukiwania jakiejś ekipy/osoby do:1. malowania ścian (+ ew. białkowanie)2. położenia tynku w garażu. Macie moze jakąś sprawdzoną i zaufaną osobę do sprzątania domu gdzieś tak raz na tydzień lub dwa? Żona w zaawansowanej ciązy, ja do późna w pracy i w efekcie jakoś nam za bardzo nie idzie to sprzątanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 20.06.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Gdzie kupowaliście okna - w lokalnych wawerskich firmach (jeśli tak, to jakich i czy polecacie, czy nie - terminowość, jakość obsługi itp.), czy z "miasta"? Podzielcie się wrażeniami/doświadczeniami z tego etapu budowy... A jakby ktoś przy okazji wskazał jakiegoś dobrego lokalnego dostawcę i montażystę drzwi wejściowych... Pozdrowienia WaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
licia 20.06.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Właśnie zamówiłam - po rekomendacji znajomych, okna z Oknoplastu Kraków (w Uniplaście na Ostrobramskiej). Na razie obsługa wyglada dobrze, ale montaż mam dopiero 11 lipca - wiec wtedy sie wypowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lyszka 20.06.2008 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Hej my robiliśmy wycenę tez w Oknoplaście na Ostrobramskiej, ale w końcu zdecydowaliśmy się na okna Butzbach. Byliśmy w ich montowni pod Radzyminem i nas przekonali )), jak na razie obsługa jest bardzo miła i sympatyczna, zobaczymy jak będzie z montażem. Ceny były porównywalne (Butzbach trochę droższy), ale za to mają bramy. Więc za jakiś miesiąc będziemy mogli porównać Aha chciałam jeszcze dodać, że teraz mamy okna na profilach Plusteca (firma Plastikon) zakładane 8 lat temu i niestety w zeszłym roku jedno okno było do wymiany, ponieważ montaż był .... rama okna "odkleiła" się od parapateu i podczas deszczu woda lała się strumieniami do pokoju. Chociaż trzeba przyznać że po tylu latach serwis jest bardzo dobry bo ekipa przyjechała bardzo szybko, jeszcze raz wymontowała okna i prawidłowo je zamontowała . Same okna chyba są w porządku, ale nie mam jeszcze porównania , więc się nie wypowiadam Pozdrawiam, Lyszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 20.06.2008 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Właśnie zamówiłam - po rekomendacji znajomych, okna z Oknoplastu Kraków (w Uniplaście na Ostrobramskiej). Na razie obsługa wyglada dobrze, ale montaż mam dopiero 11 lipca - wiec wtedy sie wypowiem. Hej my robiliśmy wycenę tez w Oknoplaście na Ostrobramskiej, ale w końcu zdecydowaliśmy się na okna Butzbach. Byliśmy w ich montowni pod Radzyminem i nas przekonali )), jak na razie obsługa jest bardzo miła i sympatyczna, zobaczymy jak będzie z montażem. Ceny były porównywalne (Butzbach trochę droższy), ale za to mają bramy. Więc za jakiś miesiąc będziemy mogli porównać. Dzięki wszystkim za namiary. Wysłałem zapytanie do Uniplastu, z Butzbacha mam już ofertę, strasznie drodzy (w porównaniu z ofertami jakie ściągnąłem wcześniej "z miasta"). Jakby ktoś jeszcze poratował w temacie drzwi wejściowych... Pozdrowienia WaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lyszka 20.06.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Waldek nasza pierwsza wycena z Butzbacha też była zupełnie niekonkurencyjna, ale po kolejnych zapytaniach upust był ))) i w końcu cena okazała się "tylko" 1 tysiąc zł droższa niż Oknplast Więc warto negocjować )), długo się zastanawiać )) i efekt końcowy może być bardzo zaskakujący Aha mnie przekonało do Butzbacha to że jednak Oknoplast to developerka....zresztą czas pokaże . Jak napisał forumowy znawca tematu od okien teraz nie ma złych okien jest po prostu kiepski montaż A na własnej skórze przekonałam się, że jednak to prawda. Życzę powodzenia w negocjacjach, Lyszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WaldekZ 23.06.2008 06:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2008 Waldek nasza pierwsza wycena z Butzbacha też była zupełnie niekonkurencyjna, ale po kolejnych zapytaniach upust był ))) i w końcu cena okazała się "tylko" 1 tysiąc zł droższa niż Oknplast Więc warto negocjować )), długo się zastanawiać )) i efekt końcowy może być bardzo zaskakujący Aha mnie przekonało do Butzbacha to że jednak Oknoplast to developerka....zresztą czas pokaże . Jak napisał forumowy znawca tematu od okien teraz nie ma złych okien jest po prostu kiepski montaż A na własnej skórze przekonałam się, że jednak to prawda. Życzę powodzenia w negocjacjach, Lyszka Dzięki za wiadomość, w takim razie jeszcze poatakuję Butzbacha. Niezłą ofertę na okna mam też z Plastoramy na Lucerny. Czy ktoś ma jakieś opinie/uwagi na ich temat? Jak wykonawstwo? Pozdrowienia WaldekZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts