Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

fripp

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Cisza na forum grupy, a ja z małym pytankiem - potrzebuję namiary na tanie meble kuchenne, szafy itp. Jeżeli ktoś ma taniego stolarza, to poproszę o namiary.

daga75,

podaję Ci link do forum "Solidni Warszawa i okolice"- tam jest cała kopalnia kontaktów :o , m. inn. meble kuchenne i szafy 8)

http://forum.muratordom.pl/solidni-warszawa-i-okolice,t61043-60.htm?highlight=rzeczoznawca

Pozdrawiam,

Aga

Witam,

Od jakies czasu podczytuje wieczorami caly watek grupy wawerskiej. Do kilku osob z grupy wyslalam zapytanie na priv w sprawie namiarow na rozne ekipy i chcialam bardzo serdecznie podziekowac za odeslane namiary. Czesc namiarow spisalam z postow gdzie byly oficjalnie podawane. Nie zdarzylam doczytac jeszcze wszystkich stron tak aby byc na biezaco, a niestety dzis okazalo sie ze pilnie potrzebuje architekta. Na etapie w ktorym teraz jestem jesli chodzi o czytanie postow grupy nie udalo mi sie dobrnac do namiarow na architektow jesli w ogole byli jacys polecani. W zwiazku z tym chcialam zapytac czy mozecie mi polecic architekta? Potrzebny mi architekt ktory wykonal by projekt rozbiorki budynku (tak, tak - projekt rozbiorki). Bede bardzo wdzieczna za namiary.

Wiem ze nie wypada tak po prostu wpadac tu i prosic o namiary wiec oficjalnie sie przedstawie tzn napisze pare slow o sobie. Planuje budowe domu wg projektu Doskonly EN z pracowni Domy z Wizja. Mam dzialke na Marysinie, na ktorej stoi dom do rozbiorki. Bylam dzis w gminie zeby zlozyc wniosek o rozbiorke a oni mi wlasnie wyskoczyli z projektem rozbiorki. Procz tego okazalo sie dzis ze mam nielegalnie podlaczona kanalizacje ktore bede musiala zalegalizowac i no i dzis sie dowiedzialam w gazowni ze na warunki zlacza gazowego (przylacze mam na dzialce ale nie podciagniete do budynku) bede czekac trzy miechy. A dzis wlasnie mialam zlozyc wniosek o WZ. Jak na razie jestem zalamana bo myslalam ze moze uda mi sie w dlugi weekend majowy rozebrac chalupe a na jesieni chociaz fundamenty wylac. Ale po dzisiejszych akcjach juz sie pogodzilam ze zaczniemy w przyszlym roku na wiosne.

Serdecznie pozdrawiam wszystkich budujacych

Piechcia10

PIES SIE DZIS ODNALAZL DOSC NIEDALEKO ZRESZTA DOMU

przepraszam za offa w tym watku ale dotyczy Waszej okolicy i moze ktos przypadkiem bedzie mogl pomoc

w dniu 23/01/2009 w Międzylesiu w okolicach ul. Dzieci Polskich/ Bielszowicka zaginął pies rasy beagle. W chwili zaginięcia pies miał na sobie kaganiec czarny z materiału. Pies mógł wsiąść do autobusu. Czeka zrozpaczona rodzina. Za znalezienie Maksa nagroda. Prosimy o wszelkie informacje.

Witam,

Wiem ze nie wypada tak po prostu wpadac tu i prosic o namiary wiec oficjalnie sie przedstawie tzn napisze pare slow o sobie. Planuje budowe domu wg projektu Doskonly EN z pracowni Domy z Wizja. Mam dzialke na Marysinie, na ktorej stoi dom do rozbiorki. Bylam dzis w gminie zeby zlozyc wniosek o rozbiorke a oni mi wlasnie wyskoczyli z projektem rozbiorki. Procz tego okazalo sie dzis ze mam nielegalnie podlaczona kanalizacje ktore bede musiala zalegalizowac i no i dzis sie dowiedzialam w gazowni ze na warunki zlacza gazowego (przylacze mam na dzialce ale nie podciagniete do budynku) bede czekac trzy miechy. A dzis wlasnie mialam zlozyc wniosek o WZ. Jak na razie jestem zalamana bo myslalam ze moze uda mi sie w dlugi weekend majowy rozebrac chalupe a na jesieni chociaz fundamenty wylac. Ale po dzisiejszych akcjach juz sie pogodzilam ze zaczniemy w przyszlym roku na wiosne.

Serdecznie pozdrawiam wszystkich budujacych

Piechcia10

Jeśli mogę coś doradzić... Do WZ potrzebne jest wyłącznie zapewnienie ze STOENu o dostawie energii (nie pamiętam jak się to fachowo nazywa) na które czeka się dwa tygodnie. Warunki przyłącza gazowego są niepotrzebne (dopiero na późniejszym etapie). Także składaj o WZ jak najszybciej, na to diabelstwo się czeka pół roku, w międzyczasie załatwiaj warunki przyłączenia ze STOENu (to nie to samo, co potrzebne do WZ), z gazowni, z wodociągów i co tam jeszcze masz w pobliżu... :D

P.S. Z architektem nie pomogę... mój nie zajmuje się rozbiórkami.

Pozdrowienia

WaldekZ

• 2 weeks później...
  • 2 weeks później...

UWAGA!

Sprzedam po okazyjnej cenie NOWE KOŁNIERZE DO OKIEN POŁACIOWYCH FAKRO (8szt, wymiar 78x160). Kołnierze mają symbol EHN i są przystosowane do dachówek wysokoprofilowanych.

Kolor RAL 8019 (ciemny brąz).

Osoby zainteresowane proszę o kontakt na priv.

Pozdrawiam,

http://img14.imageshack.us/img14/3383/ehnsnh6.jpg

• 2 weeks później...

Witam,

Powracam na forum (po 2 latach od wybudowania i zamieszkania) z pytaniem.

Czy ktoś z Sz. P. ma godną polecenia firmę do wywozu nieczystości płynnych z Przydomowej Oczyszczalni Ścieków, działającą w Wawrze / okolicach.

Dzwoniłem do MPO i Transnec'u, ale panie słysząc coś o wyjmowaniu filtra i specjalnej procedurze wypompowywania oświadczyły, że takich usług ich firmy nie świadczą. Co nie musi być prawdą, ale biorąc pod uwagę, że jak pierwszy raz przyjechali do mnie po odbiór śmieci to rozwalili mi bramę wszytsko jest możliwe ...

Będę to robił 1 raz, więc chciałbym żeby panowie z szambojeta mieli doświadczenie

Pozdrawiam,

Witam, ma 3 pytania:

1.Czy ktoś mógłby mi polecić sklep ze skrzynkami na gaz do zainstalowania w ogrodzeniu oraz osobę, która mogłaby taką skrzynkę zainstalować. Przygotowanie skrzynki w ogrodzeniu, jest warunkiem jaki gazownia poleciła spełnić,aby skrócić stare połączenie od zburzonego domu.

2. Czy też możecie mi polecić sklep z skrzynkami elektrycznymi, gdyby zakład wymagał podnego przygotowania infrastruktury.

3. Potrzebuję namiarów na geotechnika (najlepiej sprawdzonego i w miarę z przystępną ceną z usługę), na razie mam zamiar budować dom z piwnicą (mała działka). Wydaje mi się, że architekt nie będzie chciał myśleć o zaprojektowaniu piwnicy bez badań geotechnicznych. Może jestem w błędzie.

Mimo, że sąsiedzi wokół mają piwnice, nie chciałabym mieć jakiś niespodzianek na budowie.

Pozdrawiam

• 5 weeks później...