Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

fripp

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wszystko napiszą Ci w decyzji o warunkach zabudowy. Dopiero wtedy, jak wiesz, czy możesz i co możesz bawisz się dalej. Gazownia jest na Kasprzaka, woda - pewnie ze studni?

Powodzenia w papierkologii i walce z urzędem.

A myśmy dziś złożyli papierzyska w banku.

Dużo tego było, ale chyba wszystko udalo się już zebrać, to, co było trza.

Teraz czekamy na wycenę rzeczoznawcy i - miejmy nadzieję sprawne przyznanie i wio...

Bess, jak we czwaretk będzie lało, tak, jak dziś momentami, to oni też będą działać, ci Twoi od studni? Jakby coś odwoływali, to daj znać.

własnie właśnie....też prosze o sygnał jakby co...ja podjadę na początek bo potem muszę lecieć do pracy :evil: :evil:

co do wody to niekoniecznie studnia - zależy od regionu Wawra, ale jeśli mam byc szczery to nie wiem gdzie te całe wodociągi się mieszczą, wiem jedynie gdzie ta cała przepompownia (czy jak się to tam zwie) się znajduje. powodzenie bo papiry to mało przyjemna rzecz....

Deszczu nie wliczam w rachubę. Nie ma takiej możliwości. Ale, gdyby jednak, rzecz jasna, że dam znać.

Mało się teraz udzielam, ale czytam na bieżąco i jestem w temacie. Maj to dla nas miesiąc imprez. Cała nasza czwórka urodzona w maju. :lol:. Ale u nas teraz wesoło :lol: :lol: :lol:

Do fripp

Tylko,że babka powiedziała w urzędzie,że razem z wnioskiem o warunki zabudowy muszę złożyć potwierdzenie od Stoenu,gazu i wody że są mi to wszystko w stanie doprowadzić na działkę. No i za bardzo się nie orientuję gdzie oni się mieszczą? (No wiem powinienem spytać kobitę w urzędzie ale tak mi namąciła w głowie,że zgłupiałem :) )

Witam wszystkich budujących w Wawrze.

do PI

STOEN: ul. W. Chrzanowskiego 12 (czekałem 2 tyg.)

gazownia: ul. Kasprzaka 25 (czekałem 3 tyg)

mpwik: pl. Starynkiewicza 5 (czekałem 3 tyg) - oczywiście jeżeli masz w poblizu wodociąg.

Wszędzie trzeba mieć oryginał mapki (do wglądu) i ksero.

pozdrawiam

M.

do PI

mpwik: pl. Starynkiewicza 5 (czekałem 3 tyg) - oczywiście jeżeli masz w poblizu wodociąg.

pozdrawiam

M.

prąd (czyli STOEN) to Rudzka 18, jeśli nawet przyjmą w lokalnym oddziale stoenu, to i tak tam podeślą więc lepiej na Rudzką od razu

ja do urzędu składałem tylko papiery ze stoenu, bo napisałem że gaz ze zbiornika, woda ze studni+szambo

do PI

pozdrawiam

M.

Dzięki! :D

Pozdrawiam! :wink:

do PI

pozdrawiam

M.

prąd (czyli STOEN) to Rudzka 18, jeśli nawet przyjmą w lokalnym oddziale stoenu, to i tak tam podeślą więc lepiej na Rudzką od razu

ja do urzędu składałem tylko papiery ze stoenu, bo napisałem że gaz ze zbiornika, woda ze studni+szambo

Ok!Dzięki! :)

eMKey - witaj, budujesz się? będziesz budował? ZBudowałeś? a moze coś sprzedajesz? 8)

Będę się budował w okolicach LO w Miedzeszynie (kiedyś w Falenicy) :).

Powinienem ruszyć za jakieś 2 miesiące.

Do tej pory tylko czytałem o waszych budowach, ale myślę, że niedługo zacznę się bardziej udzielać na forum i dzielić moimi doświadczeniami (oby samymi dobrymi :D ).

emkey - a co budujesz? parter/piętro? i z czego?

Dom parterowy, ściana 2-warstwowa z BK (ja mieszkałem całe życie w domu piętrowym, a żona w bloku). Technologia prosta, tak, żeby wykonawca niewiele mógł zepsuć (chociaż "Polak potrafi" :) ).

Tylko cały czas walczymy z myślami co na dach?

Miała być dach. betonowa, ale w porównaniu do ceramicznej to tak jakoś "słabo wygląda", za to ceny ceramicznej :( .

Jak się dowiedziałem ile metrów wyszło tego dachu to :o i nie wiem czy na dachu nie wyląduje blachodachówka. (dobrze, że nie przewija się w naszych rozważaniach gont bo chyba bym się zastrzelił już na starcie :D :D ).

eMKey napisał:

Jak się dowiedziałem ile metrów wyszło tego dachu to i nie wiem czy na dachu nie wyląduje blachodachówka.

No to rada najprostsza z możliwych: weź po prostu projekt i poproś w dwóch hurtowniach, żeby Ci wycenę zrobili, będziesz wiedział, na czym stoisz. To chyba najlepsze rozwiązanie.

Pozdrawiam i powodzenia, ja też bk2w, cement na dachu, a daszek niestety nie taki, jak wiata na przystanku....

Lawy? BESS

Wchodzę w studniarza, w przyszłym tygodniu się do niego odzywam.

W sprawach dachowych forum się trochę przydaje, nie wchodzi się ot, tak z ulicy. :wink:

ooo...fripp nie wiem ale cały czas byłem pewny że ty ceramiką będziesz budował... :o myślałem że jako jedyny w grupie będę miał bk2w 8)

A z dachem to eMKey powinieneś zrobić jak fripp mówi. Mnie cement nie przekonał ale nie cenowo tylko z innych powodów. Mam blachę.

fripp - a jaką studnię? i Bess - masz już studnię? dobrze zrobiona? jakieś uwagi?

tak trzymaj i trzymamu kciuki :p :p :p za trafne decyzje

eeeyyy :o :o ale o co chodzi??