Lawy 16.05.2005 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2005 Niom, o porządek chłopaki dbali - naprawdę....jeden nawet z grabiami latał i co kilka dni grabił ziemię naokoło żeby to ładnie wyglądało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PI 17.05.2005 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Witam! Chcę złożyć wniosek o warunki zabudowy. I mam pytanie:gdzie się składa wnioski o media? Światło to w Stoenie,a woda i gaz? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 17.05.2005 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Wszystko napiszą Ci w decyzji o warunkach zabudowy. Dopiero wtedy, jak wiesz, czy możesz i co możesz bawisz się dalej. Gazownia jest na Kasprzaka, woda - pewnie ze studni?Powodzenia w papierkologii i walce z urzędem.A myśmy dziś złożyli papierzyska w banku.Dużo tego było, ale chyba wszystko udalo się już zebrać, to, co było trza.Teraz czekamy na wycenę rzeczoznawcy i - miejmy nadzieję sprawne przyznanie i wio...Bess, jak we czwaretk będzie lało, tak, jak dziś momentami, to oni też będą działać, ci Twoi od studni? Jakby coś odwoływali, to daj znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 17.05.2005 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 własnie właśnie....też prosze o sygnał jakby co...ja podjadę na początek bo potem muszę lecieć do pracy co do wody to niekoniecznie studnia - zależy od regionu Wawra, ale jeśli mam byc szczery to nie wiem gdzie te całe wodociągi się mieszczą, wiem jedynie gdzie ta cała przepompownia (czy jak się to tam zwie) się znajduje. powodzenie bo papiry to mało przyjemna rzecz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 17.05.2005 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Deszczu nie wliczam w rachubę. Nie ma takiej możliwości. Ale, gdyby jednak, rzecz jasna, że dam znać. Mało się teraz udzielam, ale czytam na bieżąco i jestem w temacie. Maj to dla nas miesiąc imprez. Cała nasza czwórka urodzona w maju. . Ale u nas teraz wesoło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PI 17.05.2005 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2005 Do fripp Tylko,że babka powiedziała w urzędzie,że razem z wnioskiem o warunki zabudowy muszę złożyć potwierdzenie od Stoenu,gazu i wody że są mi to wszystko w stanie doprowadzić na działkę. No i za bardzo się nie orientuję gdzie oni się mieszczą? (No wiem powinienem spytać kobitę w urzędzie ale tak mi namąciła w głowie,że zgłupiałem ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 18.05.2005 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Witam wszystkich budujących w Wawrze.do PISTOEN: ul. W. Chrzanowskiego 12 (czekałem 2 tyg.)gazownia: ul. Kasprzaka 25 (czekałem 3 tyg)mpwik: pl. Starynkiewicza 5 (czekałem 3 tyg) - oczywiście jeżeli masz w poblizu wodociąg. Wszędzie trzeba mieć oryginał mapki (do wglądu) i ksero.pozdrawiamM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 18.05.2005 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Witam wszystkich budujących w Wawrze. do PI STOEN: ul. W. Chrzanowskiego 12 (czekałem 2 tyg.) gazownia: ul. Kasprzaka 25 (czekałem 3 tyg) mpwik: pl. Starynkiewicza 5 (czekałem 3 tyg) - oczywiście jeżeli masz w poblizu wodociąg. Wszędzie trzeba mieć oryginał mapki (do wglądu) i ksero. pozdrawiam M. prąd (czyli STOEN) to Rudzka 18, jeśli nawet przyjmą w lokalnym oddziale stoenu, to i tak tam podeślą więc lepiej na Rudzką od razu ja do urzędu składałem tylko papiery ze stoenu, bo napisałem że gaz ze zbiornika, woda ze studni+szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 18.05.2005 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Bess NO TO STOOOO LAAAAT STOOO LAAAT i szybkiej i sprawnej budowy Wam życzymy i do jutra. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 18.05.2005 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 100 LAT eMKey - witaj, budujesz się? będziesz budował? ZBudowałeś? a moze coś sprzedajesz? I zgodnie z nową świecką tradycją znowu się z frippem miniemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PI 18.05.2005 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Witam wszystkich budujących w Wawrze. do PI STOEN: ul. W. Chrzanowskiego 12 (czekałem 2 tyg.) gazownia: ul. Kasprzaka 25 (czekałem 3 tyg) mpwik: pl. Starynkiewicza 5 (czekałem 3 tyg) - oczywiście jeżeli masz w poblizu wodociąg. Wszędzie trzeba mieć oryginał mapki (do wglądu) i ksero. pozdrawiam M. Dzięki! Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PI 18.05.2005 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Witam wszystkich budujących w Wawrze. do PI STOEN: ul. W. Chrzanowskiego 12 (czekałem 2 tyg.) gazownia: ul. Kasprzaka 25 (czekałem 3 tyg) mpwik: pl. Starynkiewicza 5 (czekałem 3 tyg) - oczywiście jeżeli masz w poblizu wodociąg. Wszędzie trzeba mieć oryginał mapki (do wglądu) i ksero. pozdrawiam M. prąd (czyli STOEN) to Rudzka 18, jeśli nawet przyjmą w lokalnym oddziale stoenu, to i tak tam podeślą więc lepiej na Rudzką od razu ja do urzędu składałem tylko papiery ze stoenu, bo napisałem że gaz ze zbiornika, woda ze studni+szambo Ok!Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 18.05.2005 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 eMKey - witaj, budujesz się? będziesz budował? ZBudowałeś? a moze coś sprzedajesz? Będę się budował w okolicach LO w Miedzeszynie (kiedyś w Falenicy) . Powinienem ruszyć za jakieś 2 miesiące. Do tej pory tylko czytałem o waszych budowach, ale myślę, że niedługo zacznę się bardziej udzielać na forum i dzielić moimi doświadczeniami (oby samymi dobrymi ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 18.05.2005 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Oj Lawy, popraw Ty się. Następnym razem, to chybya będziesz się musiał na mnie zasadzić Za to, jak to już nastąpi, to..... Jak u nas się zacznie, to i bywać na wsi częściejbędziemy, więc pewnie jeszcze jakaś okazja będzie. pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 18.05.2005 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2005 Baaa...wogóle mnie pewnie nie będzie u Bess primo przesunięta godzina, secundo wyskoczylo spotkanie u konkurencji i muszę pędzić ile sił do pracy z rana... ale liczę, że kiedyś się uda.. emkey - a co budujesz? parter/piętro? i z czego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 19.05.2005 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 19.05.2005 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 emkey - a co budujesz? parter/piętro? i z czego? Dom parterowy, ściana 2-warstwowa z BK (ja mieszkałem całe życie w domu piętrowym, a żona w bloku). Technologia prosta, tak, żeby wykonawca niewiele mógł zepsuć (chociaż "Polak potrafi" ). Tylko cały czas walczymy z myślami co na dach? Miała być dach. betonowa, ale w porównaniu do ceramicznej to tak jakoś "słabo wygląda", za to ceny ceramicznej . Jak się dowiedziałem ile metrów wyszło tego dachu to i nie wiem czy na dachu nie wyląduje blachodachówka. (dobrze, że nie przewija się w naszych rozważaniach gont bo chyba bym się zastrzelił już na starcie :D ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 19.05.2005 18:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 eMKey napisał:Jak się dowiedziałem ile metrów wyszło tego dachu to i nie wiem czy na dachu nie wyląduje blachodachówka. No to rada najprostsza z możliwych: weź po prostu projekt i poproś w dwóch hurtowniach, żeby Ci wycenę zrobili, będziesz wiedział, na czym stoisz. To chyba najlepsze rozwiązanie. Pozdrawiam i powodzenia, ja też bk2w, cement na dachu, a daszek niestety nie taki, jak wiata na przystanku.... Lawy? BESS Wchodzę w studniarza, w przyszłym tygodniu się do niego odzywam. W sprawach dachowych forum się trochę przydaje, nie wchodzi się ot, tak z ulicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawel i renia 19.05.2005 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 tak trzymaj i trzymamu kciuki za trafne decyzje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 19.05.2005 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2005 ooo...fripp nie wiem ale cały czas byłem pewny że ty ceramiką będziesz budował... myślałem że jako jedyny w grupie będę miał bk2w A z dachem to eMKey powinieneś zrobić jak fripp mówi. Mnie cement nie przekonał ale nie cenowo tylko z innych powodów. Mam blachę. fripp - a jaką studnię? i Bess - masz już studnię? dobrze zrobiona? jakieś uwagi? tak trzymaj i trzymamu kciuki za trafne decyzje eeeyyy ale o co chodzi?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts