Zuzza 22.06.2005 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Hej ! Dawno się nie odzywałam, bo nie mam się czym chwalić... Warunki zabudowy w końcu mamy, ale niestety nadal nie wyjaśniła się sprawa z współwłasnością naszej działki i poczekamy jeszcze miesiąc-dwa... Dlatego już postanowilismy że jednak zaczynamy z wiosną... Jak tylko lody puszczą Przynajmniej będzie czas na wszelkie papiery pozostałe, szukanie ekip itp... O ekipie już myślę na poważnie - Dlatego jesli macie godną polecenia ekipę do stanu surowego to poproszę o info. Naprzeciwko naszej działki rosną trzy nowe domy... Teraz są już na etapie murowania poddasza. Przynajmniej sąsiedzi będą A ten dokładnie naprzeciwko jest najładniejszy - mój ulubiony projekt Archonu. Chociaż to mnie pociesza Pozdrowienia !! Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 22.06.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Hej ! Dawno się nie odzywałam, bo nie mam się czym chwalić... Warunki zabudowy w końcu mamy, ale niestety nadal nie wyjaśniła się sprawa z współwłasnością naszej działki i poczekamy jeszcze miesiąc-dwa... Dlatego już postanowilismy że jednak zaczynamy z wiosną... Jak tylko lody puszczą Przynajmniej będzie czas na wszelkie papiery pozostałe, szukanie ekip itp... O ekipie już myślę na poważnie - Dlatego jesli macie godną polecenia ekipę do stanu surowego to poproszę o info. Naprzeciwko naszej działki rosną trzy nowe domy... Teraz są już na etapie murowania poddasza. Przynajmniej sąsiedzi będą A ten dokładnie naprzeciwko jest najładniejszy - mój ulubiony projekt Archonu. Chociaż to mnie pociesza Pozdrowienia !! Zuzza głowa do góry Zuzza! z ręką na sercu mogę polecić moich murarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 22.06.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Mlk, Bardzo chętnie ich wezmę! Nie ma to jak polecona ekipa A możesz mi napisać jakieś szczegóły (ewentualnie na priv) - jaki to będzie pułap cenowy Chciałabym się jak najszybciej z jakąś ekipą dogadać... Pozdrawiam! Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 22.06.2005 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 witam serdecznie trochę się nie odzywałem, bo mi się rozpoczęcie przedłużało ale jutro zjeżdza ekipa!!! i budowa rusza!!! ach, musiałem się tym z Wami podzielić dzięki za namiary na studniarza, studnia wykopana i leci woda hehe, szkoda, że nie ropa pozdrawiam i sukcesów dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 22.06.2005 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 Fajno CI .........u mnie zastój...a jak ktoś już kiedyś pisał - ciesz się, że nie ropa bo tobyś miał wtedy dopiero kłopot.... ja może studnię w lipcu zamówię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 22.06.2005 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2005 O, to przy okazji ja bym poprosił na namiary na studniarza. Jeszcze czekam na pozwolenie, ale warto juz sie zainteresowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 23.06.2005 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 O, to przy okazji ja bym poprosił na namiary na studniarza. Jeszcze czekam na pozwolenie, ale warto juz sie zainteresowac... Pan Flisiński 0601717254 studnia zwykła - abisynka 50zł/m głebinówka 100zł/m wczoraj przeżyłem spory szok a było tak: rano przed pracą zajrzałem na budowę, krótko zlustrowałem obróbkę deski czołowej, kosze i ucieszyłem się że mam już rynny koło południa mieli dowieźć dachówkę, więc wieczorem liczyłem że już kilka sztuk będzie sobie leżało na dachu - przyjeżdżam koło 19stej i oczom nie wierze: dekarze (6 chłopa) ułożyli prawie wszystko!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ponad 4 tysiące dachówek!!!!! ekipa jest rewelacyjna! mam śliczny kasztanowy dach ps. właśnie uświadomiłem sobie że zapomniałem o kamieniu węgielnym - Wy macie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 23.06.2005 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2005 mlk - Twój dach widać już z daleka. A jak się świeci... Trudno go nie zauważyć. To i ja się pochwalę. ZACZĘŁO SIĘ! Wczoraj zgarnęli mi humus, dzisiaj było tyczenie, teraz ekipa kopie dołki, zbija dechy. A od poniedziałku zbrojenie. Krótko i zwięzłowato, ale co tu pisać, najciekawsze dopiero przed nami. fripp - no i okazuje się, że pana od koparki też mamy tego samego, podobno Twój murarz właśnie jego sobie zatrudnił. Bardzo ok facet. Studniarz też jest ok. Zgodnie z umową, przyjechał przed budową założył pompkę, pokazał jak działa. Facet jest brdzo słowny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 24.06.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 mlk - Twój dach widać już z daleka. A jak się świeci... Trudno go nie zauważyć. dzięki ciągle jestem pod wrażeniem widoku - dla osób, które nie widziały jeszcze, umieściłem w mojej galerii kilka fotek - zapraszam To i ja się pochwalę. ZACZĘŁO SIĘ! Wczoraj zgarnęli mi humus, dzisiaj było tyczenie, teraz ekipa kopie dołki, zbija dechy. A od poniedziałku zbrojenie. Krótko i zwięzłowato, ale co tu pisać, najciekawsze dopiero przed nami. fripp - no i okazuje się, że pana od koparki też mamy tego samego, podobno Twój murarz właśnie jego sobie zatrudnił. Bardzo ok facet. Studniarz też jest ok. Zgodnie z umową, przyjechał przed budową założył pompkę, pokazał jak działa. Facet jest brdzo słowny. GRATULACJE!! pamiętam to przeżycie - pierwszego dnia budowy najwięcej zmienia się, bo na sennej działce powstaje wykop i hałda ziemi! Postaram się zajrzeć do Ciebie dziś lub w weekend. którego Pana od koparki wzięłaś? pytam się bo musze jeszcze wykopać szambo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 24.06.2005 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 MLK - jakie szambo i skąd bierzesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 24.06.2005 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2005 mlk - Twój dach widać już z daleka. A jak się świeci... Trudno go nie zauważyć. dzięki ciągle jestem pod wrażeniem widoku - dla osób, które nie widziały jeszcze, umieściłem w mojej galerii kilka fotek - zapraszam Będę miał podobną bryłę budynku i dachu i dlatego pytanko: dachówki jakiego producenta (typ) masz na dachu? Z góry dzięki za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 25.06.2005 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 mlk - nie znam nazwiska tego pana, ale mieszka on na Mrówczej, zaczepiliśmy go kiedyś niedalego naszej działki, jak jechał z robotą do kogoś. Numer do niego puszczę Ci na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 26.06.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Tak jak pisałam - najciekawsze przed nami. Niestety na początek w negatywnym tego słowa znaczeniu. . Murarze wykopali dołki i... okazało się, że mamy śmietnik pod ziemią. Kupa gruzu i to w dwóch miejscach. . Także w poniedziałek zbrojenia nie będzie. Na pole boju znowu wkroczy koparka i częściowo zepsuje pracę murarzy. Do tego dochodzą koszty. To już nasze trzecie niepowodzenie w tej budowie. Do trzech razy sztuka mam nadzieję, bo ileż można... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 26.06.2005 20:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 No i bylem po tygodniu na włościach, MLK, rzeczywiście miły widok, ten Twój dach, szkoda tylko, że nie widziałem, jak się błyszczy, chyba, że już masełko z niego się stopiło , Bess, musimy się , niestety wspierać w działaniach różnistych, bo rzeczywiście niektóre wydarzenia sprawiają , że odechciewa się wszystkiego już teraz , obejrzałem sobie te Wasze dołki, okazałe, niestety.... My po koszmarnych bojach z bankiem, jak będę miał więcej czasu, to może cosik napiszę w wątku kredytowym, w każdym razie walka bez sensu, zakończona straszeniem bankowców - nie mam na myśli oddziału, bo tu było wszystko jak najlepiej, ale analitycy i cała ta "górka" zarządzająca- nóż w kieszeni i garść granatów na nich . Postraszeni (dobrze, że na takich są sposoby) zdecydowali się podjąć jedną, wiążącą decyzję, bo tak, to codziennie innna wersja była . Dzięki za info o Edzie, postaramy się go dopilnować , żeby uniknąć bezsensownej walki. W piątek pewnie tyczyć się będziemy chcieli. Zobaczym, co i jak, Wykonawca, zgodnie z tym, czego mnie nauczyli na zajęciach w szkole zaczynać chce w sobotę, lub poniedziałek, tradycyjnie jeszcze środa podobno dobra Choć to wszystko ciemnota, gusło i zabobon, to może lepiej nie zadzierać i prowokować sił nieczystych Pozdrawiam (rany, jak ja się boję ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 27.06.2005 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Bess-dzięki Lawy-jeszcze nie wiem jakie, na otwockiej ktoś polecał jakieśa Ty robiłeś rozeznanie rynku? eMKey-Robenjaki dokładnie będziesz miał projekt? pokaż fripp-świeciła się jak była świeżo położona, teraz jest zakurzona od przycinania dachówek na kosze itp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 27.06.2005 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 A u mnie śmieci wywiezione. 1,5 kamaza wyszło, więc potargować się dało troszeczkę. No i ławy są już głębsze, bo to co było to jakby ktoś oglądał, to było nie skończone. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 27.06.2005 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 No a u nas finansowanie zapewnione. Dwie i pół godziny spędzone w banku na podpisywaniu papierów . Cała książka. . Za tydzień start. Jak to będzie???? Lawy, MLK i inni .... (to tak, jak w flimach) będziecie nas podtrzymywać na duchu? Pewnie już całkiem czas na zaglądanie tu się skończy Też tak mieliście? Trema i lęk? Dziwne uczucie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 27.06.2005 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Ja tak mam, ale to nie tylko za sprawą budowy. Wakacji nadszedł czas i z dziećmi trzeba coś zrobić. Także oprócz budowy mam małe przygotowania do wyjazdu. Zostawiam męża samego z tą budową. Tylko co ja zobaczę po powrocie? Także od piątku przez pewnien czas na forum nie pojawię się, chyba, że małżonkowi przyjdzie na myśl tu zajrzeć, popytać. fripp - to jak Ty będziesz startował, to my będziemy pewnie lać beton. Wiesz, jak budowa rusza, to zaraz mnóstwo ofert, wizytówek i różnych przedstawicieli się pojawia na budowie, np z Pazio Beton już 3 razy zajeźdżali i dorwali mnie tam w końcu dzisiaj, jak byłam z moim obecnym sąsiadem (z którym zresztą rozmawiałeś kiedyś przez tel). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 27.06.2005 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 No, Bess, tu już przesadziłaś, byłam z moim obecnym sąsiadem (z którym zresztą rozmawiałeś kiedyś przez tel). Z twoim sąsiadem przez telefon nie rozmawialiśmy, chyba, że nie wiedzieliśmy, że to on . Natomiast sytacja będzie analogiczna, ja też na dwa tygodnie zostanę sam . W każdym razie to samo pytanie dręczy 1/2, co tu będzie, jak wróca. Razem na wakacje to pod koniec lata chcemy się wybrać gdzieś, bo nie da się w mieście wysiedzieć. Wszystko zależy od postępów... Tymczasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 27.06.2005 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 witam ponownie: ponieważ pierwszy etap kupowania stali mam za sobą, podzielę się spostrzeżeniem: uwaga na wagę prętów, która naliczają przy wydawaniu stali. prawidłowa waga 12 mb pręta fi 12 wynosi 10,66 kg są firmy, które przyjmują 10,5, ale np. w Hamexie na lucerny przyjmują 11kg pręta fi 6 dł. 6m wynosi 1,33kg ,dla przykładu we wspomianym Hamexie przyjmują 1,5kg. Łatwo sobie wyobrazić co to oznacza przy większych zamówieniach. Należy o tym również pamiętać przy negocjacjach pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts