Lawy 07.08.2005 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 To prawda, że dechy ma najtańsze i to rownież fakt, że wiadomo dlaczego są tańsze. Drewna na więźbę od niego bym nie brał i nawet o cenę tam nie pytałem. Ale calówki, które miał były takiej jakości, że mój budowlaniec stwierdził że ok - na cele budowlane wystarczyły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 07.08.2005 21:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2005 To prawda, że dechy ma najtańsze i to rownież fakt, że wiadomo dlaczego są tańsze. Drewna na więźbę od niego bym nie brał i nawet o cenę tam nie pytałem. Ale calówki, które miał były takiej jakości, że mój budowlaniec stwierdził że ok - na cele budowlane wystarczyły. też mi się zdaje że do szalowania ław, zbicia wychodka itp to one starczą drewno na wieźbę brałem skąd inąd, ale też za proste to nie było niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 08.08.2005 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Hej ! Coś wakacyjnie się tu zrobiło - mało się dzieje - wszyscy zapracowani U mnie też coś wreszcie się dzieje! W zeszłym tygodniu udało nam się podpisać akt notarialny zakupu naszej wyczekanej działki, a w sobotę kupiliśmy już projekt. Czyli decyzje zapadły - budujemy Dom w Tulipanach Archonu. Na dodatek w sobotę przeszłam się po firmach z oknami na Bartyckiej, żeby zrobic sobie wstępne orientacyjne szacunki kosztów. I tu jestem miło zaskoczona, bo okna nie bedą takie drogie jak myslałam. A zachorowałam na okna jakie sprawił sobie Hawkmoon (patrz galeria domów) w stylu retro, ze szprosami i rzeźbionymi słupkami - to wcale nie kosztuje duzo wiecej. Polecam salon Igies&Igies - baaardzo miła, kompetentna i pomocna pani. Teraz czeka mnie adaptacja - a zmian w projekcie robimy całą masę - łącznie z całkowita zmianą konstrukcji dachu, przesunięciem brył domu, kominów, wszystkie ściany działowe - makabra..... Pozdrawiam! Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpiatek 08.08.2005 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 podjedź do Radości do firmy Jocz, też mają w ofercie okna drewniane w stylu retro http://www.jocz.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 08.08.2005 14:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2005 Jocz to okna plastikowe, tak wynika z tej strony. Wkrótce zacznę się interesować drewnem bardziej, żeby zimą zamówić (duże zniżki). Na razie mam kilka typów, mocno zastanawiam się nad ofertą przysłaną przez firmę z łodzi, polecaną przez ,,charliego,, z wątku okiennego. Powoli rozkręca się druga ekipa.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 09.08.2005 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 W Igies&Igies na starcie zaproponowano mi 33% rabatu - aż się zdziwiłam.... Pozdrawiam, Zuzza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 09.08.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 Jocz to okna plastikowe, tak wynika z tej strony. Wkrótce zacznę się interesować drewnem bardziej, żeby zimą zamówić (duże zniżki). Na razie mam kilka typów, mocno zastanawiam się nad ofertą przysłaną przez firmę z łodzi, polecaną przez ,,starego,, z wątku okiennego. Powoli rozkręca się druga ekipa.... co to za firma? Droga Grupo!! prosze piszcie więcej - jestem na wygnaniu w Paryżu przez miesiąc (jeszcze 2tyg.) i chętnie poczytałbym co się dzieje w Wawrze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpiatek 09.08.2005 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2005 A propos okien Jocz to należy do nich podjechać do Radości i zapytać się o okna drewniane, mają na wystawie, bardzo ładne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 11.08.2005 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2005 Witajcie, No Bess zazdroszcze z urlopu na urlop, przyjemnie mlk chętnie bym do Ciebie wyskoczył, pozajadał mule zagryzając bagietką na placu Pigal Jak tam fripp fundamenty ? były pręty czy nie było, do dziś nie wiem? Zuzza gratuluje, teraz czeka Cię droga krzyżowa przez Gminę U mnie budowa niestety się opóźnia miał być stan surowy 10.08 i nic, dzisiaj dopiero ruszyła więźba. Układanie dachu przekładałem już dwa razy, zobaczymy. Drewno brałem na Lucerny wporzo goście bardzo elastyczni i sympatyczni. W związku z opóźnieniami transport drewna na więźbę przekładałem zaś trzy, w tym raz była już zapakowana ciężarówka. Nadal szukam elektryka, może macie kogoś polecić? (historia fripp'a mnie nie zraziła) Fripp, Lawy, Bess, mlk gdzie macie te swoje budowy chętnie się przejade po okolicy i popodziwiam, jak macie ochotę to ześlijcie mi info na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia64 12.08.2005 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Hej! POSZUKUJĘ LUDZI KTÓRZY BUDUJĄ LUB BUDOWALI C-33 Z MURATORA,PRZYMIERZAMSIĘ DO BUDOWY W PRZYSZŁYM ROKU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.08.2005 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2005 Pan Flisiński 0601717254 studnia zwykła - abisynka 50zł/m głebinówka 100zł/m W budownictwie to jednak ta inflacja zasuwa... Pozwoliłem sobie zadzwonić - abisynka już 60 pln z metra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 15.08.2005 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Dzięki fripp za odpowiedź, gratuluje ponownego startu "karawana jedzie dalej..." jak to gdzieś czytałem. mlk wypij jednego kira za pomyślność wawerskich budowlanych! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 15.08.2005 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2005 Dziś pół dnia w piaskownicy spędzone z juniorem, częściowa izolacja (tego, co bylo w szalunkach robione) zakończona, a jutro bloczki jadą do góry. Jeszcze na pomiary tego, co zrobili muszę się udać, pewnie jutro podjedziemy, żeby sprawdzić, czy aby pałac nie skarlał, lubo też nie rozrósł się majestatycznie.... Zuzza, rabat nieważny, ceny ostateczne mają znaczenie. Dopiero wtedy można porównywać. Ja dostałem na dach 30 % na razie od cen z cennika oficjalnego. To już jest całkiem fajne. Pozdro a tak poza ... to karawan jedzie, nie karawana.... (choć niedługo podpis zniknie na bardziej stosowny) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 17.08.2005 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2005 Witam, Ja to już tak tradycyjnie raz na miesiąc się odzywam. I tradycyjnie jeszcze budowa nie ruszyła. Ale dziś odbieram dziennik budowy, potem jadę do PINB przy ul.Bagatela... Własnie - tak dla zainteresowanych - PINB zmienił adres z ul. Sienkiewicza na ul. Bagatela 14. Tylko nie wiem jak z telefonem - pod starym nikt nie odbiera a nowego nigdzie nie ma... Jak uda mi się w PINB dziś załatwić wszystko, to za tydzień ruszam. Drzew już nie mam - zostały tyklo pnie . Bardzo bym był wdzięczny za namiary na jakiś sprzęt do ich usunięcia i do zebrania humusu (koparka itp). Starałem się przejrzeć dziś cały wątek w tej sprawie i albo przeoczyłem, albo nie było... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 18.08.2005 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Ale dziś odbieram dziennik budowy, potem jadę do PINB przy ul.Bagatela... Własnie - tak dla zainteresowanych - PINB zmienił adres z ul. Sienkiewicza na ul. Bagatela 14. Tylko nie wiem jak z telefonem - pod starym nikt nie odbiera a nowego nigdzie nie ma... Ja tam byłem dzisiaj , tel. pozostał ten sam 827 50 78. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 18.08.2005 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Ja tam byłem dzisiaj , tel. pozostał ten sam 827 50 78. Oj, na pewno? Byłem tam wczoraj i przy mnie pani podawała komuś numer telefonu czytając go z kartki - jak sama powiedziala "dopiero dziś dostali, więc jeszcze nie zna na pamięć". Ech, że też nie spisałem go wtedy!! ps. tak się spieszyłem ze składaniem papierów, że zapomniałem zrobić kopię dla siebie (na wszelki wypadek) i nie mam w zasadzie żadnego dowodu, że złożyłem podanie... co radzicie? mogą mi podbić po paru dniach (nie mam też ksera, więc musieliby oryginał wyciągnąć)? A może sobie darować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 18.08.2005 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Ja tam byłem dzisiaj , tel. pozostał ten sam 827 50 78. Oj, na pewno? Byłem tam wczoraj i przy mnie pani podawała komuś numer telefonu czytając go z kartki - jak sama powiedziala "dopiero dziś dostali, więc jeszcze nie zna na pamięć". Ech, że też nie spisałem go wtedy!! ps. tak się spieszyłem ze składaniem papierów, że zapomniałem zrobić kopię dla siebie (na wszelki wypadek) i nie mam w zasadzie żadnego dowodu, że złożyłem podanie... co radzicie? mogą mi podbić po paru dniach (nie mam też ksera, więc musieliby oryginał wyciągnąć)? A może sobie darować?? Ja się dodzwoniłem.( ale może miałem szczeście) A z oddawaniem papierów zrobiłem to samo co ty, pani mi powiedziała, że "pan nas tylko informuje, dziękuję" więc wyszedłem i teraz mam ten sam dylemacik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 18.08.2005 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 A z oddawaniem papierów zrobiłem to samo co ty, pani mi powiedziała, że "pan nas tylko informuje, dziękuję" więc wyszedłem i teraz mam ten sam dylemacik. No własnie... strasznie mnie to teraz męczy. Z natury jestem pesymistą i już widze jak za pół roku będą mi wmawiać, że nic im nie składałem... no, a żadnego dowodu nie mam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 18.08.2005 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2005 Z tymi papierami to oczywiscie trudno cokolwiek doradzić. Ja z przyzwyczajenia zawsze biorę potwierdzenie, tak też zrobiłem i tym razem. Pani powiedziała, że ją tylko informujesz, dopóki jest wszystko OK to potwierdzenie nie jest z pewnościa konieczne, ale w razie czego ...To tylko takie gdybanie.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 19.08.2005 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Niby na grupie nic się nie dzieje a moje pytanie o namiary na sprzet typu koparka uciekł juz calkiem daleko, dlatego ponawiam. Bylbym bardzo wdzieczny za jakies telefony, bo sam nie wiele znalazlem poki co... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts