Gość tripper 19.08.2005 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 halo halo, pozdrawiam wszystkich, zwlaszcza tych z Traktu Lubelskiego i okolic, macie super lokalizacje i fajnych sasiadow, a ta droga, o ktorej czytalem tu (miedzy Traktem a linia kolejowa, po polach, blizej Traktu), to jakas mrzonka, miala byc droga dojazdowa do kolonii Julianow, gdzie mial powstac Goclaw 2 (a nie powstal, wiec drogi raczej tez nie bedzie). pozdrawiam,exsasiad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 19.08.2005 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 (...)A do tego jeszcze pisemko wyślę, że za każdy dzień przetrzymywania $ się należą. I to tyle z dziadem. mam nadzieję, że ktoś, kto przeczyta nie weźmie go już, a też 3 razy chociaż się zastanowi, co w umowie ma być napisane. TO JEDYNA NASZA BROŃ. hawkh pozdrawiam fripp, paru rzeczy w Twoim poście nie rozumiem... Jak chcesz wyegzekwować pieniądze za "przetrzymywanie" (baraku), kiedy nie potrafisz wyciągnąc pieniędzy, które wykonawca już jest Tobie winien za zerwanie warunków umowy...? Piszesz też, że "TO JEDYNA NASZA BROŃ"... Jak TY tę broń wykorzystałeś? Z korespondencji z Tobą i Twoich postów wynika, że po prostu podwinąłeś kitkę i siedzisz cicho. O takiej broni myślałeś? No to szacunek Po co więc ta Twoja piana na forum....? Nie gniewaj się, ale obok Twojego postu nie mogłem przejść obojętnie. Sorry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fidelis 19.08.2005 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2005 Niby na grupie nic się nie dzieje a moje pytanie o namiary na sprzet typu koparka uciekł juz calkiem daleko, dlatego ponawiam. Bylbym bardzo wdzieczny za jakies telefony, bo sam nie wiele znalazlem poki co... mlk ma sporą wiedzę na ten temat. Pytanie skieruj do niego bezpośrednio na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 22.08.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Kopara już załatwiona, nawet trochę już sobie popracowała (dzieki Bess ). Teraz poszukuje hydraulika... przynajmniej tak mi się zdaje... za tydzień zaczynam fundamenty i w związku z tym chyba to dobry moment, żeby jakieś rury położyć, nie? ps1. przepraszam, że tak ciągle o jakieś namiary proszę, ale sam nie mam kompletnie czasu szukać, a tutaj zawsze dostane namiar na kogoś, kto jest blisko i kto (w pewnym stopniu) jest sprawdzony (choć mam świadomość, że z tym może być różnie). ps2. trzymajmy kciuki za pogode... oby byla taka jak dzis jeszcze przez pare tygodni minimum!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 22.08.2005 22:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2005 Kopara już załatwiona, nawet trochę już sobie popracowała (dzieki Bess ). Teraz poszukuje hydraulika... przynajmniej tak mi się zdaje... za tydzień zaczynam fundamenty i w związku z tym chyba to dobry moment, żeby jakieś rury położyć, nie? ps1. przepraszam, że tak ciągle o jakieś namiary proszę, ale sam nie mam kompletnie czasu szukać, a tutaj zawsze dostane namiar na kogoś, kto jest blisko i kto (w pewnym stopniu) jest sprawdzony (choć mam świadomość, że z tym może być różnie). ps2. trzymajmy kciuki za pogode... oby byla taka jak dzis jeszcze przez pare tygodni minimum!! ja brałem hydraulika z forum: skrol (znajdziesz go na ogloszeniach drobnych) chyba zrobił wszystko ok, w sumie to nie wiem bo nie uzywalem jej ps. u mnie hydraulika byla ukladana juz po zasypaniu fundamentow i ubiciu piachu ps.2 w tym tygodniu wracam z wygnania, juz nie moge sie doczekac widoku domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 24.08.2005 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2005 Witam wszystkich po długiej nieobecności. Już jakiś czas po urlopie, ale czasu brakowało, żeby posiedzieć na forum. Tymczasem u mnie byłby wylany dzisiaj strop. Byłby , gdyby nie awaria. Szteter przyjechał, a beton już nie dojechał. A, że było już za późno, wszystko zostało przełożone na jutro. CDN. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 25.08.2005 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2005 No i ja wróciłem z tygodniowego urlopu prosto na budowę. W nocy powrót a już nad ranem na klęczkach kładłem papę na parterze i muszę powiedzieć że to w sumie prosta sprawa, tylko ta papa cholernie ciężka. A dziś już w pracy:( ale zostaje mi weekend na dokończenie papowania bo w poniedziałek wejdzie hydraulik a chce mieć już przed nim zrobioną izolację przeciwilgociową.pozdrLawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 30.08.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Bess dzięki za pamięć widzę, że uważnie czytasz posty. Zgodę na budowę chcę załatwić w tym roku a z budową ruszę w przyszłym bo w tym roku nie ma szans . Nie wiem jakiś jonasz jestem czy co wyobraź sobie zleciłem geodetce (zresztą poleconej na forum) wykonanie mapek i czekałem 1,5 miesiąca cały urlop przeszedł i tyle. Gdybym nie dał zadatku to bym jej podziękował. Nie traciłem czasu, odwiedziłem sporo budów w Rembertowie i okolicy wziąłem kilka namiarów na ekipy no i w międzyczasie załatwiałem inne sprawy: prąd, gaz i legalizację przyłącza wodnego. Pozdrowienia dla całej Grupy WAWER Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 30.08.2005 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Od zalania stropu codziennie podlewnie... Poza tym robią nam przed "nosem " drogę, na którą zresztą składaliśmy się, bo to z inicjatywy jednego z sąsiadów. Do soboty to podobno potrwa. W każdym razie nie jeździmy już po piachu, tylko po asfalcie (takim gorszym, ale zawsze). mlk - a może ty jesteś zainteresowany robieniem we wrześniu szamba (http://www.salexpol.pilickanet.pl/) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 30.08.2005 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2005 Pietka - no to widzę, że czasu rzeczywiście nie marnowałeś. Pozwolenie to już pójdzie błyskawicznie. Trzymać tylko kciuki, żeby wiosna w przyszłym roku szybciej przyszła niż w obecnym, wtedy wszystko można szybciej zacząć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 02.09.2005 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Witammało ma ostatnio czasu i rzadziej tu zaglądam - i terminy mi się kurczą na budowie...jeszcze chwila a kolejni fachowcy będą kolejnym po pietach chodzić. Wrzesień zapowiada się więc mocno pracowicie u mnie: obecnie jest hydraulik, za 2 tygodnie wylewki, tuż po wylewkach elewacja, przed elewacją chcę złapać jeszcze elektryka aby zrobił mi wszystko co jest potrzebne na domu do przyłącza napowietrznego....jak się nie uda to niestety będą ślady na elewacji:( I w międzyczasie walka ze stoenem, z gazownią i oby nie z fachowcami. aaaa i jeszcze nie mam: drzwi zewnętrznych (mam tymczasowe) i bramy garażowej - za tydzień będą już ostre poszukiwania. Jak dobrze pójdzie to po wrzesniu będzie odpoczynek i planowanie co i jak dalej. pozdrLawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 02.09.2005 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2005 Mam pytanie, ale raczej do osób już mieszkających w Wawrze: jak łączycie się z netem? Czy Wawer skazany jest na tepsę czy są jakieś inne możliwości? (np. kablówka, itp.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 03.09.2005 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2005 Zależy od regionu Wawra masz możliwość podpięcia radiówki, ale generalnie nie polecam. Niestety pzostaje TPSA, choć jak już ukończę dom będę się jeszcze rozglądać, bo ja bez netu to ślepy jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 05.09.2005 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Bess - Twój namiar na firmę produkującą szamba przyda się mi w przyszłym roku. Ceny szamb mają dosyć atrakcyjne. Ciekaw jestem ile chcą za transport i montaż na placu budowy i czy dają na piśmie atest szczelności- jak wiesz to napisz. fripp jak tam Twoja budowa, bo ostatnio nic nie piszesz czy kolejna ekipa jest w porządku? Pozdro. Piotr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 05.09.2005 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2005 Transport i montaż 450 zł. Tak, dają atesty. Już zamówiłam. Niestety nikt ze mną nie wszedł w spółkę. , a byłoby taniej. W każdym razie, już po zamontowaniu, z pewnością podzielę się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 06.09.2005 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2005 Tak, dają atesty. Mam pytanie, czy przy odbiorze budynku ktoś z urzędu sprawdza te papiery? (tylko papiery), czy też ten ktoś przyjeżdża na budowę i sprawdza czy szambo jest rzeczywiście szczelne? pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 07.09.2005 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Czesc co robicie z paletami po cegłach, dachówkach itp? zostało mi tego ze 30szt. dość różnej jakości - czy któraś z firm co skupują palety przyjedziena działkę i weźmie wszystko jak leci? i coś jeszcze zapłaci? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 07.09.2005 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Witam, Wczoraj zalalismy ławy fundamentowe. Nareszcie w górę! . Beton bralismy z Thomas-beton - spoznili sie 1,5 godziny. Juz wczesniej na tej lub otwockiej grupie ktos mowil o ich 1,5 godzinnym spoznieniu, wiec moze to taki ich standard? Ale poza tym wszystko ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pietka 07.09.2005 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2005 Transport i montaż 450 zł. Tak, dają atesty. Już zamówiłam. Niestety nikt ze mną nie wszedł w spółkę. , a byłoby taniej. W każdym razie, już po zamontowaniu, z pewnością podzielę się doświadczeniami. Dzięki za informację. Myślę, że 450 zł za przywóz i montaż to atrakcyjna cena. Jeszcze mam pytanko Bess jakiej pojemności szambo zamawiałaś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 08.09.2005 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2005 Dzięki za informację. Myślę, że 450 zł za przywóz i montaż to atrakcyjna cena. Jeszcze mam pytanko Bess jakiej pojemności szambo zamawiałaś? Dwukomorowe, 10m3. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts