fripp 16.01.2005 08:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2005 Witaj, witaj, zapraszamy, chociaz, tam u Ciebie to pieeeeknie chyba jest.A tu u nas, neurotycze ciagle pedzace miasto i ludzie, ale prosiemy, prosiemy. Pisz o postepach. Dasz rade, jasli tylko bedziesz myslec, ze dasz rade. Z wszystkim tak jest. A moze jakas tania ekipe od siebie przywieziesz???Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 21.01.2005 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 zapowiada się drugie spotkanie całego forum:http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=39018 wybieracie się? co u Was??ja mam już kierownika! ekipy niet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 21.01.2005 20:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Stycznia 2005 Dopisalem sie z pewna niesmialoscia. Zobaczymy, co bedzie. To w koncu 5 III ma byc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 22.01.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Zdaje się że komuś wisze pewne info...sorki za opóźnienie. zaraz podeślę coś na priva. A teraz najwazniejsze: MAM POZWOLENIE~!!!!!!!!! hehe...w końcu...a juz miałem majstrować jakąś małą bombkę coby podłożyć pod pewnym urzędem...cóż, materiały nie zmarnują się - zachowam na później (nigdy nic nie wiadomo) hehe, natomiast mam ekipę (w poniedziałek umowe chcę już podpisać), a kierownika jeszcze nie mam...ale zanosi się że będę miał (docelowo miałem faceta z polecenia i miał być on inspektorem nadzoru bo myślałem że dowódca mojej ekipy ma uprawnienia kierownika budowy. A okazało się że nie ma no i musze teraz dowiedziec się czy ten który miał być inspektorem ma uprawnienia kierownika budowy. Jak ma to sprawa załatwiona. hmmm, teraz czekam na wiosnę a w międzyczasie pojeżdżę po okolicznych hurtowniach i zrobię wywiad - ma ktoś już jakieś doświadczenie z wawerskimi hurtowniami?? jakaś podpowiedź?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 22.01.2005 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 No to gratuluję. Rozmawiałem z Twoim Jerzym, wycenę zrobił świetnie, sprawnie, szybko i dokładnie,tylko kwota trochę tego yyyy, noooo wiesz,,, może nie zaszokowała, ale niska to nie była . Co do hurtowni, to pomęcz Agnieszek, Ona już prawie mieszka BTW,a jak z prądem stoisz? bo u mnie niewesoło, mogę prowizorke już dziś, ale 150 metrów ciągnięcia, a docelowe to mogą do 2006 robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 22.01.2005 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Prąd - buduje się na działce gdzie już jeden dom stoi, znaczy prawnie to 2 działki - ale w praktyce to na razie jest jedna duża działka. I prad stamtąd pociągnę - siła jest więc nie będę musiał żadnego drogiego budowlanego prądu łapać. Pod tym względem akurat mam dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 22.01.2005 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2005 Szkoda,że tego taczką się nie da przewieźć (prądu, znaczy się) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 28.01.2005 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 Kochani serdecznie zapraszamy na spotkanie grupy warszawskiej, które odbędzie się 6 lutego (niedziela) w pubie Lolek na Polach Mokotowskich. Spotykamy się o godz. 14:00. Hasło: domek. Serdecznie zapraszamy wszystkich forumowiczów z rodzinami. Psy też mile widziane. W Lolku od godziny 15 - organizowane są konkury i gry dla dzieci. opal ps. dajcie znać w grupie warszawskiej kto będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 28.01.2005 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 chyba bede Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 28.01.2005 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 No to gratuluję. Rozmawiałem z Twoim Jerzym, wycenę zrobił świetnie, sprawnie, szybko i dokładnie,tylko kwota trochę tego yyyy, noooo wiesz,,, może nie zaszokowała, ale niska to nie była . a tak BTW to sobie przypomniałem, pewnie wiesz bo to normalne, ale powinno się zawsze negocjować cenę a z jak to nazwałeś Moim Jerzym da się negocjować...choć nie da się ukryć że dobrym negocjatorem nie jestem i do takich rzeczy powinienem chyba zabierać znajomych z pracy - a w szczególności tych co są tzw. handlowcami znacznie więcej bym ugrał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 28.01.2005 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2005 chyba bede hmmm, widzę że same spotkania....może i ja bym się wybral...tylko nie wiem czy pasuję...i stażem na muratorze i hmmm, że tak powiem wiekiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 30.01.2005 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2005 Przyjdz na spotkanie, jak dasz rade... Ja teraz czekam na nastepne wyceny, a z Jerzym jeszcze bede sie dogadywal, jak inne wyceny dostane, zawsze jakis dodatkowy argument w reku bedzie, on by chcial, bo domu blisko "i tu w radosci tez bedzie budowal", wiec by mu pasowalo, jak sie uda go dogadac, to masz u mnie flaszke, a jak nie, no to mozemy sie spotkac i tez cosik.... - wkoncu kazda okazja dobra... (a ja, to malolitrazowy raczej jestem...) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 02.02.2005 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Przypomnienie o spotkaniu grupy warszawskiej Spotykamy się 6 lutego (niedziela) w pubie Lolek na Polach Mokotowskich o godz. 14:00. Hasło: domek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 02.02.2005 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Witajcie, ja, niestety na 99% nie dam rady....Ale pamietajcie o mnie.... i za moje zdrowie kufel wychylcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 02.02.2005 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2005 Ja teraz czekam na nastepne wyceny, a z Jerzym jeszcze bede sie dogadywal, jak inne wyceny dostane, zawsze jakis dodatkowy argument w reku bedzie, on by chcial, bo domu blisko "i tu w radosci tez bedzie budowal", wiec by mu pasowalo, jak sie uda go dogadac, to masz u mnie flaszke, a jak nie, no to mozemy sie spotkac i tez cosik.... - wkoncu kazda okazja dobra... (a ja, to malolitrazowy raczej jestem...) Pozdrawiam Pewnie że tak - a ja na to jak na lato choć zimno jest. Chciałem jakiś urlop żeby pojeździć po okolicznych sklepach/hurtowniach ale powiedzieli mi że nie da rady z urlopem Ale nic to jakoś dam radę. Na razie teść zrobi brame aby był szeroki wjazd na działkę. Ojciec na emeryturze to dobra rzecz bo poprawi teraz troche elektrykę (siła i te sprawy) ktorą spieprzył jakis elektryk - a nie chce aby moją ekipę szlag trafił jak włączą betoniarę ) A teraz do rzeczy: 1. szukam hydraulika (który by położył co nieco na początek) 2. Gdzie załatwić beton? Ma ktos jakies namiary na jakieś betoniarnie w okolicach? 3. ekipa od dachu, ma ktos namiar na kogos sprawdzonego (blachodachówka)?? 4. na koniec pytanie laika, ale to dopiero mój pierwszy dom więc sie nie znam a więc: drewno (stemple, więźba) to skąd sie bierze? w hurtowniach budowlanych będą czy tez to jakies osobne sklepy/tartaki? no i na koniec: budowanie sni mi sie po nocach - tzn same problemy...chyba bede miał krótsze przez to życie BTW mlk dostałes moją wiadomość? sorki za tamto opóźnienie, ale przełom roku był dla mnie okrutny. I teraz rada dla wszystkich: namiary na ludzi, znajomych zapisujcie równiez w notesie a nie tylko w komórce bo może się zdażyć mała porażka pozdrawiam Lawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 04.02.2005 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Ja teraz czekam na nastepne wyceny, a z Jerzym jeszcze bede sie dogadywal, jak inne wyceny dostane, zawsze jakis dodatkowy argument w reku bedzie, on by chcial, bo domu blisko "i tu w radosci tez bedzie budowal", wiec by mu pasowalo, jak sie uda go dogadac, to masz u mnie flaszke, a jak nie, no to mozemy sie spotkac i tez cosik.... - wkoncu kazda okazja dobra... (a ja, to malolitrazowy raczej jestem...) Pozdrawiam Pewnie że tak - a ja na to jak na lato choć zimno jest. Chciałem jakiś urlop żeby pojeździć po okolicznych sklepach/hurtowniach ale powiedzieli mi że nie da rady z urlopem Ale nic to jakoś dam radę. Na razie teść zrobi brame aby był szeroki wjazd na działkę. Ojciec na emeryturze to dobra rzecz bo poprawi teraz troche elektrykę (siła i te sprawy) ktorą spieprzył jakis elektryk - a nie chce aby moją ekipę szlag trafił jak włączą betoniarę ) A teraz do rzeczy: 1. szukam hydraulika (który by położył co nieco na początek) 2. Gdzie załatwić beton? Ma ktos jakies namiary na jakieś betoniarnie w okolicach? 3. ekipa od dachu, ma ktos namiar na kogos sprawdzonego (blachodachówka)?? 4. na koniec pytanie laika, ale to dopiero mój pierwszy dom więc sie nie znam a więc: drewno (stemple, więźba) to skąd sie bierze? w hurtowniach budowlanych będą czy tez to jakies osobne sklepy/tartaki? no i na koniec: budowanie sni mi sie po nocach - tzn same problemy...chyba bede miał krótsze przez to życie BTW mlk dostałes moją wiadomość? sorki za tamto opóźnienie, ale przełom roku był dla mnie okrutny. I teraz rada dla wszystkich: namiary na ludzi, znajomych zapisujcie równiez w notesie a nie tylko w komórce bo może się zdażyć mała porażka pozdrawiam Lawy dostałem tego priva, ale drogich wykonawców to ja już dużo miałem ) teraz zastanawiam się nad dwoma z dolnej półki (moim zdaniem): za fundamenty, ściany, strop drewniany, wieźbę i położenie dachówki oraz 100 mb ogrodzenia (z podmurówką) działki chcę około 35kzł rozglądam się za drewnem - macie jakieś namiary? beton - wiele osób polecam thomas beton http://www.thomas-beton.com.pl/ blachodachówkę z ekipą mój sąsiad brał z Michalina (między hurtownią elektryczną "bargo" a kwiaciarnią - jadąc z W-wy przy torach to jest przed rondem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 04.02.2005 21:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lutego 2005 Marcin ( i nie tylko) zajrzyjcie do mojego postu w gr warszawskiej, może uda Wam sie jakoś skorzystać, jutro podrzuce szczegóły (inna przeglądarka i są polskie litery ) Tymczasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 05.02.2005 08:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 dostałem tego priva, ale drogich wykonawców to ja już dużo miałem ) teraz zastanawiam się nad dwoma z dolnej półki (moim zdaniem): za fundamenty, ściany, strop drewniany, wieźbę i położenie dachówki oraz 100 mb ogrodzenia (z podmurówką) działki chcę około 35kzł Dzięki za namiary... Co do wykonawcy mojego - on nie kładzie dachówki, a nie wiem też jaki jest Twój dom. Ale ja z moim domem coś koło 135m2 mieszczę się w powyższej cenie (tak myślę, bo cena dachu to moja estymacja oraz ogrodzenia także estymacja bo tego nie robię). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 05.02.2005 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Fripp kiedyś pewno będę robił łazienki to chętnie skorzystam dostałem dziś od Ciebie smsa ale jakiegoś urwanego - może wyślij priva coś udało Ci się dogadać z tymi elektrykami?? Lawy - mój dom jest trochę większy, bo 186m2 i całość w parterze, więc dachu jest 326m2 (oj będzie to drooogi dach) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 05.02.2005 22:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2005 Wiadomość pryw. wysłałem, namiar na tę hurtownie dachową mam nadzieję masz, jak się jedzie z wawy, to po prawej stronie przed tym nowym rondkiemwał?trakt, oni mają w podwórku, na wprost swoją siedzibę, bo tam po lewej i prawej są też jakieś sklepy , czy hurtownie. Chyba , że taką cenę dali mi na wabia, żebym do nich jeszcze przyszedł??? Sam nie wiem, w końcu mogłem potraktować to jako ofertę i przyjść za 15 min z kasą, zeby kupić....Sprawdź ich. No i dołącz to, co na priva poszłoPozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts