Bess 14.10.2005 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Lawy - ja się chyba do Ciebie wybiorę na obejrzenie tych tynków, tylko kiedy można Cię zastać? A powiedz mi, bo dużo osób neguje te tynki za to, że są nierówne, czy widać u Ciebie jakieś nierówności? Widziałam już w jednym miejscu tynki cem-wap i były ok. No i czekam na namiary od Twoich i Agnieszki fachowców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 14.10.2005 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2005 Mnie można zastać glównie w łykendy i wieczorem codziennie. Mieszkam już obok, ale praca praca praca Jeśli już to polecam się w weekend Co do równości tynków cem-wap - tutaj nie ma rozróznienia równości w materiałach jest jedynie w robocie. Bo krzywo zbudować to kazdy potrafi a prosto to już nie A kiedyś kładłem gładzie gipsowe, to poznałem co to znaczy równo. Niby widac że równo, ale tak naprawdę trzeba przyłożyć lampę i ze światłem zobaczyć - wtedy wychodzą nierówności Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 15.10.2005 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2005 Mnie można zastać glównie w łykendy i wieczorem codziennie. Mieszkam już obok, ale praca praca praca Jeśli już to polecam się w weekend Co do równości tynków cem-wap - tutaj nie ma rozróznienia równości w materiałach jest jedynie w robocie. Bo krzywo zbudować to kazdy potrafi a prosto to już nie A kiedyś kładłem gładzie gipsowe, to poznałem co to znaczy równo. Niby widac że równo, ale tak naprawdę trzeba przyłożyć lampę i ze światłem zobaczyć - wtedy wychodzą nierówności ja też juz powinienem sie rozglądać za elektrykiem i tynkarzami, żeby jak tylko pozwoli pogoda zacząć na wiosnę, ale teraz chce wykorzystać ulgę remontową - i tu mam pytanka do Was: 1. do jakiego pieca przymierzacie się? ja ostatnio myślę nad stojącym żeliwnym deDietrich 2. gdzie i jaki hydrofor i zbiornik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 16.10.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Ad 1. A dlaczego taki wybrałeś mlk? Ja jeszcze do końca nie wiem choć przymierzam się do jednof. z zasobn. Vaillanta (nie pamiętam teraz numeru). Ad2. Nie wiem jeszcze choć ten moment się zbliża Dawno zdjęć nie uaktualniałem (ostatni rzut to był w kwietniu) bo nie mam czasu. Ale pochwalę się tym bo właśnie zbliżam się do końca jeśli chodzi i wygląd zewnętrzny domu http://mkulawiak.republika.pl/domelew1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 16.10.2005 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 GRATULACJE LAWY!!!Szybko się uwinąłeś. A ja jeszcze pamiętam zdjęcie, które kiedyś umieściłeś tu na forum, jak Ci domek geodeta tyczył. Bardzo ładny kolor elewacji i fajnie dobrana podbitka. Kto Ci ją robił? Ekipa od tynków zewnętrznych, czy też Kowalscy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 16.10.2005 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 Ile może kosztować opinia kominiarska, którą trzeba dołączyć do projektu przy składaniu wniosku o pozwolenie na budowę wewnętrznej instalacji gazowej? Możecie polecić kominiarza z niewygórowanymi cenami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 16.10.2005 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2005 DZIĘKItak, podbitkę robiła ekipa od tynków zewn. co do kominiarza: Z tego co wiem to opinia kominiarska jest potrzebna jedynie do złożenia zakończenia budowy instalacji gazowej.Ja już pozwolenie na bud. inst. gaz. mam jakiś czas, w tym tygodniu będę ją poewnie robił, i po tym musze złożyć sporo dokumentów do powiatowego inspektora nadzoru i własnie w tych papierach jest kominiarz - wczesniej nie musiałem mieć niz z nim do czynienia - a składałem o pozwolenie w sierpniu więc chyba nic się nie zmieniło od tego czasu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 17.10.2005 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Jeszcze jedno: Agnieszek - coś mi kiedyś mignęło że szukałaś kogoś od kominków...czy już znalazłaś kogoś czy też może z jakąś firmą znaną? Szczerze mówiąc, to obudowa kominka poczeka pewnie do przyszłego roku, na razie podłączymy go tylko do komina, żeby delikatnie ogrzać dom zimą. Natomiast namiary mam na jedną ekipę od minuszki. Bardzo ich zachwalała: p. Arek 604473199. Ponoć są solidni, słowni, dokładni a co najwazniejsze terminowi. Jak potrzebujesz to ich sprawdź, tylko podziel się potem spostrzeżeniami! Ja jeszcze z nimi nie gadałam, tylko zapisałam sobie w kontaktach. A elewację masz naprawdę ładną. Rozumiem, że to robiła inna ekipa, a nie Rysio? Ile czasu im to zajęło i jaką stawkę płaciłeś. Bo ja z Edytką jeszcze się nie umawialiśmy konkretnie, zresztą mają nam jeszcze poprawić tynki w kilku miejscach, wykuć zetki itd. W ogóle zwaliłam im na głowę jeszcze parę rzeczy, ale trudno, przynajmniej wiem, że dobrze to zrobią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 17.10.2005 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 Dziękiodpowiedzi masz na privie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.10.2005 16:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Października 2005 ja z Sulijówka więc zaglądam towarzysko i raczej milczę, ale pozwól Lawy że westchnę - ja też taki chcę! Gratulacje, wygląda wybornie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 18.10.2005 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Ad 1. A dlaczego taki wybrałeś mlk? Ja jeszcze do końca nie wiem choć przymierzam się do jednof. z zasobn. Vaillanta (nie pamiętam teraz numeru). Ad2. Nie wiem jeszcze choć ten moment się zbliża Lawy - gratuluję domku! bardzo ładnie wygląda! kiedy przeprowadzka?? ad. ad 1 tak jak napisałem - zastanawiam się nad żeliwnym stojącym deDietrichem Bess - czy potwierdzasz negatywne opinie o Sałexpolu z poniższego wątku? http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=56039&highlight= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 18.10.2005 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Do przeprowadzki jeszcze daleko szambo - trochę mnie zmartwiły te opowieści. A chcę jeszcze w tym miesiącu zamówić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.10.2005 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Po 20-tym wchodzi cieśla. Bess, jak Twój cieśla? Polecałabyś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 18.10.2005 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Bess - czy potwierdzasz negatywne opinie o Sałexpolu z poniższego wątku? http://www.murator.com.pl/forum/viewtopic.php?t=56039&highlight Hmm, zmartwił i zaniepokoił mnie ten post. Jeśli chodzi o terminowość, punktualność i współpracę, to wszystko w jak najlepszym porządku. Ale zaczęłam się zastanawiać nad odkopaniem i sprawdzeniem go. Ale po co, skoro opadów ostatnio było tyle co i nic. Dodam jeszcze jedno foto, żebyście zobaczyli jak to szambo wygląda jeszcze w "locie" http://foto.onet.pl/upload/45/19/_543725_n.jpg Zbiorniki są betonowe, beton zbrojony, dodatki uszczelniające i na moje oko nie było żadnych uszczerbków. Atest posiadam. Ale czas pokaże, co się będzie działo z nim w marę użytkowania. Natomiast cieszę się, że mnie mlk tym postem wyczuliłeś na sprawę. Jeśli tylko będę miała okazję wcześniej w nie zajrzeć (może przy pracy koparki podczas podsypywania i równania terenu) i coś niepokojącego zauważę, podzielę się info. Mam jednak nadzieję, że wszysko będzie ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 18.10.2005 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Października 2005 Po 20-tym wchodzi cieśla. Bess, jak Twój cieśla? Polecałabyś? Przepraszam, że pominęłam pytanie, ale to z wrażenia (szambo). Cieślę miałam już poleconego, przez znajomego (na forum jako AVID, tu http://murator.com.pl/forum/viewtopic.php?p=488205#488205 można obejrzeć kolejny kawałek pracy naszego cieśli). On był zadowolony i ja także jestem. Uwinął się w pięć dni. Kierownik przy nas go pochwalił. Tyle, że nawalił mi z deskowaniem i zajmuje się tym obecnie moja ekipa murarska. Faktem jest, że o deskowanie umawialiśmy się później niż o więźbę, niemniej jednak nie utkwiło mu to jakoś w pamięci i termin na deskowanie dla mnie miałby dopiero na połowę listopada, a to dla mnie stanowczo za późno. Stąd przyspieszyłam sprawę i zaangażowałam moich murarzy. W następnym tygodniu krycie dachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 19.10.2005 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Bess - to szybko idzie. jak next week dach to już będzie fajnie wyglądać domek zamknięty. A propos - dach tam gdzie ja? bo w ostatnią sobotę mi mówili że się właśnie w okolice przenoszą niedługo to i do mnie później na sekundke wpadną żeby dokończyć co nieco;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 19.10.2005 08:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Bess - to szybko idzie. jak next week dach to już będzie fajnie wyglądać domek zamknięty. A propos - dach tam gdzie ja? bo w ostatnią sobotę mi mówili że się właśnie w okolice przenoszą niedługo to i do mnie później na sekundke wpadną żeby dokończyć co nieco;) Tak, nic się nie zmieniło. Rozumiem, że wchodzą do Ciebie na montaż rynien? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 19.10.2005 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 co do kominiarza: Z tego co wiem to opinia kominiarska jest potrzebna jedynie do złożenia zakończenia budowy instalacji gazowej. Ja już pozwolenie na bud. inst. gaz. mam jakiś czas, w tym tygodniu będę ją poewnie robił, i po tym musze złożyć sporo dokumentów do powiatowego inspektora nadzoru i własnie w tych papierach jest kominiarz - wczesniej nie musiałem mieć niz z nim do czynienia - a składałem o pozwolenie w sierpniu więc chyba nic się nie zmieniło od tego czasu. Oczywiście miałeś rację. Jedna z urzędniczek ewidentnie wprowadziła nas w błąd i mimo, że projekt mam już od ponad miesiąca, dopiero teraz go złożyłam, jak następna potwierdziła mi to o czym piszesz. A ja czekałam na dokończenie murowania kominów przez taką niekompetentną kobitkę, bo żyłam w świadomości, że przed złożeniem dokumentów, opinia kominiarska jest potrzebna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 19.10.2005 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Tak, nic się nie zmieniło. Rozumiem, że wchodzą do Ciebie na montaż rynien? Rynny to ja już mam od maja ale jeśli już o rynnach - to jedną muszą poprawić. Teraz muszą zrobić kilka obróbek (bo doszło ocieplenie domu), i w jednym miejscu za mało miejsca zostawili więc musiałem zdjąć kawałej dachu nad garażem - przyjadą przytną i z powrotem założą. Aha..i jeszcze montaż jednego kominka wentylacyjnego. ps dobrze że wyskoczył temat kominiarzy bo przypomnialem sobie że muszę takowego zamówić żeby mi wydał papierek... ps2. fripp...zaglądasz tu czasem jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 19.10.2005 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2005 Zaglądam zaglądam (ciężko rozstać się z własnym dzieckiem no i po co ), czytam i cieszę się, że masz już taki stan, grrratuluję. Pracy dużo, szkoła, budowa (idzie, tylko się guzdrzą), no i dom jeszcze.... a tylko 24 godziny. Na razie jestem zalany, jeszcze jakieś dwa tygodnie i zaczną w drewnie dłubać (mam nadzieję) no i dach. Jedyne pocieszenie, to tańsza dachówka, bo ceny spadły... Ekipa, niestety powolna, żółwie by im pouciekały, za nieterminowość też po kieszeni.... Fajnie jednak, żę już widać, jak to się wkomponowało na działce... Lawy, jak będę wiedział, kiedy się pojawię na dłuższą chwilę, to może jakiegoś smsa wyślę Pozdrawiam wszystkich ciepło, bo chłodnica na świecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts