Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

fripp

Recommended Posts

Ja też w sprawie prądu budowlanego. Jeśli bierze się go od sąsiadów, to jak się z nimi rozliczać i jak to wygląda od strony technicznej (kabelki, przewody, podłączenie itp.) Napiszcie, bo z tym prądem to coś pomału idzie :-? A jeśli muszę postawić słupy do budowlanego, to ile za słup i skąd się bierze człowieka?

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

A ja bym chciał zauważyć że grupa ma właśnie równo roczek 8) nieśmiała propozycja wyszła od frippa a potem samo się powoli rozkręciło i wyszło że w Wawrze jednak się ludzie budują 8)

sporo się działo. statystycznie tyo ponad 2,5 odpowiedzi i prawie 30 wyświetleń tej grupy dziennie...

taka ot ciekawostka przyrodnicza..

pozdrawiam

Lawy

A ja bym chciał zauważyć że grupa ma właśnie równo roczek 8) nieśmiała propozycja wyszła od frippa a potem samo się powoli rozkręciło i wyszło że w Wawrze jednak się ludzie budują 8)

sporo się działo. statystycznie tyo ponad 2,5 odpowiedzi i prawie 30 wyświetleń tej grupy dziennie...

taka ot ciekawostka przyrodnicza..

pozdrawiam

Lawy

brawo Panie Statystyku! ;)

no i chwała Frippowi za nieśmiała propozycję :lol:

:oops: :oops: :oops: 8)

dzięki, cieszę się, że się udało (wszystko dzięki Wam przecież), i że parę miłych osób w ten sposób się poznało. No i jeszcze miejsce wymiany namiarów (które jednak zawsze! mimo wszystko należy weryfikować) udało się stworzyć.

Pozdrawiam

"tiankuju aluzju paniał" ;)

ma mogę z czystym sumieniem powiedzieć że bez Internetu, forum muratora (no i telefonów komórkowych) to nie wyobrażam sobie wybudowania domu!

Marcin, no co ty, to nie do Ciebie było.Po prostu ogólna rada dla wszystkich. SPRAWDZIĆ SAMEMU.

Nic więcej, ale też nie mniej. Mam dobrych dachowców teraz (tfu na psa.... :wink: ), ale czy u kogoś innego zrobią dobrze tego oni sami pewnie nie wiedzą....

By użyć cytatów taka gmina/taka karma....

dzięki jeszcze raz i pozdrawiam, do zobaczyska.

ma mogę z czystym sumieniem powiedzieć że bez Internetu, forum muratora (no i telefonów komórkowych) to nie wyobrażam sobie wybudowania domu!

też sobie nie wyobrażam. baaa jestem pewien że do tego etapu bym bez netu nie doszedł w taki sposób - różnych tzw "baboli" byłoby zapewne więcej i dłużej i trudniej

też sobie nie wyobrażam. baaa jestem pewien że do tego etapu bym bez netu nie doszedł w taki sposób - różnych tzw "baboli" byłoby zapewne więcej i dłużej i trudniej

Je też sobie nie wyobrażam i nie chodzi o "babole" :wink: ale o czas i pieniądze. Im bliżej końca tym więcej można przy pomocy netu zaoszczędzić 8) .

Ja tu teraz tylko jako czytelnik. Zaganiana jestem okropnie (fripp wie dlaczego). Ale powiem, że bez tej naszej grupy wawerskiej też tak szybko bym nie pobudowała. Mnóstwo cennych wskazówek i namiarów. Wszystkim serdecznie dziękuję.

wbrat - ładny domek masz na tym emblemacie.

No, no, grupa się rozruszała :)

A więc:

wbrat - ładny domek masz na tym emblemacie

Dzieki! :). Stan surowy otwarty juz jest. Jeszcze zostaly drobne poprawki i zapadam w sen zimowy (czyli: pozwolenia, szukanie materialow do wykonczeniowki itp.).

jeśli nasz podpisane warunki,a potem umowę o prąd na czas budowy jest bardzo sprawny i szybki elektryk na Zwoleńskiej p.Pisarek kt robi to kompeksowo/czas oczekiwania 2 dni/

Ja tez poprosze o namiary do pana Pisarka :)

A ja mam Veluxy i qrcze żałuję że nie Fakro - ale tylko ze względu na klamkę.

Ja tez mam veluxy ale nie rozumiem was: szesc z osmiu mam z klamka dolna. Pokazalbym fotki, ale okna schowalem na zime w "tajne" miejsce, gdzie nie mam nawet za bardzo dostepu...

Ja tez mam veluxy ale nie rozumiem was: szesc z osmiu mam z klamka dolna. Pokazalbym fotki, ale okna schowalem na zime w "tajne" miejsce, gdzie nie mam nawet za bardzo dostepu...

uogólniłem...żałuję że nie mam z klamką z dołu.....teraz za późno już jest

ojboli zapada w sen zimowy pewnie jak większość - ja jednak chcę działać dalej - wstrzymuje mnie jednak gazownia :evil: :evil: oraz ocieplenioweic od dachu który przesunął termin o miesiąc... :evil:

......ojboli zapada w sen zimowy pewnie jak większość - ja jednak chcę działać dalej - wstrzymuje mnie jednak gazownia :evil: :evil: oraz ocieplenioweic od dachu który przesunął termin o miesiąc... :evil:

Z gazownią to i mi coś nie idzie :(.

Lawy daj znać jak skończy Twój hydraulik i jak się sprawił :wink: .