gośka57 02.12.2005 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Ja też w sprawie prądu budowlanego. Jeśli bierze się go od sąsiadów, to jak się z nimi rozliczać i jak to wygląda od strony technicznej (kabelki, przewody, podłączenie itp.) Napiszcie, bo z tym prądem to coś pomału idzie A jeśli muszę postawić słupy do budowlanego, to ile za słup i skąd się bierze człowieka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 02.12.2005 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Jakby ktoś potrzebował słup to ja chetnie oddam , po sąsiedzku z Otwocka, stoi ta zaraza u mnie na działce i tylko zawadza pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojboli 02.12.2005 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 jeśli nasz podpisane warunki,a potem umowę o prąd na czas budowy jest bardzo sprawny i szybki elektryk na Zwoleńskiej p.Pisarek kt robi to kompeksowo/czas oczekiwania 2 dni/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 02.12.2005 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2005 Ojboli, papierologię dopiero załatwiam. Może będzie w przyszłym tygodniu. Może mógłbyś podać jakieś dokładniejsze namiary na tego elektryka. martta, jeśli będę potrzebowała słupa, to pewnie skorzystam. W tej chwili jeszcze nic nie wiem. Dzięki za porady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 03.12.2005 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Ja także poproszę o namiary na elektryka Pisarka Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 03.12.2005 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2005 Ojboli, bardzo dziękuję za namiary Mam nadzieję, że wkrótce się przydadzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 04.12.2005 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 A ja bym chciał zauważyć że grupa ma właśnie równo roczek nieśmiała propozycja wyszła od frippa a potem samo się powoli rozkręciło i wyszło że w Wawrze jednak się ludzie budują sporo się działo. statystycznie tyo ponad 2,5 odpowiedzi i prawie 30 wyświetleń tej grupy dziennie... taka ot ciekawostka przyrodnicza.. pozdrawiam Lawy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 04.12.2005 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 A ja bym chciał zauważyć że grupa ma właśnie równo roczek nieśmiała propozycja wyszła od frippa a potem samo się powoli rozkręciło i wyszło że w Wawrze jednak się ludzie budują sporo się działo. statystycznie tyo ponad 2,5 odpowiedzi i prawie 30 wyświetleń tej grupy dziennie... taka ot ciekawostka przyrodnicza.. pozdrawiam Lawy brawo Panie Statystyku! no i chwała Frippowi za nieśmiała propozycję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 04.12.2005 13:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 dzięki, cieszę się, że się udało (wszystko dzięki Wam przecież), i że parę miłych osób w ten sposób się poznało. No i jeszcze miejsce wymiany namiarów (które jednak zawsze! mimo wszystko należy weryfikować) udało się stworzyć. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 04.12.2005 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 dzięki, cieszę się, że się udało (wszystko dzięki Wam przecież), i że parę miłych osób w ten sposób się poznało. No i jeszcze miejsce wymiany namiarów (które jednak zawsze! mimo wszystko należy weryfikować) udało się stworzyć. Pozdrawiam "tiankuju aluzju paniał" ma mogę z czystym sumieniem powiedzieć że bez Internetu, forum muratora (no i telefonów komórkowych) to nie wyobrażam sobie wybudowania domu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 05.12.2005 05:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 Marcin, no co ty, to nie do Ciebie było.Po prostu ogólna rada dla wszystkich. SPRAWDZIĆ SAMEMU. Nic więcej, ale też nie mniej. Mam dobrych dachowców teraz (tfu na psa.... ), ale czy u kogoś innego zrobią dobrze tego oni sami pewnie nie wiedzą.... By użyć cytatów taka gmina/taka karma.... dzięki jeszcze raz i pozdrawiam, do zobaczyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 05.12.2005 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 ma mogę z czystym sumieniem powiedzieć że bez Internetu, forum muratora (no i telefonów komórkowych) to nie wyobrażam sobie wybudowania domu! też sobie nie wyobrażam. baaa jestem pewien że do tego etapu bym bez netu nie doszedł w taki sposób - różnych tzw "baboli" byłoby zapewne więcej i dłużej i trudniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 05.12.2005 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2005 ma mogę z czystym sumieniem powiedzieć że bez Internetu, forum muratora (no i telefonów komórkowych) to nie wyobrażam sobie wybudowania domu! też sobie nie wyobrażam. baaa jestem pewien że do tego etapu bym bez netu nie doszedł w taki sposób - różnych tzw "baboli" byłoby zapewne więcej i dłużej i trudniej Je też sobie nie wyobrażam i nie chodzi o "babole" ale o czas i pieniądze. Im bliżej końca tym więcej można przy pomocy netu zaoszczędzić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 07.12.2005 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 Ja tu teraz tylko jako czytelnik. Zaganiana jestem okropnie (fripp wie dlaczego). Ale powiem, że bez tej naszej grupy wawerskiej też tak szybko bym nie pobudowała. Mnóstwo cennych wskazówek i namiarów. Wszystkim serdecznie dziękuję. wbrat - ładny domek masz na tym emblemacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ojboli 08.12.2005 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 dzisiaj rozliczyłem się z wykonawcą dachu /pare poprawek i koniec/,ale obok mojej działki stoen polozyl kabel ,brakuje skrzyneczki/ale jest tuz tuz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 09.12.2005 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 No, no, grupa się rozruszała A więc: wbrat - ładny domek masz na tym emblemacie Dzieki! . Stan surowy otwarty juz jest. Jeszcze zostaly drobne poprawki i zapadam w sen zimowy (czyli: pozwolenia, szukanie materialow do wykonczeniowki itp.). jeśli nasz podpisane warunki,a potem umowę o prąd na czas budowy jest bardzo sprawny i szybki elektryk na Zwoleńskiej p.Pisarek kt robi to kompeksowo/czas oczekiwania 2 dni/ Ja tez poprosze o namiary do pana Pisarka A ja mam Veluxy i qrcze żałuję że nie Fakro - ale tylko ze względu na klamkę. Ja tez mam veluxy ale nie rozumiem was: szesc z osmiu mam z klamka dolna. Pokazalbym fotki, ale okna schowalem na zime w "tajne" miejsce, gdzie nie mam nawet za bardzo dostepu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 09.12.2005 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Ja tez mam veluxy ale nie rozumiem was: szesc z osmiu mam z klamka dolna. Pokazalbym fotki, ale okna schowalem na zime w "tajne" miejsce, gdzie nie mam nawet za bardzo dostepu... uogólniłem...żałuję że nie mam z klamką z dołu.....teraz za późno już jest ojboli zapada w sen zimowy pewnie jak większość - ja jednak chcę działać dalej - wstrzymuje mnie jednak gazownia oraz ocieplenioweic od dachu który przesunął termin o miesiąc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
eMKey 09.12.2005 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 ......ojboli zapada w sen zimowy pewnie jak większość - ja jednak chcę działać dalej - wstrzymuje mnie jednak gazownia oraz ocieplenioweic od dachu który przesunął termin o miesiąc... Z gazownią to i mi coś nie idzie . Lawy daj znać jak skończy Twój hydraulik i jak się sprawił . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 09.12.2005 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2005 Hydraulik u mnie jeden już w lecie skończył....robił zarówno CO i CWU oraz na jesieni instalację wewnętrzną gazu.Teraz będę kotłownię robił (kocioł już mam) i tu zapewne będzie inny hydraulik.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 16.12.2005 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Poszukuje geodety do sporzadzenia wyrysu z mapy ewidencyjnej. Dotychczasowy zazadal za to 700zl - czy to "normalna" cena? Najbardziej wkurzajace jest to, ze w wiekszosci gmin zaden geodeta nie jest do tego potrzebny - za 170zl gmina sama robi wyrys. Ale nie w Wawrze!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts