fripp 16.12.2005 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2005 Wbrat, naprawdę to jedyne rozwiązanie??? A co powiedział notariusz???? Pytam bo sąd kiedyś przysłał mi to samo pismo i okazało sie, że mapa była u nich, a w środku, w akcie było napisane, do której księgi jest dołączona mapa. Sprawdź jeszcze raz może? Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 19.12.2005 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 fripp: Niestety notariusz przyznal, ze mape trzeba zrobic. Jak zalatwiane bylo wszystko to byl pewien, ze mape w sądzie maja, bo dla sasiadow jakis czas temu byl akt notarialny pisany (sasiedzi maja dzialke wydzielona z tej samej wiekszej dzialki co my). Jednak po naszym telefonie sprawdził wszystko dokładniej i faktycznie tamta mapa nie obejmowala naszego fragmentu dzialki . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 19.12.2005 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2005 Wbrat napisał:Niestety notariusz przyznal, ze mape trzeba zrobic. Jak zalatwiane bylo wszystko to byl pewien, ze mape w sšdzie maja, bo dla sasiadow jakis czas temu byl akt notarialny pisany No, to kiepska sprawa, w księgach się to przecišgnie, mam nadzieję, że kredytu nie musisz brać, bo wtedy kich. A notariusz powinien to sprawdzić przed aktem, a nie po!!!!! Kolejna nauka dla potomnych mam nadzieję, że szybko się z tym uporasz, powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 20.12.2005 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Na szczescie kredytu nie potrzebuje poki co, wiec tak bardzo mi sie z tym nie spieszy - byleby bylo to zalatwione przed przeprowadzka . Podobno jak teraz zaczne zalatwiac (planuje dzis) to w pierwszym tygodniu stycznia powinienem miec wyrys gotowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 20.12.2005 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Muszę się Wam pochwalić: DOSTAŁEM "POD CHOINKĘ" POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!! Poszło nawet dość gładko, w około miesiąc - musiałem tylko:1. Wykonać pewne czynności magiczne (przepisać ręcznie oświadczenie o prawie własności - ściągnięte ze strony Urzędu Miasta i wypełnione w komputerze - na identyczny, krzywo skserowany formularz z Urzędu Dzielnicy),2. Znaleźć sposób by nie musieć udowadniać, że nie jestem wielbłądem (tzn. dostarczać uzgodnienia zjazdu z mojej działki na ulicę, z którą w ogóle nie graniczę - jest ok. 70 m od niej!)3. Delikatnie wyedukować urzędników (że zaświadczenie o przynależności do izby w przypadku autora projektu typowego nie musi być aktualne w momencie składania projektu - wystarczy jak jest aktualne autora adaptacji). Wesołych Świąt! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 20.12.2005 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Muszę się Wam pochwalić: DOSTAŁEM "POD CHOINKĘ" POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!! (...) 3. Delikatnie wyedukować urzędników (że zaświadczenie o przynależności do izby w przypadku autora projektu typowego nie musi być aktualne w momencie składania projektu - wystarczy jak jest aktualne autora adaptacji). Wesołych Świąt! pierwsze primo gratuluję drugie primo mi się tego nie udało wyedukować i musiałem aktualne zdobyć..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 20.12.2005 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Jest takie rozporządzenie głównego inspektora nadzoru budowlanego... Dostraczyłem kopię, trochę pokręcili nosami ("Ech te projekty typowe", "Ale jak będzie kontrola to wewzwiemy i będzie się Pan tłumaczył") i przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 20.12.2005 23:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2005 Gratulacje, Lucy M., To Ci się udało.... Większość z nas kocha ten urząd miłością nieodwzajemnioną . To teraz powodzenia zostaje pożyczyć...jakoś powinno być. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 21.12.2005 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 No, nareszcie!!! Po półtora miesiąca oczekiwania mam warunki przyłączenia do sieci energetycznej , więc jak wszystko dalej pójdzie dobrze, to zacznę zgodnie z planem, czyli jak puszczą pierwsze śniegi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ensignx 21.12.2005 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Cześć, cieszę się że istnieje ta grupa - bliska wymian informacji, doświadczeń i możliwość wykrzyczenia problemów w grupie ludzi przeżywającycych te same emocje i wydatki napawa mnie optymizmem. Na razie zbieram informacje, działkę kupię późną wiosną i planuję budowę na jesień 2006. Chciałbym zaistnieć na forum już teraz, być może są tutaj moi przyszli sąsiedzi. Postaram się nie zaśmiecać forum głupotami i "raportami o niczym". Pozdrawiam i Wesołych Świąt. ensignx PS. Szukam działki ok. 1000m w Międzylesiu/Aninie i okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 22.12.2005 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Ja tez sie pochwalę Wczoraj odebraliśmy warunki przyłączenia do sieci (czekaliśmy tylko 2 tyg ale dzwoniliśmy popedzając kilka razy). Teraz czekam na mapki od geodety - czekam juz ponad dwa tygodnie, a jeszcze pewnie dwa zostały... Chcielibyśmy złozyc wniosek o pozwolenie na budowę na początku stycznia, ale moze się nam nie udac... A niestety na ferie całe wyjezdzamy... Tyle czasu było, a teraz wszystko na ostatnia chwilę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 22.12.2005 23:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Witam serdecznie grupę wawerską, po raz pierwszy! Mam działkę koło Borowieckiej ( jestem sąsiadką zuzzy) etap budowy to stan surowy nadal otwarty ale cieślo-dekarze cały czas walczą z dachem więc może w styczniu bedzie już zamknięty. Pozdrawiam i Życzę Wesołych Świąt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 23.12.2005 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 A my się wreszcie zadaszyli i zabili. Witam nowe osobistoci, powodzenia życzę i POZDRAWIAM SWIĽTECZNIE. Oby wszystko bez kłopotów rosło jak na drożdżach , do przeczytania, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 24.12.2005 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 witam nowych w grupie budowniczych wawerskich...no i.....spokojnych i wesołych świąt, masy prezentów i zdrowego obżarstwa życzę wszystkim.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 27.12.2005 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 Witam po Świętach ! Świat jest taki mały Maja okazała się moją sąsiadką zza płota Jak miło A ja nadal czekam na mapkę od geodety - to znaczy czekam piaty tydzień na pomiar !!! Geodeta się tłumaczy, ze jeszcze nie dostał mapki ze składnicy... A czas ucieka.... Chyba mam pecha. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 27.12.2005 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 ja pod chonkię (naprawdę) dostałem mapki na które już trochę czekałem. mapki potrzebne aby zdać budowę zarówno donmu jak i instalacji gazowej w inspektoracie nadzoru bud....a trochę na nie czekalem....i wciąż czekam na gaz.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 27.12.2005 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2005 A ja właśnie podpisałam umowę ze STOEN-em i wszystkie znaki na niebie i ziemi wskazują, że zgodnie z planem na wiosnę ruszymy z budową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 29.12.2005 10:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2005 Widzę że co poniektórzy się już na wiosnę szykują....i bardzo dobrze. Szukam fachowca od kominków. (jak zwykle taniego i dobrego ). Może ktoś zna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 02.01.2006 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 http://www.gify.biz/gify%20okazyjne/gify%20sylwestrowe/silverster__20_.gif Zdrowia i dużo siły!Energii i optymizmu!Szybkiego wprowadzenia się do naszych domów!Masy pieniędzy, abyśmy urządzili się , jak tego pragniemy! Pozdrawiam wszystkich gorąco, również nowych Wawrowiczów. http://www.gify.biz/gify%20okazyjne/gify%20sylwestrowe/silverster__10_.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 02.01.2006 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2006 To jeszcze ja sie pochwale, choc nie ma za bardzo czym: zlozylem wniosek o warunki przylaczenia do sieci gazowej (juz jedne warunki od gazowni mialem, ale tamte byly na tescia i sprzed roku wiec gazownia zarzadala nowych ). A tak poza tym zima na calego i poki co jedynie probuje ogarnąć jaki ogrom prac czeka nas na wiosne... dodam, ze jeszcze tego nie ogarnałem . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts