Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

fripp

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

fripp: Niestety notariusz przyznal, ze mape trzeba zrobic. Jak zalatwiane bylo wszystko to byl pewien, ze mape w sądzie maja, bo dla sasiadow jakis czas temu byl akt notarialny pisany (sasiedzi maja dzialke wydzielona z tej samej wiekszej dzialki co my). Jednak po naszym telefonie sprawdził wszystko dokładniej i faktycznie tamta mapa nie obejmowala naszego fragmentu dzialki :-?.

Wbrat napisał:

Niestety notariusz przyznal, ze mape trzeba zrobic. Jak zalatwiane bylo wszystko to byl pewien, ze mape w sšdzie maja, bo dla sasiadow jakis czas temu byl akt notarialny pisany

No, to kiepska sprawa, w księgach się to przecišgnie, mam nadzieję, że kredytu nie musisz brać, bo wtedy kich. A notariusz powinien to sprawdzić przed aktem, a nie po!!!!!

Kolejna nauka dla potomnych :-?

mam nadzieję, że szybko się z tym uporasz, powodzenia.

Muszę się Wam pochwalić:

DOSTAŁEM "POD CHOINKĘ" POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!

Poszło nawet dość gładko, w około miesiąc - musiałem tylko:

1. Wykonać pewne czynności magiczne (przepisać ręcznie oświadczenie o prawie własności - ściągnięte ze strony Urzędu Miasta i wypełnione w komputerze - na identyczny, krzywo skserowany formularz z Urzędu Dzielnicy),

2. Znaleźć sposób by nie musieć udowadniać, że nie jestem wielbłądem (tzn. dostarczać uzgodnienia zjazdu z mojej działki na ulicę, z którą w ogóle nie graniczę - jest ok. 70 m od niej!)

3. Delikatnie wyedukować urzędników (że zaświadczenie o przynależności do izby w przypadku autora projektu typowego nie musi być aktualne w momencie składania projektu - wystarczy jak jest aktualne autora adaptacji).

Wesołych Świąt!

Muszę się Wam pochwalić:

DOSTAŁEM "POD CHOINKĘ" POZWOLENIE NA BUDOWĘ!!!

(...)

3. Delikatnie wyedukować urzędników (że zaświadczenie o przynależności do izby w przypadku autora projektu typowego nie musi być aktualne w momencie składania projektu - wystarczy jak jest aktualne autora adaptacji).

Wesołych Świąt!

pierwsze primo gratuluję

drugie primo 8) mi się tego nie udało wyedukować i musiałem aktualne zdobyć.....

Cześć,

cieszę się że istnieje ta grupa - bliska wymian informacji, doświadczeń

i możliwość wykrzyczenia problemów w grupie ludzi

przeżywającycych te same emocje i wydatki napawa mnie optymizmem.

Na razie zbieram informacje, działkę kupię późną wiosną i planuję budowę na jesień 2006.

Chciałbym zaistnieć na forum już teraz, być może są tutaj moi przyszli sąsiedzi.

Postaram się nie zaśmiecać forum głupotami i "raportami o niczym".

Pozdrawiam i Wesołych Świąt. :D

ensignx

PS. Szukam działki ok. 1000m w Międzylesiu/Aninie i okolicach.

Ja tez sie pochwalę ;-)

Wczoraj odebraliśmy warunki przyłączenia do sieci (czekaliśmy tylko 2 tyg ale dzwoniliśmy popedzając kilka razy).

Teraz czekam na mapki od geodety - czekam juz ponad dwa tygodnie, a jeszcze pewnie dwa zostały...

Chcielibyśmy złozyc wniosek o pozwolenie na budowę na początku stycznia, ale moze się nam nie udac... A niestety na ferie całe wyjezdzamy... Tyle czasu było, a teraz wszystko na ostatnia chwilę :-(

Witam po Świętach !

Świat jest taki mały ;-) Maja okazała się moją sąsiadką zza płota ;-)

Jak miło :-)

A ja nadal czekam na mapkę od geodety - to znaczy czekam piaty tydzień na pomiar !!! Geodeta się tłumaczy, ze jeszcze nie dostał mapki ze składnicy... A czas ucieka.... Chyba mam pecha.

http://www.gify.biz/gify%20okazyjne/gify%20sylwestrowe/silverster__20_.gif

Zdrowia i dużo siły!

Energii i optymizmu!

Szybkiego wprowadzenia się do naszych domów!

Masy pieniędzy, abyśmy urządzili się , jak tego pragniemy!

Pozdrawiam wszystkich gorąco, również nowych Wawrowiczów.

http://www.gify.biz/gify%20okazyjne/gify%20sylwestrowe/silverster__10_.gif

To jeszcze ja sie pochwale, choc nie ma za bardzo czym: zlozylem wniosek o warunki przylaczenia do sieci gazowej (juz jedne warunki od gazowni mialem, ale tamte byly na tescia i sprzed roku wiec gazownia zarzadala nowych :-? ).

A tak poza tym zima na calego i poki co jedynie probuje ogarnąć jaki ogrom prac czeka nas na wiosne... dodam, ze jeszcze tego nie ogarnałem ;).