Maja Wójcicka 02.03.2006 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Mlk to twoje pole to takie podobne do mojego, gdzie się konkretnie budujesz? M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 02.03.2006 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 ps. czy na tej grupie byly jakies namiary na meble kuchenne? Szukalem, ale nie znalazlem, choc coś mi się przypomina dyskusja na ten temat... Raczej nie było mowy o meblach kuch.....sam się za to teraz zabieram - czyli poszukiwanie kuchni..... na otwockiej było , Dana miała namiar na niedrogiego stolarza, nie zapisałam namiaru, Arzesz- ale nie pamietam u kogo robił i ja dawałam namiar do Pana z Otwocka robił kuchnie mojej siostrze plus szafy-zabudowa i u kolezanki, gdzies mam namiar - poszukam, mam jeszcze namiar na chłopaka u którego ja bede zamawiac jak uzbieram ( na razie niech żyje prowizorka i spizarka ) może się komus przyda namiar Darek 0693 921 546, reszte jutro bo muszę poszperac w "kapowniku budowlanym" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 02.03.2006 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Maja, MLK jest tak ze 4km od nas w dół. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 02.03.2006 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 na otwockiej było , Dana miała namiar na niedrogiego stolarza, nie zapisałam namiaru, Arzesz- ale nie pamietam u kogo robił i ja dawałam namiar do Pana z Otwocka robił kuchnie mojej siostrze plus szafy-zabudowa i u kolezanki, gdzies mam namiar - poszukam, mam jeszcze namiar na chłopaka u którego ja bede zamawiac jak uzbieram ( na razie niech żyje prowizorka i spizarka ) może się komus przyda namiar Darek 0693 921 546, reszte jutro bo muszę poszperac w "kapowniku budowlanym" DZIĘKI !! ...fakt...na otwockiej było...Arzesz swoich mocno chwalił na spotkaniu i wszyscy zapragneli namiaru na ową kuchnię. Powiedz jeszcze dlaczego będziesz tam zamawiać? bo ładnie? bo tanio? bo blisko? jeśli można spytać of course Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 02.03.2006 15:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 Lawy: pisałeś jakiś czas temu, że projekt instalacji gazowej, przyłącza i uzgodnień w ZUDie kosztował Cię 900zł. Nadal podtrzymujesz tą wersję? Bo ja właśnie rozmawiałem z projektantem, który projekt instalacji i przyłącza wycenił na 1000zł plus koszt uzgodnień, kolejne 1000zł (mniej więcej). Kto u Ciebie robił ten projekt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 02.03.2006 15:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 OFF TOPIC:http://republika.pl/wbrat/Pianella/0055.JPG - co to? kominek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 02.03.2006 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2006 OFF TOPIC: http://republika.pl/wbrat/Pianella/0055.JPG - co to? kominek? He, he... Można tak powiedzieć. Taka namiastka.... Dokładnie jest to wyczystka w kominie, do której złośliwi murarze wrzucili gazetę i podpalili . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 03.03.2006 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 na otwockiej było , Dana miała namiar na niedrogiego stolarza, nie zapisałam namiaru, Arzesz- ale nie pamietam u kogo robił i ja dawałam namiar do Pana z Otwocka robił kuchnie mojej siostrze plus szafy-zabudowa i u kolezanki, gdzies mam namiar - poszukam, mam jeszcze namiar na chłopaka u którego ja bede zamawiac jak uzbieram ( na razie niech żyje prowizorka i spizarka ) może się komus przyda namiar Darek 0693 921 546, reszte jutro bo muszę poszperac w "kapowniku budowlanym" DZIĘKI !! ...fakt...na otwockiej było...Arzesz swoich mocno chwalił na spotkaniu i wszyscy zapragneli namiaru na ową kuchnię. Powiedz jeszcze dlaczego będziesz tam zamawiać? bo ładnie? bo tanio? bo blisko? jeśli można spytać of course czy tanio w kazdym razie taniej niż pan z otwocka, solidnie . No i ma czas by posiedziec ze mną nad projektem, jakoś tak lepiej się dogadałam co do swojej kuchni a przy kuchni to jakoś szczególnie ważne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 03.03.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2006 Kurcze, obudziłem się trochę z ręką w nocniku, bo za 3 tygodnie chciałbym tynkować, a nie mam ekipy. Ma ktoś może namiary poza Tadeuszem Zarzecznym (nie robi cem.-wap.) i Edytą Rayzacher (najbliższy wolny termin ma w... październiku ). Będę bardzo wdzięczny! Pilne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monique 1719500413 07.03.2006 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2006 A może ktoś z Was ma jakiś namiar na stolarza w Wawrze, Otwocku bądź okolicach? Chodzi mi o przygotowanie desek na podłogę (plus ewentualnie ułożenie)... no i schody Pozdrowienia, M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mpiatek 08.03.2006 18:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2006 Witam Szanownych inwestorów z Gminy Wawer. Mam pytanko: Czy miał ktoś z Was doczynienia z Naczelnikiem (Kierownikiem) Nadzoru Budowlanego w naszym urzędzie??Szykuje mi się zgłoszenie paru zmian, więc sami rozumiecie.Jakie ma podejście do ludzi i zgłaszanych problemów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 09.03.2006 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Mam pytanie, może głupie ... Na planie zagospodarowania działki mam wrysowaną studnię oraz szambo. Jak sprawdziłem w trenie oba te obiekty trafiają dokładne w olbrzymie sosny, których raczej nie chciałbym wycinać. Ponadto, jak to sobie wyobrażam, woda nie musi być tam gdzie chciał architekt. Czy je można "przesunąć", zachowując oczywiście wymagane prawem odległości (od ogrodzenia, itp.)? Jeśli tak to o ile można je "przesunąć" względem planu? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.03.2006 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Na planie zagospodarowania działki mam wrysowaną studnię oraz szambo. Jak sprawdziłem w trenie oba te obiekty trafiają dokładne w olbrzymie sosny, których raczej nie chciałbym wycinać. Ponadto, jak to sobie wyobrażam, woda nie musi być tam gdzie chciał architekt. Czy je można "przesunąć", zachowując oczywiście wymagane prawem odległości (od ogrodzenia, itp.)? Jeśli tak to o ile można je "przesunąć" względem planu? Hy Lucky, coś mi sie wydaje że to musi być zgodne z projektem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 09.03.2006 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 A nie ma jakiejś tolerancji np. przy geodezyjnej inwentaryzacji powykonawczej (0,5-1 m)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 09.03.2006 09:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Nie wiem, czy nie można tak, że robisz wszystko zgodnie z zasadami (przepisami), żeby nie mieli podstaw do odrzucenia, a zgłaszasz w trakcie budowy projekt zamienny. Kierownik, albo architekt powinni Ci podpowiedzieć. To chyba jednak najbezpieczniejsze rozwišzanie. Zuzza, My jestemy jednak bliżej, niż podczas spotkania sšdziłem Jakie 2 km, może 1.5, a koło Ciebie jeszcze parę miłych osób, jak widzę tylko ta Wasza borowiecka, oj smutno się niš jedzie, a byłby to dla mnie dobry skrót "do miasta" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 09.03.2006 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Spytaj kierownika budowy, moim zdaniem można przesunąć studnię, szambo byleby się trzymać zasad. Geodeta od powykonwaczej mi mówił że nie ma obawy jeśli się przesunie np studnię o parę metrów. Wszystko zależy czy zmiana/odstępstwo od pozwolenia jest tzw istotna czy nieistotna Wiem, że ludzie zmieniają często położenie studni i tego nie zgłaszają a jedynie idzie to zaznaczone w inwentaryzcji powykonawczej i bez kłopotu zatwierdzane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 09.03.2006 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Fripp, to kiedyś jak wiosna przyjdzie musimy zawitać na Twoją budowę Podobno w przyszłym roku będzie juz Panny Wodnej - a to również będzie miły skrót. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmielma 09.03.2006 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Czy ktoś ma może telefon do urzędników zajmujących się wydawaniem warunków przyłączenia do gazu (na Sulejkowskiej)? Nie chodzi mi o telefon do BOK - tam trafiłem na uparte babsko - "nie podam telefonu, my zadzwonimy." Akurat, za pół roku... a ja muszę to mieć jak najszybciej Jak długo czekaliście na wydanie tych warunków? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 09.03.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 W moim przypadku to były 3-4 tygodnie (odmowa z uwagi na niespełnienie warunków ekonomicznych), a potem jeszcze kolejne 1-2 tygodnie od złożenia kolejnego wniosku (o podanie szczegółowych warunków przyłączenia na zasadzie współfinansowania budowy gazociągu) oraz stosownego oświadczenia. Kiedy składałem wniosek, pan z okienka dał mi imię, nazwisko i telefon osoby, która będzie zajmować się moją sprawą. Była to Pani Wanda Bolchajmer tel. 691 87 20 Życzę więcej szczęscia, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 09.03.2006 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2006 Pani Bolchajmer (skądinąd bardzo sympatyczna osoba) zajmowała się też moją sprawą, ale ona urzęduje na Kasprzaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts