Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

fripp

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

ps. czy na tej grupie byly jakies namiary na meble kuchenne? Szukalem, ale nie znalazlem, choc coś mi się przypomina dyskusja na ten temat...

Raczej nie było mowy o meblach kuch.....sam się za to teraz zabieram - czyli poszukiwanie kuchni.....

na otwockiej było :) ,

Dana miała namiar na niedrogiego stolarza, nie zapisałam namiaru,

Arzesz- ale nie pamietam u kogo robił i

ja dawałam namiar do Pana z Otwocka robił kuchnie mojej siostrze plus szafy-zabudowa i u kolezanki, gdzies mam namiar - poszukam,

mam jeszcze namiar na chłopaka u którego ja bede zamawiac jak uzbieram :( ( na razie niech żyje prowizorka i spizarka

8) ) może się komus przyda namiar Darek 0693 921 546, reszte jutro bo muszę poszperac w "kapowniku budowlanym"

ja dawałam namiar do Pana z Otwocka robił kuchnie mojej siostrze plus szafy-zabudowa i u kolezanki, gdzies mam namiar - poszukam,

mam jeszcze namiar na chłopaka u którego ja bede zamawiac jak uzbieram :( ( na razie niech żyje prowizorka i spizarka

8) ) może się komus przyda namiar Darek 0693 921 546, reszte jutro bo muszę poszperac w "kapowniku budowlanym"

DZIĘKI !!

...fakt...na otwockiej było...Arzesz swoich mocno chwalił na spotkaniu i wszyscy zapragneli namiaru na ową kuchnię.

Powiedz jeszcze dlaczego będziesz tam zamawiać? bo ładnie? bo tanio? bo blisko? jeśli można spytać of course 8)

Lawy: pisałeś jakiś czas temu, że projekt instalacji gazowej, przyłącza i uzgodnień w ZUDie kosztował Cię 900zł. Nadal podtrzymujesz tą wersję? :wink: Bo ja właśnie rozmawiałem z projektantem, który projekt instalacji i przyłącza wycenił na 1000zł plus koszt uzgodnień, kolejne 1000zł (mniej więcej). Kto u Ciebie robił ten projekt? :o

DZIĘKI !!

...fakt...na otwockiej było...Arzesz swoich mocno chwalił na spotkaniu i wszyscy zapragneli namiaru na ową kuchnię.

Powiedz jeszcze dlaczego będziesz tam zamawiać? bo ładnie? bo tanio? bo blisko? jeśli można spytać of course 8)

czy tanio :-? w kazdym razie taniej niż pan z otwocka, solidnie .

:D No i ma czas by posiedziec ze mną nad projektem, jakoś tak lepiej się dogadałam co do swojej kuchni a przy kuchni to jakoś szczególnie ważne.

Mam pytanie, może głupie ...

Na planie zagospodarowania działki mam wrysowaną studnię oraz szambo.

Jak sprawdziłem w trenie oba te obiekty trafiają dokładne w olbrzymie sosny, których raczej nie chciałbym wycinać.

Ponadto, jak to sobie wyobrażam, woda nie musi być tam gdzie chciał architekt.

Czy je można "przesunąć", zachowując oczywiście wymagane prawem odległości (od ogrodzenia, itp.)?

Jeśli tak to o ile można je "przesunąć" względem planu?

Pozdrawiam,

Na planie zagospodarowania działki mam wrysowaną studnię oraz szambo.

Jak sprawdziłem w trenie oba te obiekty trafiają dokładne w olbrzymie sosny, których raczej nie chciałbym wycinać.

Ponadto, jak to sobie wyobrażam, woda nie musi być tam gdzie chciał architekt.

Czy je można "przesunąć", zachowując oczywiście wymagane prawem odległości (od ogrodzenia, itp.)?

Jeśli tak to o ile można je "przesunąć" względem planu?

Hy Lucky, coś mi sie wydaje że to musi być zgodne z projektem...

Nie wiem, czy nie można tak, że robisz wszystko zgodnie z zasadami (przepisami), żeby nie mieli podstaw do odrzucenia, a zgłaszasz w trakcie budowy projekt zamienny. Kierownik, albo architekt powinni Ci podpowiedzieć. To chyba jednak najbezpieczniejsze rozwišzanie.

Zuzza,

My jesteœmy jednak bliżej, niż podczas spotkania sšdziłem Jakieœ 2 km, może 1.5, a koło Ciebie jeszcze parę miłych osób, jak widzę 8) tylko ta Wasza borowiecka, oj smutno się niš jedzie, a byłby to dla mnie dobry skrót "do miasta" :wink:

Spytaj kierownika budowy, moim zdaniem można przesunąć studnię, szambo byleby się trzymać zasad. Geodeta od powykonwaczej mi mówił że nie ma obawy jeśli się przesunie np studnię o parę metrów.

Wszystko zależy czy zmiana/odstępstwo od pozwolenia jest tzw istotna czy nieistotna 8)

Wiem, że ludzie zmieniają często położenie studni i tego nie zgłaszają a jedynie idzie to zaznaczone w inwentaryzcji powykonawczej i bez kłopotu zatwierdzane.

Czy ktoś ma może telefon do urzędników zajmujących się wydawaniem warunków przyłączenia do gazu (na Sulejkowskiej)? Nie chodzi mi o telefon do BOK - tam trafiłem na uparte babsko - "nie podam telefonu, my zadzwonimy." Akurat, za pół roku... a ja muszę to mieć jak najszybciej :evil:

Jak długo czekaliście na wydanie tych warunków?

W moim przypadku to były 3-4 tygodnie (odmowa z uwagi na niespełnienie warunków ekonomicznych), a potem jeszcze kolejne 1-2 tygodnie od złożenia kolejnego wniosku (o podanie szczegółowych warunków przyłączenia na zasadzie współfinansowania budowy gazociągu) oraz stosownego oświadczenia.

Kiedy składałem wniosek, pan z okienka dał mi imię, nazwisko i telefon osoby, która będzie zajmować się moją sprawą. Była to Pani Wanda Bolchajmer tel. 691 87 20

Życzę więcej szczęscia,