mlk 23.03.2006 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Mencel, czy studnię to Pan Maciej Ci robi? U mnie, ani u Bess, a podejrzewam, że i u pozostałych osób którym robił studnie żadnych takich nie potrzebował, ja badania wprawdzie miałem, ale to inna sprawa, on nawet nie zapytał. A tak w ogóle, to dzięki Nam pan Maciej na MONOPOLISTĘ wyrasta , ale wart tego. Jak miałem kłopoty z uruchomieniem "jego studni " po dłuższej przerwie, to podjechał bez problemów następnego dnia i pomógł. Oby więcej takich, jak On. MLK, dzięki za kontakt hydrauliczny. Będziem robić co za problem miałeś ze studnia? hydraulik - ja jeszcze nie podpisałem z nim - kiedy będzie robił u Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 23.03.2006 23:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2006 Problem był niewielki - po prostu po miesiącu, albo i półtora woda trochę opadła i trzeba było zalać, a nie dawaliśmy rady odkręcić zaślepiających korków, czy jak je zwać. Jaden talefon i Pan Maciej był i zrobił Hydraulicy na początku maja jakoś będą. Chyba.... Niedługo będziemy detale dogadywać. W każdym razie tańsi, niż konkurencyjna oferta, no i kondensat dietricha będzie. Gośka57, podobny chałup z zewnątrz będziecie mieli, u mnie tylko lukarn nie ma i pomieszczenia nad garażem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 24.03.2006 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Gośka57, podobny chałup z zewnątrz będziecie mieli, u mnie tylko lukarn nie ma i pomieszczenia nad garażem U mnie niestety nie będzie wolego oka, tylko połaciówka Za taką zmianą przemawiały koszty i większa swoboda w doborze pokrycia dachu. Jaki domek budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 24.03.2006 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Problem był niewielki - po prostu po miesiącu, albo i półtora woda trochę opadła i trzeba było zalać, a nie dawaliśmy rady odkręcić zaślepiających korków, czy jak je zwać. Jaden talefon i Pan Maciej był i zrobił Hydraulicy na początku maja jakoś będą. Chyba.... Niedługo będziemy detale dogadywać. W każdym razie tańsi, niż konkurencyjna oferta, no i kondensat dietricha będzie. Gośka57, podobny chałup z zewnątrz będziecie mieli, u mnie tylko lukarn nie ma i pomieszczenia nad garażem ja zalewałem po 3-4 mies. nieużywania ... już w maju? tynki wewn. robisz jednak z agregatu? dietricha bierzesz od Witka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 24.03.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Badania nie były potrzebne. Do tej roboty trzeba brać lokalnych speców, którzy dokładnie wiedzą gdzie jest woda. Oprócz serwisu studni, w ramach swojej usługi P. Maciej instaluje także pompę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 24.03.2006 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 P.S. Ładny domek Dopiero teraz zauważyłam Dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mencel 24.03.2006 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Fripptak to pan maciej f od studni chce tych odwiertów. Ale on wie ze w kwirynowie ciężko z wodą to może dlatego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 24.03.2006 18:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2006 Po kolei, Gośka 57, projekt autorski, czy jak mu tam...., w każdym razie idea podobna - (bryła) Mlk, ekipa wychodzi od Bess, idzie do mnie, a później do Ciebie, z tego, co mi wiadomo a dede od Witka. jutro poprzednia ekipa ma posprzątać po sobie. Nie mogę się pożegnania doczekać. Mencel, no cóż, masz trochę więcej schodów.... i mniej kasy zostanie w kieszeni U mnie badania robiła firma Geotor (białołęka), ale - zdaje się- nie byli najtańsi. chyba 250 za odwiert, parę lat temu. w googlach znajdziesz namiary. opracowanie w każdym razie zrobili b. dobrze i terminowi byli. Tymczasem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 28.03.2006 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 No to studnię już mam. Moja ekipa zaskoczyła mnie - zadzwonili wczoraj, że jutro chcą zaczynać. Aż nie chce mi się wierzyć. Dziś byłam na działeczce, ziemia ładnie obeschła, a ja wczoraj popędziłam kupić kalosze. To był mój pierwszy zakup na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 28.03.2006 18:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 No to studnię już mam. Moja ekipa zaskoczyła mnie - zadzwonili wczoraj, że jutro chcą zaczynać. Aż nie chce mi się wierzyć. Dziś byłam na działeczce, ziemia ładnie obeschła, a ja wczoraj popędziłam kupić kalosze. To był mój pierwszy zakup na budowę Czyżby Pan Flisiński? U nas wierci od wczoraj! Podobno... nie mam czasu podjechać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 28.03.2006 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2006 No to studnię już mam. Moja ekipa zaskoczyła mnie - zadzwonili wczoraj, że jutro chcą zaczynać. Aż nie chce mi się wierzyć. Dziś byłam na działeczce, ziemia ładnie obeschła, a ja wczoraj popędziłam kupić kalosze. To był mój pierwszy zakup na budowę Czyżby Pan Flisiński? U nas wierci od wczoraj! Podobno... nie mam czasu podjechać... Dokładnie tak. Zrobił szybko i terminowo. Mnie nawet przy tym nie było. Z tym, że u mnie na razie płytka studnia do budowy (7 m). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 29.03.2006 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Hej ! Widzę że u Was już robota wre Ja też się muszę pochwalić: Wczoraj zadzwonił sąsiad, że postawili nam piekną skrzynkę elektryczną - kabel zakopany podłaczony.. A ostatnio straszne mieliśmy dylematy - bo prąd daleko... Niestety nadal kiepsko z kierownikiem... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 29.03.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Hejka, widać, że roboty się ruszajš u mnie w tym i przyszłym tygodniu już kosmetyka, zacznš ić kolory na ciany, no i roboty na zewnętrz ale to zgórki. Oczywicie nie może być za miło, ponieważ w ten weekend miałem WŁAMANIE i ukradli nam: piec ULRICH Kondensich KOMPRESSOR KO21 zasobnik ULRICH 140l umywalkę, kibelek podwieszany KOŁO VARIUS ... i narty czarne NORDICA może kto się do Was zgłosi, ku przestrodze powiem jak: wszystkie wkładki typu yale zostałe wyrwane, podobne atestowane sš równie dobre jak zwykłe (!), weszli drzwiami tarasowymi na odwiert nie dali rady więc wyłamali, miały antywyważeniowe okucia, jedno okucie wyrwało futryne drugie pękło. cisła zabudowa nikt nic nie słyszał, i to tak do dupy, oczywicie nie ubezpieczone. oprócz stolarza poszukuje kogo od układania okstki granitowej może macie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuzza 29.03.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Trolosa, szczere współczucie.... Nie miałes żadnego alarmu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 29.03.2006 07:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 trolosa współczuję! wczoraj odkryłem że u mnie wygieli słupek ogrodzeniowy i trochę zniszczyli siatkę ale nic nie zginęło... bo nic nie było jak zacznę działać "na poważnie" to planuję alarm, monitoring i ubezpieczenie - takie czasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lawy 29.03.2006 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 współczuję!! I jak już kiedyś pisałem - jaja pourywać złodziejom, a tym co kupują kradzione też kij w oko... do układania kostki znam jedną ekipę (robili u teścia i to całkiem fachowo). Zapytam wieczorem o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 29.03.2006 13:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Tez wspolczuje... mi jeszcze nic nie ukradli, ale czuje ze sie zalamie jak to sie stanie (a mam przeczucie, ze mnie to nie ominie). Lawy: ja tez poprosze o namiary na "brukowcow" Pan Flisinski jutro konczy u mnie studnie - niestety nadal jej nie widzialem... podobno ma 12 metrow (+kręgi na górze), lustro wody na... ok. 3 metrach . Ze zlych wiadomosci (kolejnosc przypadkowa): 1. Pan Flisinski zlamal wczoraj noge . 2. Musze jutro zapłacić za studnię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 29.03.2006 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 trolosa współczuję Znam ten ból z działki letniskowej Na to jest tylko jedna rada - wszyscy musieliby przestac kupować po "okazyjnych cenach" dopóki będą nabywcy, dopóty będą kradzieże. A u mnie dziś ruszyła budowa Geodeta wytyczył dom, ekipa już zdejmuje humus. Miałam tylko problemy z prądem, bo słup daleko i musiałabym sporo wybulić. Na szczęście na razie poratował mnie sąsiad Ale na jego kablu chyba długo nie pojadę Co będzie, jak będę chciała robić elektrykę w domu, a kabla nie będzie A jak wtedy podłączyć alarm? No tak, nie miała baba kłopotu, to wzięła się za budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martta 29.03.2006 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 współczuję!! I jak już kiedyś pisałem - jaja pourywać złodziejom, a tym co kupują kradzione też kij w oko... do układania kostki znam jedną ekipę (robili u teścia i to całkiem fachowo). Zapytam wieczorem o namiar. Lawy, to ja tez poprosze o namiar na panów od kostki. trolosa współczuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sławekk 29.03.2006 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Witam po sąsiedzku grupę wawerską i proszę o pomoc.Nie przyjechała umówiona ekipa od tynków wewn. i wali mi się cały plan na ten rok. Wypadają kolejni wykonawcy itd. Może możecie polecić jakichś nienajgorszych tynkarzy (tynki cem.-wap)? Budujemy w Józefowie.PozdrawiamSławekk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts