Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

nieśmiała propozycja-grupa WAWER

fripp

Recommended Posts

Mencel,

czy studnię to Pan Maciej Ci robi?

U mnie, ani u Bess, a podejrzewam, że i u pozostałych osób którym robił studnie żadnych takich nie potrzebował, ja badania wprawdzie miałem, ale to inna sprawa, on nawet nie zapytał.

A tak w ogóle, to dzięki Nam pan Maciej na MONOPOLISTĘ wyrasta :wink: , ale wart tego. Jak miałem kłopoty z uruchomieniem "jego studni " po dłuższej przerwie, to podjechał bez problemów następnego dnia i pomógł. Oby więcej takich, jak On.

MLK, dzięki za kontakt hydrauliczny. Będziem robić :wink:

co za problem miałeś ze studnia?

hydraulik - ja jeszcze nie podpisałem z nim - kiedy będzie robił u Ciebie?

• Odpowiedzi 2,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Problem był niewielki - po prostu po miesiącu, albo i półtora woda trochę opadła i trzeba było zalać, a nie dawaliśmy rady odkręcić zaślepiających korków, czy jak je zwać. Jaden talefon i Pan Maciej był i zrobił :p

Hydraulicy na początku maja jakoś będą. Chyba.... Niedługo będziemy detale dogadywać. W każdym razie tańsi, niż konkurencyjna oferta, no i kondensat dietricha będzie.

Gośka57,

podobny chałup z zewnątrz będziecie mieli, u mnie tylko lukarn nie ma i pomieszczenia nad garażem :wink: :D

Problem był niewielki - po prostu po miesiącu, albo i półtora woda trochę opadła i trzeba było zalać, a nie dawaliśmy rady odkręcić zaślepiających korków, czy jak je zwać. Jaden talefon i Pan Maciej był i zrobił :p

Hydraulicy na początku maja jakoś będą. Chyba.... Niedługo będziemy detale dogadywać. W każdym razie tańsi, niż konkurencyjna oferta, no i kondensat dietricha będzie.

Gośka57,

podobny chałup z zewnątrz będziecie mieli, u mnie tylko lukarn nie ma i pomieszczenia nad garażem :wink: :D

ja zalewałem po 3-4 mies. nieużywania ...

już w maju? tynki wewn. robisz jednak z agregatu?

dietricha bierzesz od Witka?

Po kolei,

Gośka 57,

projekt autorski, czy jak mu tam...., w każdym razie idea podobna - (bryła)

Mlk,

ekipa wychodzi od Bess, idzie do mnie, a później do Ciebie, z tego, co mi wiadomo :wink: 8) :D

a dede od Witka.

jutro poprzednia ekipa ma posprzątać po sobie. Nie mogę się pożegnania doczekać.

Mencel, no cóż, masz trochę więcej schodów.... i mniej kasy zostanie w kieszeni :-? :-? U mnie badania robiła firma Geotor (białołęka), ale - zdaje się- nie byli najtańsi. chyba 250 za odwiert, parę lat temu. w googlach znajdziesz namiary. opracowanie w każdym razie zrobili b. dobrze i terminowi byli.

Tymczasem

No to studnię już mam. :D Moja ekipa zaskoczyła mnie - zadzwonili wczoraj, że jutro chcą zaczynać. Aż nie chce mi się wierzyć. Dziś byłam na działeczce, ziemia ładnie obeschła, a ja wczoraj popędziłam kupić kalosze. To był mój pierwszy zakup na budowę :lol:

Czyżby Pan Flisiński? U nas wierci od wczoraj! :D Podobno... nie mam czasu podjechać... :-?

No to studnię już mam. :D Moja ekipa zaskoczyła mnie - zadzwonili wczoraj, że jutro chcą zaczynać. Aż nie chce mi się wierzyć. Dziś byłam na działeczce, ziemia ładnie obeschła, a ja wczoraj popędziłam kupić kalosze. To był mój pierwszy zakup na budowę :lol:

Czyżby Pan Flisiński? U nas wierci od wczoraj! :D Podobno... nie mam czasu podjechać... :-?

Dokładnie tak. :D Zrobił szybko i terminowo. Mnie nawet przy tym nie było. Z tym, że u mnie na razie płytka studnia do budowy (7 m).

Hejka, widać, że roboty się ruszajš u mnie w tym i przyszłym tygodniu już kosmetyka, zacznš iœć kolory na œciany, no i roboty na zewnętrz ale to zgórki.

Oczywiœcie nie może być za miło, ponieważ w ten weekend miałem WŁAMANIE i ukradli nam:

piec ULRICH Kondensich KOMPRESSOR KO21

zasobnik ULRICH 140l

umywalkę, kibelek podwieszany KOŁO VARIUS

... i narty czarne NORDICA

może ktoœ się do Was zgłosi,

ku przestrodze powiem jak:

wszystkie wkładki typu yale zostałe wyrwane, podobne atestowane sš równie dobre jak zwykłe (!),

weszli drzwiami tarasowymi na odwiert nie dali rady więc wyłamali, miały antywyważeniowe okucia, jedno okucie wyrwało futryne drugie pękło. Œcisła zabudowa nikt nic nie słyszał, i to tak do dupy, oczywiœcie nie ubezpieczone.

:( oprócz stolarza poszukuje kogoœ od układania okstki granitowej może macie?

Tez wspolczuje... mi jeszcze nic nie ukradli, ale czuje ze sie zalamie jak to sie stanie (a mam przeczucie, ze mnie to nie ominie).

Lawy: ja tez poprosze o namiary na "brukowcow"

Pan Flisinski jutro konczy u mnie studnie - niestety nadal jej nie widzialem... podobno ma 12 metrow (+kręgi na górze), lustro wody na... ok. 3 metrach :o.

Ze zlych wiadomosci (kolejnosc przypadkowa):

1. Pan Flisinski zlamal wczoraj noge :-?.

2. Musze jutro zapłacić za studnię :cry:

trolosa współczuję :( Znam ten ból z działki letniskowej :( Na to jest tylko jedna rada - wszyscy musieliby przestac kupować po "okazyjnych cenach" :evil: dopóki będą nabywcy, dopóty będą kradzieże.

A u mnie dziś ruszyła budowa :D Geodeta wytyczył dom, ekipa już zdejmuje humus.

Miałam tylko problemy z prądem, bo słup daleko i musiałabym sporo wybulić. Na szczęście na razie poratował mnie sąsiad :) Ale na jego kablu chyba długo nie pojadę :-? Co będzie, jak będę chciała robić elektrykę w domu, a kabla nie będzie :( A jak wtedy podłączyć alarm?

No tak, nie miała baba kłopotu, to wzięła się za budowę :wink:

współczuję!!

I jak już kiedyś pisałem - jaja pourywać złodziejom, a tym co kupują kradzione też kij w oko...

do układania kostki znam jedną ekipę (robili u teścia i to całkiem fachowo). Zapytam wieczorem o namiar.

Lawy, to ja tez poprosze o namiar na panów od kostki.

trolosa współczuję :evil: