Bess 29.03.2006 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Wracam do obiegu! Bywałam tu tylko w celach czytelniczych, postaram się nadrobić straty. Trolosa- również współczuję. Też miałam kiedyś włamanie, ale do baraku, w którym zresztą nic nie było. Bardzo nieprzyjemne uczucie, no a u Ciebie do tego spore straty... Agnieszek - widziałam w zeszłym tygodniu na żywo Twój domek. W Twoich okolicach byłam umówiona z ekipą p. Edytki od tynków. Bardzo ładnie Ci zrobili. Czy mogłabyś mi na priva podać ile od Ciebie wyciągnęli za te tynki zewnętrzne, bo mam wrażenie, że ekipa od Lawego chce mnie ostro skubnąć. Muszę porównać ceny. Jakoś strasznie dużo chcą wyciągnąć. A Lawy sporo mniej płacił. Lawy - czy mógłbyś mi podać orientacyjnie ile jakiego materiału poszło Ci na tynki wewnętrzne? I jeszcze powiedz, czy hydraulik stawiał Ci skrzynkę gazową i ile ona kosztowała? A teraz powiem, co u mnie: okna mam od grudnia, alarmy oczywiście też, wszystko w domu co potrzebne przed tynkami zrobione (elektryka, hydraulika i instalacja odkurzacza centralnego) i teraz czekam na poniedziałek i na p. Edytkę. A tak poza tym, to długo czekałam na wiosnę, a przez to i na rozpoczęcie tynków. Jestem bardzo zadowolona ze współpracy z hydraulikiem (namiar od Lawego), polecam. I pytanie do wszystkich, gdzie jest duży wybór i dobre ceny parapetów wewnętrznych, marmurowych, ale jeśli ktoś zna jakieś adresy z parapetami drewnianymi też się uśmiecham? I na tę chwilę to chyba wszystko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 29.03.2006 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Jeszcze jedno pytanko: ile się średnio płaci za ocieplenie poddasza wełną? Może ktoś może polecić dobrą ekipę, najlepiej nie najdroższą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 29.03.2006 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Dzięki za słowa współczucie,mam poczucie, że dałem dupy nie zabezpieczając domu. Nie wiem mam jakieś dziwne zaufanie do świata i ludzi.Mam też przeczucie, że mogło to mieć związek z ekipami, które się przewineły przez ostatnie tygodnie przez dom. Szkoda kupe kasy i niesmak.No cóż powodzenia czekam na namiary na kostkarzy,mam powoli jakieś kontakty na stolarzy ale jeszcze sprawdzam, roześle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fripp 29.03.2006 22:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2006 Bess, w przyszłym tygodniu pogadamy. Jesteśmy z Edytką umówieni u Ciebie na spotkanie i podpisanie umowy. Owszem, mi też zaśpiewała parę groszy c.a 12/m za robociznę. Drogo.... Być może kogoś do ocieplenia miałbym.... łobaczym. Tak, swoją drogą, to głupio bez Was tak przejeżdżamy raz i drugi, a u Was nikogo. Pusto, trochę się już martwić o Was zaczęliśmy, bo tu też znaku życia. Z dziećmi wszystko ok?Czy instalacje robił u Was Marek O? Też z nim rozmawiamy, BTW MLK DZIĘKI WIELKIE za kontakt... Co do kamienia , to trafiłem przypadkiem na jedno z tańszych - podobno miejsc, gdzieś w okolicach wesołej/zakrętu. Jak znajdę w domu, to dam znać. Trolosa, Łeb urwać dziadom.... sam teraz trochę w strachu jestem, bo drogie prace przede mną Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 30.03.2006 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Bess, w przyszłym tygodniu pogadamy. Jesteśmy z Edytką umówieni u Ciebie na spotkanie i podpisanie umowy. Owszem, mi też zaśpiewała parę groszy c.a 12/m za robociznę. Drogo.... Być może kogoś do ocieplenia miałbym.... łobaczym. Tak, swoją drogą, to głupio bez Was tak przejeżdżamy raz i drugi, a u Was nikogo. Pusto, trochę się już martwić o Was zaczęliśmy, bo tu też znaku życia. Z dziećmi wszystko ok?Czy instalacje robił u Was Marek O? Też z nim rozmawiamy, BTW MLK DZIĘKI WIELKIE za kontakt... Co do kamienia , to trafiłem przypadkiem na jedno z tańszych - podobno miejsc, gdzieś w okolicach wesołej/zakrętu. Jak znajdę w domu, to dam znać. Trolosa, Łeb urwać dziadom.... sam teraz trochę w strachu jestem, bo drogie prace przede mną Pozdrawiam. też przede mną dopiero drogie prace - macie ubezpieczone budowy przed kradzieżą? gdzie, jak, za ile? oczywiście zakładam, że wkrótce odpalę instalację alarmową FRIPP - jaki termin wykonania tynków dała Ci p. Edyta?? od kiedy mieliby przyjść do Ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 30.03.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Bess, w przyszłym tygodniu pogadamy. Jesteśmy z Edytką umówieni u Ciebie na spotkanie i podpisanie umowy. Owszem, mi też zaśpiewała parę groszy c.a 12/m za robociznę. Drogo.... Być może kogoś do ocieplenia miałbym.... łobaczym. Tak, swoją drogą, to głupio bez Was tak przejeżdżamy raz i drugi, a u Was nikogo. Pusto, trochę się już martwić o Was zaczęliśmy, bo tu też znaku życia. Z dziećmi wszystko ok?Czy instalacje robił u Was Marek O? Też z nim rozmawiamy, BTW MLK DZIĘKI WIELKIE za kontakt... Co do kamienia , to trafiłem przypadkiem na jedno z tańszych - podobno miejsc, gdzieś w okolicach wesołej/zakrętu. Jak znajdę w domu, to dam znać. Trolosa, Łeb urwać dziadom.... sam teraz trochę w strachu jestem, bo drogie prace przede mną Pozdrawiam. Na budowie to my bywamy, ale najwidoczniej się mijamy. U nas nikogo, bo już dawno wszystko zrobione, za to od poniedziałku codziennie coś się będzie działo. Instalację hydrauliczną robił pan Stanisław K, super z nim współpraca się układa, jak ze Zbychem, zresztą. Z dziećmi ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 30.03.2006 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Ale to sztybko leci, jestem pod dużym wrażeniem. Ledwie zaczeli kopać, a już mam zaizolowany fundament i zaraz będą mi ściany murować! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 30.03.2006 17:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Ale to sztybko leci, jestem pod dużym wrażeniem. Ledwie zaczeli kopać, a już mam zaizolowany fundament i zaraz będą mi ściany murować! Ja też się dziwię i cieszę Wczoraj weszli na pustą działkę. Rano tyczenie, a wieczorem już miałam wykop jak pod Pałac Kultury. Jutro chcą wylewać ławy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maja Wójcicka 30.03.2006 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 Początki zawsze są takie piękne a na wykończeniu tylko kasa leci a i tak często niczego konkretnego nie widać a np. 10 tysiów poszło. Pozdrawiam tych na początku drogi i tych co już kończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 30.03.2006 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2006 O tak!! Początki są fajne, człowiek cieszy się ze studni, z ogrodzenia, z baraku, z wykopów.... Później to dopiero jazda! fripp - jeszcze pewnie mojego postu nie przeczytałeś a już się widzieliśmy. Dzisiaj na budowie byliśmy i przed i po południu. Lawy - dzięki za wiadomość na priva i dzięki za tego hydraulika, którego poleciłeś mi. Dzisiaj inni fachowcy powiedzieli, że bardzo porządnie mamy zrobioną hydraulikę. No i robotę murarzy wszyscy kolejni chwalą. Co bardzo, bardzo mnie cieszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.03.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Ale to sztybko leci, jestem pod dużym wrażeniem. Ledwie zaczeli kopać, a już mam zaizolowany fundament i zaraz będą mi ściany murować! Zaraz będzie wiecha Przepusty na wodę zostawiłeś pod ławą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 31.03.2006 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Witam,Złożyłem właśni podanie o pozwolenie na budowe i zabieram się za szukania ekipy.Możecie jakieś polecić - najlepiej sprawdzone przez was.To samo się tyczy Kierownika Budowy Z góry dziekuje,Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 31.03.2006 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Witam, Złożyłem właśni podanie o pozwolenie na budowe i zabieram się za szukania ekipy. Możecie jakieś polecić - najlepiej sprawdzone przez was. To samo się tyczy Kierownika Budowy Z góry dziekuje, Konrad na ten sezon, czy 2007? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KaJot 31.03.2006 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Patrzac realnie pewnie 2007 Konrad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trolosa 31.03.2006 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Jestem ciekaw czy macie jakiś bieżący kontakt z p.Edytą, ja już od dłuższego czasu nie jestem wstanie się z nią skontaktować. Mam nadzieję, że żyje Macie jakieś rozeznanie z ubezpieczniami od kradzieży domów nie odebranych ? nczego się nie dowiedziałem i w końcu mnie okradli Jestem na etapie wyboru agencji ochrony, rozważam między skorpionem a solidem, wybór dość przypadkowy, koszty instalacji kształtują się podobnie. Jutro wyśle kontakty do stolarzy, zostały w samochodzie, sprecyzujcie potrzeby bo lista rozrosła się niebotycznie, włącznie z tartakami w polsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucky Mike 31.03.2006 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Mogę polecić ekipę góralsko-murarską (deklarują, że "robią wszystko") Jak na razie murują badzo szybko i równo, są atrakcyjni cenowo (szczególnie, że u mnie są podwykonawcami ... ) Podobno mają wiele wybudowanych domków w okolicy W-wy do pokazania. Kontakt - 609 735 596 Pan Stanisław Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 31.03.2006 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Jeszcze jedno pytanko: ile się średnio płaci za ocieplenie poddasza wełną? Może ktoś może polecić dobrą ekipę, najlepiej nie najdroższą? A dlaczego nie chcesz Edytki? Jak już ich dorwiesz, to zamów też u nich ocieplenie poddasza. Przecież to też robią! Przynajmniej u nas robili i jesteśmy zadowoleni: zacieków nie ma, odpadków mało, wykończenie bardzo dobre. Cen nie bardzo pamiętam, bo oni u nas robili naprawdę dużo rzeczy i nigdy nie płaciliśmy ustalanych stawek, bo zawsze coś udało nam się "skubnąć" w ramach długotrwałej współpracy . Pamiętam tylko, że zawsze ta ekipa była najtańsza z tych, które obdzwanialiśmy (a namiary dostawaliśmy z różnych źródeł). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bess 31.03.2006 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 Jeszcze jedno pytanko: ile się średnio płaci za ocieplenie poddasza wełną? Może ktoś może polecić dobrą ekipę, najlepiej nie najdroższą? A dlaczego nie chcesz Edytki? Jak już ich dorwiesz, to zamów też u nich ocieplenie poddasza. Przecież to też robią! Przynajmniej u nas robili i jesteśmy zadowoleni: zacieków nie ma, odpadków mało, wykończenie bardzo dobre. Cen nie bardzo pamiętam, bo oni u nas robili naprawdę dużo rzeczy i nigdy nie płaciliśmy ustalanych stawek, bo zawsze coś udało nam się "skubnąć" w ramach długotrwałej współpracy . Pamiętam tylko, że zawsze ta ekipa była najtańsza z tych, które obdzwanialiśmy (a namiary dostawaliśmy z różnych źródeł). Pani Edytka to ma teraz dużo zleceń i gdybym miała czekać na ocieplenie poddasza przez nią, to musiałabym czekać chyba do września. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszek 31.03.2006 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2006 No proszę jak jej się interes kręci! Ale stara się bardzo, więc niech jej się wiedzie! Zasługuje na to. My jesteśmy z nich zadowoleni. A Tobie pozostaje niestety szukanie innych ekip... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wbrat 01.04.2006 11:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 Znacie moze kogos, kto zrobilby mi DGP (bez obudowy kominka) oraz rozprowadzenie rur do went. mech. (zgodnie z moimi wytycznymi - bez projektu) w miare rozsadnych cenach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts